26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Letní koláč (ne)kynutý

Další moje pokusy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Inka 21.7.2017 12:09

Re: to je on Konický koláč!!!!

Z RYBÍZU SE U NÁS to už sis u Šári za ta leta nezvykla??

Š. Matyášová 21.7.2017 12:25

Re: to je on Konický koláč!!!!

a mě se líbí Inko,že nad tou mojí dysleksií přemýšlí :-D

O. Joklová 21.7.2017 14:08

Re: to je on Konický koláč!!!!

já to nakonec pochopila, Inko - jen mě samotnou konkrétně tato interpretace pobavila :-DDDDDDDDD

Z. Xerxová 21.7.2017 6:36

hezký den

hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Ano - je doba rybízáku. Já dělám těsto klasické kynuté (zadělávám v pekárně - to je rychlé a stoprocentní.Navíc bez kvásku)

naleju jednu a půl decky mléka, pokrájím 5 dkg másla na malé kostičky, osolím, přidám tři rovné lžíce cukru, 20 dkg polohrubé a 10dkg hladké mouky a navrch nadrobím půlkostičky droždí. A pustím program na kynuté těsto - 30 minut to matlá a hodinu kyne... Stejné těsto jde pochopitelně udělat i bez pekárny, jen toho mlíka tam dám o trošku víc.

Je to tenké těsto na jeden velký plech. Většinou dávám jen rybíz a drobenku - kyselost nám nevadí. Někdy i tvaroh (to, když je zeťák), a zbytek tvrdých broskví, maliny, pozdní jahody... prostě co zahrada či lednička právě dá...

Z. Lika 21.7.2017 7:03

Re: hezký den

Ano ano, doba ovocných koláčů a dezertů. Díky za osvědčený recept na kynuté těsto a přeji pěkný ovocný den.

T. Zana 21.7.2017 6:35

Chachá

Tak tomu mému meruňkovému ze včerejška se to kupodivu podobá jen tvarohem :-)

Ale dala bych si říct, on rybíz a tvaroh je skvělá kombinace! Dělávám ho občas taky,ale na piškotovém těstě a bez žmolenky , asi dávám sladší tvaroh.

Ty jsi ale experimentátor! Jsi dobrá a koláč byl určitě dobrej taky :-)

Z. Lika 21.7.2017 6:59

Re: Chachá

Zano, určitě počítám s meruňkovým mlsotníkem na příště!

A máš pravdu, rybíz na koláči je moc dobrý, hrozně dlouho jsem ho už neměla.