26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které nemá na výslednou chuť vliv. Jenže, jak se ukázalo, má.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 1.4.2017 17:34

Těstoviny spíš suché

Napadlo mě, že těstoviny, ať už domácí nebo kupované, by měly být sušší až suché - aby se déle vařily a co nejvíc nasákly omáčkou a chutí.

Z. Tečka 1.4.2017 10:40

Re: dotaz k těstovinám

Já si dělám jen nudle do polívek, jinak těstoviny kupuju. Místo špaget používám špecle, "echt německé" z Lidlu. Fakt mi chutnají a nemusí se s nimi člověk na talíři prát. Používám je třeba i na šunkofleky na pánvičce, ale vždycky jsem je vařila zvlášť. Pořád se nemůžu zbavit pocitu, že těstoviny, vařené podle těchto receptů, pustí nějak do jídla mouku, ale to je jen můj subjektivní pocit. Určitě výše popsaný zkusím, už jenom kvůli té jediné pánvi.

Z. Tečka 1.4.2017 10:34

Re: Teda Liko a JoVo

Nojo, psi to snesou, s kočkami je to horší. Loni si Tasík strhl celý ten černý polštářek na přední tlapce. Jak se mu to povedlo, to nevím, ale bylo to živé maso, tak jsme jeli na veterinu. Dostala jsem Alaptid a takové pružné lepívé obinadlo. První zavinutí páchal vet asi 5 minut, než jsme dojeli domů, bylo to dole. Já se s kocourem prala dalších 10 minut, za 2 vreřiny to sundal. Nakonec jsem aspoň mazala, kdykoli jsem ho chytla, a aspoň chvíli držela, než si to začal olizovat. Ale packa se nakonec zahojila.

Z. Lika 1.4.2017 8:18

Re: Putanescu miluju....

Ona je velice slavná jedna scéna z italského filmu, kde Mastroianni a Lorenová spolu obědvají, nonšalantně namotávají pouze vidličkou své špagety a ještě při tom nenuceně konverzují.

Z. Lika 1.4.2017 7:08

Re: Teda Liko a JoVo

To vypadá snad už dobře, pobyt v hospodě mu prospěl :-) Noha v obvazu - zvíře se pak chová, jako by mu ta noha nepatřila, je cizí :-) Hezky se hojte.

Z. Lika 1.4.2017 7:03

Re: dotaz k těstovinám

*JoVo, pokud vím, určitě také

Z. Lika 1.4.2017 7:03

Re: dotaz k těstovinám

Použila jsem těstoviny běžně kupované, a JoVo, pokud určitě také.

Z. Svobodová 31.3.2017 23:44

dotaz k těstovinám

Ptám se jen pro forma: ty použité těstoviny jsou doma vyrobené, čerstvé nebo koupené v obchodě, tedy sušené, Liko a j Jovásku? Hledám inspiraci pro zítřejší oběd, ale těstoviny si doma vyrábět nehodlám. Venku je nádherné slunce každý den, takže zahrada už volá a nemám na velké vyvařování dost času.Dík za odpověď.

Z. Svobodová 31.3.2017 23:39

re předraženej prd

Jenny, bingo!! tak trefný název pro vesnické ccopy bych nikdy nevymyslila. přesně tak to je i u nás. předražený je úplně všechno. jednota se vůbec za tu drahotu nestydí, a to je tu hned vedle obchod n vietnemčíků. Zpočátku dělali asiati docela dlouho a dobře konkurenci svými nízkými cenami. Coop na to nic, takže i oni se přestali snažit odlišit se výší cen. přizpůsobili se cenám coopu, takže už není výběr žádný. nestydí se, i když v tomhle obchodě(coop) nakupují všichni zdejší důchodci a oopravdu skro všichni obyvatelé zdejšího domu s pečovatelskou službou. Ti obyvatelůé jsou všelijak zchromlí, takže ani do nízkopodlsžního vlaku pořádněnevylezou, ale hlavně jsou již povětšinou hodně staří a důchody nemají nijak vysoké. je to vážně nestydatost, takhle zdejší obyvatele odírat.Ti, kdo bydlí ve větším městě, mají obrovské výhody. Vše mají u nosu, z obchodů si mohou donášet zboží, které ja i třikrát levnější , nežli to u nás.a bohužel i ty nájmy v městských a vesnických bytech se výší hodně srovnaly.je to zas jen o tom, že se naši lidé nechají tak dlouho odírat majiteli coopu.Já mám sice možnost odjet za nákupy někam dál vlakem, ale ten těžký nákup bych zas nedovláčela domů. Autem se menší nákupy nevyplatí, když nejbližší penny je 25 km, do kauflandu je to přes 30 km jedna cesta a jinde nic bližšího není. nejhnusnější na všem je fakt, že coop tu ceny jako jediný obchod v naší díře po granátu určuje. masna tu není, pro maso se musí buď doBboru(25 km), do Tachova)40 km) nebo 30 km do Domažlic. v zimě to maso ještě jde dovážet i vlakem, ale v nynějších a pozdějších teúplech nelze převozy a ani autem riskovat..

E. Šusová 31.3.2017 23:17

Re: Teda Liko a JoVo

Zatím dobrý, čumím jak puk. Když jsem přišla domů, tak byla předsíň na vytření,šmouhy od krve, ale ne krvavý údolí :-). Během vítání se rána rozkrvácela, pak se to uklidnilo. Páníček -šikovný vazač - noženku zavázal a z Rumíčka se stal náměstek ministra Debilní chůze ČR a chodil bytem jako trotl :D . Pochopitelně k veselí nás dvou. :D, ale - a to je důležtý, po procházce, pobytu v hospoě se už nekulháá!

Z. Lika 31.3.2017 22:10

Re: Liko,

Jsem zvědavá, jak budou chutnat. Asi taky tasím nudlostroj :-)

Z. Jenny 31.3.2017 21:47

Liko,

díky, vše zkusím. Mám těstoviny moc ráda a tak využiji Tvého ověřeného umění. Mám se na co těšit. :-)

Z. Lika 31.3.2017 20:04

Re: Liko, díky .....

Doufám, že bude chutnat! A já děkuji za inspiraci :-)

Z. Lika 31.3.2017 20:04

Re: tak tohle by mě fakt nikdy nenapadlo

Ano, Maričko, špagety v omáčce rozleželé přes noc, to je něco podobného. Ani trocha omáčky nazmar :-)

J. Jovo 31.3.2017 20:03

Liko, díky .....

za zpracování a variantu špagety alla puttanesca určitě vyzkoušíme.

Z. Yga 31.3.2017 19:53

Re: Teda Liko a JoVo

Brooke očkovaná není, i když se kolem koní motá - ale jenom proto, že jsou to koně z dostihové stáje a samy jsou očkované ...

Z. Lika 31.3.2017 19:48

Re: Teda Liko a JoVo

Přidávám se k dotazu na Rumíka.

M. Crossette 31.3.2017 18:59

tak tohle by mě fakt nikdy nenapadlo

dát vařit těstoviny rovnou do omáčky (a obě mi už jen z obrázků dělají chute)! Ale je to skvělý nápad, příležitostně určitě vyzkouším. Těstoviny k večeři dělám dost často, je to rychlovka a máme je oba rádi. Nejvíce dělám pesto nebo smíchané s kupovanou sýrovou omáčkou. A protože moc neumím vařit jen pro dva a spíše vařím "jak pro regiment", jak se jednou vyjádřila moje teta, skoro vždy mám zbytky(ty nám ale vůbec nevadí, ba naopak a kuchařka má na další den vystaráno). Takže zbytky jsou i u těstovin. Nedojedené nikdy nevyhazuji, ale ukládám do lednice pro další konzumaci(buď přihřívám, nebo něčím dalším nastavím, když je málo). No a právě špagety se v lednici zbytkem sýrové omáčky krásně nacucnou, takže je pak stačí dát do pekáčku do trouby jen prohřát, někdy dokonce ještě přidám kus másla "na zvlhčení". Proto si dovedu představit tuhle výhodu vaření těstovin, že se omáčka už při vaření do těstovin krásně vsákne a člověk nemusí koukat jak do sebe dostat i tu poslední kapku dobré omáčky na talíři (vylízat nebo vytřít kouskem veky). Díky Lika a JoVo za recepty.

T. Zana 31.3.2017 18:44

Re: Teda Liko a JoVo

Ach jo. Tak jak?

T. Zana 31.3.2017 18:44

Re: Už jsem o tom slyšela,

No ale s mejdlem je zase legrace ;-)

T. Zana 31.3.2017 18:43

Re: vypadá to - plus AVÍZO

Tyhle stromokeře (hezký termit :-) u nás taky vykvetly úplně najednou - halt horko (a sucho, obávám se).

Z. Xerxová 31.3.2017 15:16

Re: Teda Liko a JoVo

já měla očkovaného Xerdu - v té době mlaďaska aktivně jezdila, kolem koní jsme se motali víc... Betka ani Night už očkovaní nejsou - nechci psiska zbytečně zatěžovat očkováním, které není nutné.

M. Pajakerryková 31.3.2017 14:43

Re: Teda Liko a JoVo

i kolem ovcí, známe se nakazil pes a skončila s výcvikem, do té doby velmi slibný pejsek......

mě doporučila kámoška vetka očkování, u nás dokola koně ovce.....

Z. Xerxová 31.3.2017 14:09

Re: Teda Liko a JoVo

některé psy majitelé očkují proti tetanu - hlavně ty, co se pohybují kolem koní. Pes se tetanem nakazit může, není to až tak vzácné - a následky bývají zlé, někdy i fatální. Ale neslyšela jsem, že by se očkovali až při úrazu... Hmmm - pokud udržím myšlenku, tak se zeptám, proč to tak je (preventivně ano, při úrazu ne)

Z. Xerxová 31.3.2017 14:04

Re: Putanescu miluju....

zajímavé je, že v Itálii (je pravda, že jsme se stravovali vždy mimo turisticky profláklé lokality v místních hospůdkách) jsme se nikdy se lžící ke špagetám či makarónům nesetkali... Prostě příbor... a dělej, co umíš...

Z. Lika 31.3.2017 13:47

Re: Tak to je super

To je slovo! Jen pozor na sůl (všechna zůstane) a na promíchávání (slepuje se to k sobě). Výsledek mi opravdu překvapil.

Z. Lika 31.3.2017 13:46

Re: Zajímavé

Vendulko, bylo to opravdu moc dobré, překvapilo mě to. Akorát se to musí hodně pročechrávat, aby se těstoviny neslepily.

L. Blaza 31.3.2017 13:44

Tak to je super

už jsem viděla podobné recepty na videu na FB, ale tohle je už vyzkoušené, tak jdu do toho! :)

Z. Yga 31.3.2017 12:36

Re: Super

Jo a teď jsem si vzpomněla, že nějaká Lidovka taky bývala (je?) v Brně na Masaryčce - směrem od nádraží na pravé straně někde uprostřed ulice (neumím to tak popsat).

Z. Jajka 31.3.2017 12:35

Re: Putanescu miluju....

My je tuhle měli... jak špagety namotám na vidličku a podržím lžící, tak s makarony to nešlo... Nakonec jsem si je potupně nakrájela.