19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které nemá na výslednou chuť vliv. Jenže, jak se ukázalo, má.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 31.3.2017 12:34

Re: Super

U nás v Břeclavi - ne v Lednici, tam je to jak u Jenny. Máme dvě, ale já chodím na hlavní ulici u náměstí (naproti bývalého Bati v bývalém kovomatě).

Já totiž v Lednici nekupuju nic, protože ta sámoška je fakt zoufalá.

V. Glover 31.3.2017 12:26

Zajímavé

To jsou zajímavé recepty Liko, já je za poslední rok často vídám na facebooku v různých obměnách, jako kuře, špenát, brokolice, slanina a vařené v nějaké smetaně, akorát jsou vždycky těstoviny čerstvé, ty se vaří tak pět minut. Ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet, protože mám nějak zakořeněnou poučku, že těstoviny se musí vařit ve spoustě vody. Třeba to teď vyzkouším , když ti chutnalo.

O. Joklová 31.3.2017 11:59

Re: Teda Liko a JoVo

taky držím Rumíčkovi palce!!!!!!!!!

E. Šusová 31.3.2017 11:58

Re: Teda Liko a JoVo

První příspěvek se mi nezobrazil :-(

No trošku trvalo, než jsem našla odkud, je to těsně nad poštářkem, tak 1,5 cm dlouhé. když jsem mluvila s vetkou, tak to vypadalo, že se to zatahuje a to se akorát zvednul a šel se napít. A těsně před odchodem do práce, když se zvednul podruhý se to zas rozkrvácelo :-( . Tak uvidíme jak to bude odpoledne.

O. Joklová 31.3.2017 11:57

vypadá to - plus AVÍZO

vypadá to zajímavě, líbí se mi to první česnekový, JENDŽE - olej, smetana, máslo, vlastně ani jedno z toho v rámci hubnutí už rok (minus 12 kilo) nejím

a ještě ke včerejšku - Matyldo, moc pěkné barevné kytičky, mně (klasicky) přes noc vykvetl pod oknem ten velký keřostrom stromokeř, co na něm posléze rostou špendlíky... je přenádherně bělostný, vykvetl přímo z holých větviček, listí na něm naroste vlastně až po odkvětu, to jsem nikdy moc nepochopila... škoda že nekvete déle, ale pak už se začnou objevovat "sluníčka - ahoj Ygo

a (samozřejmě) už včera vyšla Vaví 105-ka, taky pěkně jarní, chicht

http://www.vave.biz/index.php/105-x148/-2017/515-prebotino

Z. Matylda 31.3.2017 11:39

Re: Super

Ygo, kde u vás je?

Z. Matylda 31.3.2017 11:37

Re: Teda Liko a JoVo

Rumík je truhlík, takhle blbnout. Ať s eto dobře zahojí.

Z. Matylda 31.3.2017 11:36

Re: Liko, bezva

Vzhledem k tomu, že předloni jsem na PPM dostala guláš do kelímku od piva, páč došly talíře, a v hospodě mi řekli, že na jídlo budu čekat tři hodiny, povezu si hodně velkou svačinu.

Š. Matyášová 31.3.2017 11:22

Re: Putanescu miluju....

já díky škole neguju kolínka, ale přitom je to stejný těsto,jen ten tvar mi vždycky naskočí s chutí a konzistencí rozvařeného sekaného potrubí a to je děs..u jiných tvarů se mi to nestává...

Š. Matyášová 31.3.2017 11:21

Re: Putanescu miluju....

trik je ve vidličce, nejlepší jje ta se zuby dále od sebe,zabořit do cca tří kousků a motat na lžici.... vidíš,já už makarony nekoupila hodně dlouho,asi si to zase prubnu, ale obědovat budu asi na balkoně a v pláštěnce :-D

Š. Matyášová 31.3.2017 11:18

Re: Putanescu miluju....

Liko,dělá to furt....

Š. Matyášová 31.3.2017 11:17

Re: Super

tak to já si protlak přendám do pytlíčku a zbytek prostě zamrazím.....

Z. Tečka 31.3.2017 11:09

Re: hezký den

To mi připomělo jednu moji kolegyni: "Dneska musím prostřít vixlajvant, budou špagety".

Z. Jenny 31.3.2017 11:07

Re: nudlostroj vlastním

U nás v okolí taky nic, ten u nás na dědině by měl mít název"Předraženej prd". :-)

Z. Tečka 31.3.2017 11:05

Re: Putanescu miluju....

Ano, taky mám nejradši vřetena, nebo mušličky. A to i ke guláši, když na to občas dostanu chuť.

Z. Jenny 31.3.2017 11:04

Re: Teda Liko a JoVo

A jejda, foukám na pacinku!

Z. Jenny 31.3.2017 11:03

Re: Už jsem o tom slyšela,

Hmchm, "tak určitě" , bych tam nedávala mejdlo. :-)

Z. Lika 31.3.2017 10:55

Re: Putanescu miluju....

Tak jsem zapátrala a prý se i makaróny (bucatini) namotávají na vidličku. Ale prý se musí opatrně, aby nelítala omáčka :-)

Z. Vave 31.3.2017 10:51

Re: Liko, bezva

Bé je správně! :)

Já za chvilku odjíždím na PPM, kde se budu všemožně účastnit všeho možného, mj. i obědů v hospodě, tak mám vystaráno. Jelikož začínáme dnes v poledne, udělala jsem si jako časný oběd ... těstoviny. Ovšem jen tu největší rychlovku, horké těstoviny promíchat s jemně nakrájeným pórkem, olivami a nakládanými sušenými rajčaty, přihodit trochu strouhaného sýra typu parmazán ... mně to tak chutná a je to hned a taky v jednom hrnci. :)

Z. Janaba 31.3.2017 10:44

Re: Teda Liko a JoVo

Jestli je to rána větší a hluboká, do 6 hodin se musí zašít. V každém případě obvázat a botičku. Přeju rychlé zahojení!

Z. Lika 31.3.2017 10:37

Re: Putanescu miluju....

Jo jo,Ygo, to máš pravdu s tou ďurkou. Většinou skončím tak, že se do makarónů zakousnu zprostředka a pak mi trčí jako mroží fousy. Měla bych si kolem sebe rozkládat nějaký stolní paravánek, aby mě nikdo neviděl.

Z. Lika 31.3.2017 10:34

Re: Super

Protlak v tubě je úžasný vynález, děkuju za připomenutí.

Z. Lika 31.3.2017 10:32

Re: Už jsem o tom slyšela,

Variací je nepřeberně, i když to chce mít trochu zkušenost - aby to nedopadlo jako s jedním slavným dortem :-) (to byla poznámka pro opravdu začínající vařiče).

Z. Lika 31.3.2017 10:31

Re: Liko, bezva

Hlasuji za bé, je tam nádherně a má se o víkendu zatahovat.

Z. Vave 31.3.2017 10:20

Re: nudlostroj vlastním

Děkuju moc, karolínko .... sice určitě zabloudím, ale nakonec to najdu. :)

Z. Yga 31.3.2017 10:12

Re: Teda Liko a JoVo

Chudinka Rumíček. Doufám, že to nebude nic vážného a že se to zatáhne samo bez šití.

Z. Yga 31.3.2017 10:06

Re: Super

No a proč ne? Taky chodím do Lidovky - navíc tam mají, jak říkáš, docela zajímavé potraviny, které jinde nevídám. Například sýr Olmín jsem si tam zakoupila půl roku před tím, než ho běžně začali nabízet v jiných potravinách za dvojnásobnou cenu. Nebo tam moc ráda kupuju protlak z rajčat v tubě - častokrát nepotřebuji celou plechovku a tak zbytek vyhodím. Ale z té tuby si vymáčknu, kolik potřebuju a zašroubuju a použiju posléze. Navíc ta mívají psi pelechy za velmi příjemnou cenu (:o)))

Z. Yga 31.3.2017 9:57

Re: Putanescu miluju....

Navíc je ani nejde "srknout" jako špagety (:o))) - protože jak tam mají tu díru ... makaronům taky nerozumím.

T. Zana 31.3.2017 9:44

Re: Teda Liko a JoVo

Držím palce, ať je to rychle v pořádku!

T. Zana 31.3.2017 9:43

Liko, bezva

Vypadá to náramně, už jen ta úspora nádobí ;-)

Zrovna pochmurně přemýšlím, co vařit o víkendu (nebo jestli někam vypadnout na celý den a vaření tim elegantně vyřešit :-)