26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které nemá na výslednou chuť vliv. Jenže, jak se ukázalo, má.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Svobodová 31.3.2017 23:44

dotaz k těstovinám

Ptám se jen pro forma: ty použité těstoviny jsou doma vyrobené, čerstvé nebo koupené v obchodě, tedy sušené, Liko a j Jovásku? Hledám inspiraci pro zítřejší oběd, ale těstoviny si doma vyrábět nehodlám. Venku je nádherné slunce každý den, takže zahrada už volá a nemám na velké vyvařování dost času.Dík za odpověď.

Z. Lika 1.4.2017 7:03

Re: dotaz k těstovinám

Použila jsem těstoviny běžně kupované, a JoVo, pokud určitě také.

Z. Lika 1.4.2017 7:03

Re: dotaz k těstovinám

*JoVo, pokud vím, určitě také

Z. Tečka 1.4.2017 10:40

Re: dotaz k těstovinám

Já si dělám jen nudle do polívek, jinak těstoviny kupuju. Místo špaget používám špecle, "echt německé" z Lidlu. Fakt mi chutnají a nemusí se s nimi člověk na talíři prát. Používám je třeba i na šunkofleky na pánvičce, ale vždycky jsem je vařila zvlášť. Pořád se nemůžu zbavit pocitu, že těstoviny, vařené podle těchto receptů, pustí nějak do jídla mouku, ale to je jen můj subjektivní pocit. Určitě výše popsaný zkusím, už jenom kvůli té jediné pánvi.

Z. Lika 1.4.2017 17:34

Těstoviny spíš suché

Napadlo mě, že těstoviny, ať už domácí nebo kupované, by měly být sušší až suché - aby se déle vařily a co nejvíc nasákly omáčkou a chutí.

Z. Jenny 31.3.2017 21:47

Liko,

díky, vše zkusím. Mám těstoviny moc ráda a tak využiji Tvého ověřeného umění. Mám se na co těšit. :-)

Z. Lika 31.3.2017 22:10

Re: Liko,

Jsem zvědavá, jak budou chutnat. Asi taky tasím nudlostroj :-)

J. Jovo 31.3.2017 20:03

Liko, díky .....

za zpracování a variantu špagety alla puttanesca určitě vyzkoušíme.

Z. Lika 31.3.2017 20:04

Re: Liko, díky .....

Doufám, že bude chutnat! A já děkuji za inspiraci :-)

M. Crossette 31.3.2017 18:59

tak tohle by mě fakt nikdy nenapadlo

dát vařit těstoviny rovnou do omáčky (a obě mi už jen z obrázků dělají chute)! Ale je to skvělý nápad, příležitostně určitě vyzkouším. Těstoviny k večeři dělám dost často, je to rychlovka a máme je oba rádi. Nejvíce dělám pesto nebo smíchané s kupovanou sýrovou omáčkou. A protože moc neumím vařit jen pro dva a spíše vařím "jak pro regiment", jak se jednou vyjádřila moje teta, skoro vždy mám zbytky(ty nám ale vůbec nevadí, ba naopak a kuchařka má na další den vystaráno). Takže zbytky jsou i u těstovin. Nedojedené nikdy nevyhazuji, ale ukládám do lednice pro další konzumaci(buď přihřívám, nebo něčím dalším nastavím, když je málo). No a právě špagety se v lednici zbytkem sýrové omáčky krásně nacucnou, takže je pak stačí dát do pekáčku do trouby jen prohřát, někdy dokonce ještě přidám kus másla "na zvlhčení". Proto si dovedu představit tuhle výhodu vaření těstovin, že se omáčka už při vaření do těstovin krásně vsákne a člověk nemusí koukat jak do sebe dostat i tu poslední kapku dobré omáčky na talíři (vylízat nebo vytřít kouskem veky). Díky Lika a JoVo za recepty.

Z. Lika 31.3.2017 20:04

Re: tak tohle by mě fakt nikdy nenapadlo

Ano, Maričko, špagety v omáčce rozleželé přes noc, to je něco podobného. Ani trocha omáčky nazmar :-)

L. Blaza 31.3.2017 13:44

Tak to je super

už jsem viděla podobné recepty na videu na FB, ale tohle je už vyzkoušené, tak jdu do toho! :)

Z. Lika 31.3.2017 13:47

Re: Tak to je super

To je slovo! Jen pozor na sůl (všechna zůstane) a na promíchávání (slepuje se to k sobě). Výsledek mi opravdu překvapil.

V. Glover 31.3.2017 12:26

Zajímavé

To jsou zajímavé recepty Liko, já je za poslední rok často vídám na facebooku v různých obměnách, jako kuře, špenát, brokolice, slanina a vařené v nějaké smetaně, akorát jsou vždycky těstoviny čerstvé, ty se vaří tak pět minut. Ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet, protože mám nějak zakořeněnou poučku, že těstoviny se musí vařit ve spoustě vody. Třeba to teď vyzkouším , když ti chutnalo.

Z. Lika 31.3.2017 13:46

Re: Zajímavé

Vendulko, bylo to opravdu moc dobré, překvapilo mě to. Akorát se to musí hodně pročechrávat, aby se těstoviny neslepily.

O. Joklová 31.3.2017 11:57

vypadá to - plus AVÍZO

vypadá to zajímavě, líbí se mi to první česnekový, JENDŽE - olej, smetana, máslo, vlastně ani jedno z toho v rámci hubnutí už rok (minus 12 kilo) nejím

a ještě ke včerejšku - Matyldo, moc pěkné barevné kytičky, mně (klasicky) přes noc vykvetl pod oknem ten velký keřostrom stromokeř, co na něm posléze rostou špendlíky... je přenádherně bělostný, vykvetl přímo z holých větviček, listí na něm naroste vlastně až po odkvětu, to jsem nikdy moc nepochopila... škoda že nekvete déle, ale pak už se začnou objevovat "sluníčka - ahoj Ygo

a (samozřejmě) už včera vyšla Vaví 105-ka, taky pěkně jarní, chicht

http://www.vave.biz/index.php/105-x148/-2017/515-prebotino

T. Zana 31.3.2017 18:43

Re: vypadá to - plus AVÍZO

Tyhle stromokeře (hezký termit :-) u nás taky vykvetly úplně najednou - halt horko (a sucho, obávám se).

T. Zana 31.3.2017 9:43

Liko, bezva

Vypadá to náramně, už jen ta úspora nádobí ;-)

Zrovna pochmurně přemýšlím, co vařit o víkendu (nebo jestli někam vypadnout na celý den a vaření tim elegantně vyřešit :-)

Z. Lika 31.3.2017 10:31

Re: Liko, bezva

Hlasuji za bé, je tam nádherně a má se o víkendu zatahovat.

Z. Vave 31.3.2017 10:51

Re: Liko, bezva

Bé je správně! :)

Já za chvilku odjíždím na PPM, kde se budu všemožně účastnit všeho možného, mj. i obědů v hospodě, tak mám vystaráno. Jelikož začínáme dnes v poledne, udělala jsem si jako časný oběd ... těstoviny. Ovšem jen tu největší rychlovku, horké těstoviny promíchat s jemně nakrájeným pórkem, olivami a nakládanými sušenými rajčaty, přihodit trochu strouhaného sýra typu parmazán ... mně to tak chutná a je to hned a taky v jednom hrnci. :)

Z. Matylda 31.3.2017 11:36

Re: Liko, bezva

Vzhledem k tomu, že předloni jsem na PPM dostala guláš do kelímku od piva, páč došly talíře, a v hospodě mi řekli, že na jídlo budu čekat tři hodiny, povezu si hodně velkou svačinu.

Z. Vave 31.3.2017 9:12

Už jsem o tom slyšela,

ale ještě nezkoušela. Někdy jsem hotové těstoviny vrhala do velké pánve s majdou a provařila spolu, ale nevařila je dohromady od začátku. Tohle určitě zkusím, protože jídlo z jednoho hrnce či jedné pánve považuju za bezvadný vynález.

Díky, Liko a Jovásku, tohle je vaření podle mého gusta ... moje omáčky na špagety jsou většinou variace na to, co doma zrovna najdu a co mi chutná, tak si alespoň dáme pro jednou něco opravdu italského. :)

Z. Lika 31.3.2017 10:32

Re: Už jsem o tom slyšela,

Variací je nepřeberně, i když to chce mít trochu zkušenost - aby to nedopadlo jako s jedním slavným dortem :-) (to byla poznámka pro opravdu začínající vařiče).

Z. Jenny 31.3.2017 11:03

Re: Už jsem o tom slyšela,

Hmchm, "tak určitě" , bych tam nedávala mejdlo. :-)

T. Zana 31.3.2017 18:44

Re: Už jsem o tom slyšela,

No ale s mejdlem je zase legrace ;-)

E. Šusová 31.3.2017 8:10

Teda Liko a JoVo

úplně mi tu voní kuchyň. Těstoviny mám ráda a tohle vypadá vynikajícně. Úplně mi to ochutilo domácí chleba se sýrem a jablkem, co tu mám k snídani!! Tohle je další věc, kterou musím vyzkoušet.

Sedím tu nečekaně doma - při ranním venčení si Rumíček rozříznul zadní tlapku a krve bylo docela dost, zavytírala jsem si domem, pročistila betadinou a teď čekám jednak, jestli se to uklidní (byla bych v práci dost nervní) a na konzultaci s vetem.

Z. Lika 31.3.2017 8:36

Re: Teda Liko a JoVo

To je teda smůla, budu držet palce, ať nemusíte na šití a ať se to co nejrychleji zatáhne a Rumík nemusí nosit bambuli, to je otrava. Dostávají psi taky protitetanovku? Držte se.

Jo a tyhle těstoviny opravdu vyzkoušej, chuť je o třídu vejš než když vaříš nudle zvlášť.

Z. Xerxová 31.3.2017 14:09

Re: Teda Liko a JoVo

některé psy majitelé očkují proti tetanu - hlavně ty, co se pohybují kolem koní. Pes se tetanem nakazit může, není to až tak vzácné - a následky bývají zlé, někdy i fatální. Ale neslyšela jsem, že by se očkovali až při úrazu... Hmmm - pokud udržím myšlenku, tak se zeptám, proč to tak je (preventivně ano, při úrazu ne)

M. Pajakerryková 31.3.2017 14:43

Re: Teda Liko a JoVo

i kolem ovcí, známe se nakazil pes a skončila s výcvikem, do té doby velmi slibný pejsek......

mě doporučila kámoška vetka očkování, u nás dokola koně ovce.....

Z. Xerxová 31.3.2017 15:16

Re: Teda Liko a JoVo

já měla očkovaného Xerdu - v té době mlaďaska aktivně jezdila, kolem koní jsme se motali víc... Betka ani Night už očkovaní nejsou - nechci psiska zbytečně zatěžovat očkováním, které není nutné.