Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 31.3.2017 19:53Re: Teda Liko a JoVo Brooke očkovaná není, i když se kolem koní motá - ale jenom proto, že jsou to koně z dostihové stáje a samy jsou očkované ... |
T. Zana 31.3.2017 9:44Re: Teda Liko a JoVo Držím palce, ať je to rychle v pořádku! |
Z. Yga 31.3.2017 10:12Re: Teda Liko a JoVo Chudinka Rumíček. Doufám, že to nebude nic vážného a že se to zatáhne samo bez šití. |
Z. Janaba 31.3.2017 10:44Re: Teda Liko a JoVo Jestli je to rána větší a hluboká, do 6 hodin se musí zašít. V každém případě obvázat a botičku. Přeju rychlé zahojení! |
Z. Jenny 31.3.2017 11:04Re: Teda Liko a JoVo A jejda, foukám na pacinku! |
Z. Matylda 31.3.2017 11:37Re: Teda Liko a JoVo Rumík je truhlík, takhle blbnout. Ať s eto dobře zahojí. |
O. Joklová 31.3.2017 11:59Re: Teda Liko a JoVo taky držím Rumíčkovi palce!!!!!!!!! |
E. Šusová 31.3.2017 11:58Re: Teda Liko a JoVo První příspěvek se mi nezobrazil :-( No trošku trvalo, než jsem našla odkud, je to těsně nad poštářkem, tak 1,5 cm dlouhé. když jsem mluvila s vetkou, tak to vypadalo, že se to zatahuje a to se akorát zvednul a šel se napít. A těsně před odchodem do práce, když se zvednul podruhý se to zas rozkrvácelo :-( . Tak uvidíme jak to bude odpoledne. |
T. Zana 31.3.2017 18:44Re: Teda Liko a JoVo Ach jo. Tak jak? |
Z. Lika 31.3.2017 19:48Re: Teda Liko a JoVo Přidávám se k dotazu na Rumíka. |
E. Šusová 31.3.2017 23:17Re: Teda Liko a JoVo Zatím dobrý, čumím jak puk. Když jsem přišla domů, tak byla předsíň na vytření,šmouhy od krve, ale ne krvavý údolí :-). Během vítání se rána rozkrvácela, pak se to uklidnilo. Páníček -šikovný vazač - noženku zavázal a z Rumíčka se stal náměstek ministra Debilní chůze ČR a chodil bytem jako trotl :D . Pochopitelně k veselí nás dvou. :D, ale - a to je důležtý, po procházce, pobytu v hospoě se už nekulháá! |
Z. Lika 1.4.2017 7:08Re: Teda Liko a JoVo To vypadá snad už dobře, pobyt v hospodě mu prospěl :-) Noha v obvazu - zvíře se pak chová, jako by mu ta noha nepatřila, je cizí :-) Hezky se hojte. |
Z. Tečka 1.4.2017 10:34Re: Teda Liko a JoVo Nojo, psi to snesou, s kočkami je to horší. Loni si Tasík strhl celý ten černý polštářek na přední tlapce. Jak se mu to povedlo, to nevím, ale bylo to živé maso, tak jsme jeli na veterinu. Dostala jsem Alaptid a takové pružné lepívé obinadlo. První zavinutí páchal vet asi 5 minut, než jsme dojeli domů, bylo to dole. Já se s kocourem prala dalších 10 minut, za 2 vreřiny to sundal. Nakonec jsem aspoň mazala, kdykoli jsem ho chytla, a aspoň chvíli držela, než si to začal olizovat. Ale packa se nakonec zahojila. |
Z. Inka 31.3.2017 7:32nudlostroj vlastním takže bych mohla zkusit. Poslední zkouška byly lasagne, jdou rovnou od strojku do pekáčku a je to opravdu o něčem jiném. Těstoviny miluji, letos v létě se chystám na plněné, pokud máte někdo vyzkoušené nějaké náplně, sem s nimi. Karolíno, levné potraviny využíváme s Monikou už déle, on takový uzený losos za desetikačku, to tě ty korunky neškrábou v krku a smlaskneš balíček jedna dvě |
Š. Matyášová 31.3.2017 7:51Re: nudlostroj vlastním Cannellone - hm, tak to ti přispěju náplněmi..vydrž po víkendu. Levné potravinové obchůdky Vám bohapustě závidím, u nás nejsou :-( |
K. Holubová 31.3.2017 8:33Re: nudlostroj vlastním Nudlostroj mám na chalupě. Tady teda fakt netuším jak bych dělala těsto, válela........ není tu prostor. Až budeš Šárko v Praze, tak se tam stav. Stojí to za to! Kupuji tam v poslední době všechno a jsem nadmíru spokojená. Býval tam Meinl, pak cosi jiného, pak JIP, pak to bylo pár let zavřené a teď nově otevřeli tohle. Je to obrovský areál se spoustou potravin, maso je s měsíční lhůtou spotřeby, ale za 50% ceny řezníka K+K (nesnáším ho!) naproti na Sokolovské. Jsou to třeba ořezy vepřového. Už vidím, jak z těch tučných kousků bude miska sádla se škvarky, vrabci, vepřové na paprice...... Konce salámů, které nelze dále nakrájet na strojku se hodí jednak na přímou spotřebu a také na pomazánky. Zbylé kousky šunky, které nelze už dále pokrájet, jsou za polovic a jsou skvělé, chutnají i kožíškům. Jj, je to příjemné tam jít nakoupit. |
Z. Vave 31.3.2017 9:08Re: nudlostroj vlastním Karolínko, to zní lákavě - prosím Tě, kde ten obchod najdu? |
K. Holubová 31.3.2017 9:35Re: nudlostroj vlastním Pojedeš asi autem. Takže z centra po Sokolovské přes Palmovku na Balabenku. Tam zahneš doprava na Českomoravskou - je tam na křižovatce taková obří budova KB, prosklená, hnusná, říká se jí "Vysočanská brána". Hned za ní je Benzina a za Benzinou vjezd do parkoviště prodejny JYSK a těchto potravin. Je to hodně velký areál. Parkování zdarma, rozsáhlé, bez problémů. Určitě to najdeš. |
Z. Vave 31.3.2017 10:20Re: nudlostroj vlastním Děkuju moc, karolínko .... sice určitě zabloudím, ale nakonec to najdu. :) |
Z. Jenny 31.3.2017 11:07Re: nudlostroj vlastním U nás v okolí taky nic, ten u nás na dědině by měl mít název"Předraženej prd". :-) |
Z. Svobodová 31.3.2017 23:39re předraženej prd Jenny, bingo!! tak trefný název pro vesnické ccopy bych nikdy nevymyslila. přesně tak to je i u nás. předražený je úplně všechno. jednota se vůbec za tu drahotu nestydí, a to je tu hned vedle obchod n vietnemčíků. Zpočátku dělali asiati docela dlouho a dobře konkurenci svými nízkými cenami. Coop na to nic, takže i oni se přestali snažit odlišit se výší cen. přizpůsobili se cenám coopu, takže už není výběr žádný. nestydí se, i když v tomhle obchodě(coop) nakupují všichni zdejší důchodci a oopravdu skro všichni obyvatelé zdejšího domu s pečovatelskou službou. Ti obyvatelůé jsou všelijak zchromlí, takže ani do nízkopodlsžního vlaku pořádněnevylezou, ale hlavně jsou již povětšinou hodně staří a důchody nemají nijak vysoké. je to vážně nestydatost, takhle zdejší obyvatele odírat.Ti, kdo bydlí ve větším městě, mají obrovské výhody. Vše mají u nosu, z obchodů si mohou donášet zboží, které ja i třikrát levnější , nežli to u nás.a bohužel i ty nájmy v městských a vesnických bytech se výší hodně srovnaly.je to zas jen o tom, že se naši lidé nechají tak dlouho odírat majiteli coopu.Já mám sice možnost odjet za nákupy někam dál vlakem, ale ten těžký nákup bych zas nedovláčela domů. Autem se menší nákupy nevyplatí, když nejbližší penny je 25 km, do kauflandu je to přes 30 km jedna cesta a jinde nic bližšího není. nejhnusnější na všem je fakt, že coop tu ceny jako jediný obchod v naší díře po granátu určuje. masna tu není, pro maso se musí buď doBboru(25 km), do Tachova)40 km) nebo 30 km do Domažlic. v zimě to maso ještě jde dovážet i vlakem, ale v nynějších a pozdějších teúplech nelze převozy a ani autem riskovat.. |
Z. Lika 31.3.2017 7:58Re: nudlostroj vlastním JoVo u česnekové omáčky psal, že se doporučují linguine, právě to mě inspirovalo k poznámce o nudlostroji. |
Z. Matylda 31.3.2017 7:28Tohle jsem už viděla jako nějaký recept na fejsbůku- a přišlo mi to jako dobrý nápad. Hodlám to zkusit. Momentálně obědvám těstoviny sypané sýrem a nasekaným medvědím česnekem :) |
Z. Lika 31.3.2017 7:59Re: Tohle jsem už viděla Ano, medvědí česnek už mám taky nakoupený a je v permanenci. Na těstoviny, brambory, i jen chleba... Bezva připomínka. |
K. Holubová 31.3.2017 7:21Super tak tohle se mi moc líbí a nikdy by mě to asi nenapadlo. Je to skvělé pro jednoho člověka, co nechce jíst stejné jídlo 3 dny nebo zbytky zamrazovat. Opravdu to zkusím i s těmi variantami masovými, protože tady v tom mém pidiprostoru se tohle bude vařit skvěle a těstoviny já mám moc ráda. Rýži se zeleninou a masem takhle připravuji běžně. Hlavně je to jedna pánev! Teď jsem v prodejně, kterou otevřeli na Balabence nově (slevová, vše tam je na hraně spotřeby, ale potraviny jsou převážně dovážené z Německa, takže spousta zajímavých věcí) koupila chřestové hlavičky v nálevu. Za půldarma. Tak bych si udělala špagety s chřestem. Mají tu sýry, jogurty, odřezky/špičky salámů, odkrojky šunek a různých pečení, nově zavedli maso. Ne, nejsem na tom tak zle, abych chodila kupovat prošlé potraviny. Na druhé straně když mám koupit jogurt za 20,- třeba v Albertu nebo ten samý za 10,- tady (spotřebujte do 3 dnů!), tak čemu asi dám přednost? Jsem docela ráda, že to tu otevřeli. |
Z. Lika 31.3.2017 8:02Re: Super To je fajn, že se bude recept hodit. Má opravu velký půvab, není to žádná "nouzovka" ve smyslu obcházení původních receptur, ale luxusně chutnající jídlo. |
Z. Yga 31.3.2017 10:06Re: Super No a proč ne? Taky chodím do Lidovky - navíc tam mají, jak říkáš, docela zajímavé potraviny, které jinde nevídám. Například sýr Olmín jsem si tam zakoupila půl roku před tím, než ho běžně začali nabízet v jiných potravinách za dvojnásobnou cenu. Nebo tam moc ráda kupuju protlak z rajčat v tubě - častokrát nepotřebuji celou plechovku a tak zbytek vyhodím. Ale z té tuby si vymáčknu, kolik potřebuju a zašroubuju a použiju posléze. Navíc ta mívají psi pelechy za velmi příjemnou cenu (:o))) |
Z. Lika 31.3.2017 10:34Re: Super Protlak v tubě je úžasný vynález, děkuju za připomenutí. |
Š. Matyášová 31.3.2017 11:17Re: Super tak to já si protlak přendám do pytlíčku a zbytek prostě zamrazím..... |
Z. Matylda 31.3.2017 11:39Re: Super Ygo, kde u vás je? |