27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 8.7.2016 13:29

Re: květák i kapusta

Bedo,tvoj edutý nohy to pojmou za den... :-D

O. Joklová 8.7.2016 16:53

Re: květák i kapusta

PCHE!!! to by ses divila jak teď papám po trošičkách...

Š. Matyášová 8.7.2016 18:10

Re: květák i kapusta

po trošičkách celej den, no to ten pekáš nákypu dáš :-D

Z. Lika 8.7.2016 21:05

Re: květák i kapusta

Po troškách v jakémkoli množství, co mi to jen říká?

Z. Matylda 8.7.2016 11:33

Když naroste zelenina

a musí se sníst rychle, tak by se i takový nákyp hodil. Akorát tu kapustu čili kél mám radši v karbenátkách nebo jen tak dušenou a s opečeným buřtem :)

Z. Yga 8.7.2016 11:10

Furt se tu mele

Furt se tu mele pojem malinový brambory ... boha jeho, a to čo za choroba?! V životě jsem o něčem takovém neslyšela (natož abych to jedla). Je to o barvě erteplí, jejich velikosti nebo snad (nedej bože)chuti? Udělejte osvětu děvčici z moravské vesničky.

Z. Matylda 8.7.2016 11:30

Re: Furt se tu mele

No, to jsou prostě malý nový brambory :)

Z. Yga 8.7.2016 11:47

Re: Furt se tu mele

Ja tááák ... děvčata jsou líný udělat mezi slovy mezeru (:o))))))))))))))!

Š. Matyášová 8.7.2016 13:32

Re: Furt se tu mele

ale prdlajs, na cedulích to tak vždycky u nás psali zelináři-Malý-nový brambory.. no a dál to je rlidová tvořivost,prostě malinový brambory....ono to vypadalo jako rozdělený přídavný jméno-mali-nový...protože jim u toho zlomyslníci umazávali to ypsilon u malý..... tož tak .:-D

O. Joklová 8.7.2016 12:10

Re: Furt se tu mele

doprčic, tak to jsem taky naletěla :-DDDDDD

Z. Lika 8.7.2016 12:14

Re: Furt se tu mele

Když u nás se to říkalo bezmezery :-) Dědeček mě tím taky škádlil.

Z. Jitur 8.7.2016 12:14

Re: Furt se tu mele

-samozřejmě, že jsem si říkala - nějaká spešl příprava brambor s malinami, ale bylo mi blbý se ptát :-), :-(

O. Joklová 8.7.2016 12:15

Re: Furt se tu mele

Jitur, já zase myslela na ty červený, batáty či jak se to jmenuje :-DDDDDDD

Z. Yga 8.7.2016 12:22

Re: Furt se tu mele

No - já se přiznám, když s tím přišla Sharka, tak jsem si říkala, že to jsou ty její kulinářské experimenty (něco jako jahody se solí - checheche) ... (:o)))

Š. Matyášová 8.7.2016 13:34

Re: Furt se tu mele

já se tu řehtám jak kůň..... za chvíli mi připíšeš,že jsem pro \Krušnohorce vymyslela brambor\ křížený s blechama... (ty se prej samy škrábou) - tak to já ne, to vymyslel P/epa Náhlovský!!!

Š. Matyášová 8.7.2016 14:33

Re: Furt se tu mele

jahody s nakládaným pepřem a nebo s chilli...soli je tam malinká špetka ,aby vytáhla chuť jahod...

O. Joklová 8.7.2016 16:52

Re: Furt se tu mele

aby vytáhla chuť jahod... - hm, tak to by ji vytáhla tak, že už by to ani nebyly jahody, uffffffff

Š. Matyášová 8.7.2016 18:12

Re: Furt se tu mele

to víš že ne..a když u mě jíš ovocný knedle,myslíš si,že v tom sůl není???

Z. Jenny 8.7.2016 14:36

Re: Furt se tu mele

Nó, to já taky Bedulko, nic si z toho nedělej :-)))) A malý nový, to jsem tady u nás ani v okresním velkoměstě nikdy neviděla takto napsaný.Nebýt Ege, umřu jako blbka. :-)))

Š. Matyášová 8.7.2016 11:01

ono z kapusty přidané do masa

teda do mletýho,jde udělat super sekaná a ovařenej květák, rozebranej na růžičky, přelitej bešamelem s vmíchaným ́žloudkem a sněhem z bílků a strouhanou nivou a zapečenej, je taky dobrej....

Z. Jitur 8.7.2016 9:52

příjemný...

...lehký letní receptík, rodina má ráda nádivky, zapečené brambory, těstoviny - tudíž i tato zeleninová kombinace najde určitě své jedlíky, díky

T. Zana 8.7.2016 9:18

Vypadá to dobře

Dušenou kapustu oblibujeme oba, syrový květák máme taky rádi, ale dá se ho sníst jen omezené množství. Mozeček u nás frčí.

Takže další recept beru :-)

Z. Lika 8.7.2016 8:43

U nás se taky

dělaly různé nákypy, sekané, karbanátky se spoustou zeleniny. Protože najednou to všechno vyrostlo a bylo potřeba to nějak spotřebovat. A strašně ráda mám podušenou kapustu, s česnekem a majoránkou a malinovymi bramborami - to je mana nebeská.

Ivin nákyp vypadá moc dobře, i ten zelný salátek k tomu... Prima letní oběd. A k večeři si ukrojit kousek studeného, a dát si k tomu pár čerstvě utržených rajčat. Mňam!

Z. Iva 8.7.2016 9:33

Re: U nás se taky

Máš pravdu, ten nákyp byla taky znouzecnost, když našim na zahrádce dorostlo vše najednou a muselo se nějak zpracovat. Jen s tím gothajem nebo pařížským salámem místo uzeného to nebylo tak dobré.

Z. Rpuťová 8.7.2016 8:34

Syrový květák je taková dobrota!

Proč to, proboha mrvit nákypem? A ještě s kapustou!

Z. Lika 8.7.2016 9:32

Re: Syrový květák je taková dobrota!

Jo jo, syrový květák i brokolice jsou výborné, pár růžiček do salátu taky přijde vhod. Ale celou hlávku do sebe syrovou nenasoukám. Ale takhle růžičky obalené v těstíčku, narychlo osmažené a pak ještě dopečené... to je taky něco.

Na kapustu jsem zvyklá odmala, a upřímně ji miluju. Na tržišti zálibně okukuji různé druhy a můžu ji denně.

Z. Jenny 8.7.2016 14:42

Re: Syrový květák je taková dobrota!

Kousek od nás v Troubkách ( jo, v těch navlhlých) se pěstuje květák. Kdysi jsem na něho jezdila brigádničit za naturálie. Tak že bych dnes z hlediska zdravé raw stravy vzala jen vidličku a nůž a zajela poobědvat přímo na pole? :-)) Prý tam i někde bedýnkují, musím na to mrknout.

Z. Lika 8.7.2016 16:16

Re: Syrový květák je taková dobrota!

Jenny, představuji si tě s ubrouskem pod krkem, v jedné ruce vidličku, v druhé nůž, a před tebou hlávku květáku. To je skoro jako z té knížky o Mlsném zajíčkovi :-)

Z. Jenny 8.7.2016 16:49

Re: Syrový květák je taková dobrota!

Jo, to sedí, jednoho takovýho mám doma ale na květák by mi asi nešel. :-))

Z. Iva 8.7.2016 9:35

Re: Syrový květák je taková dobrota!

Syrový květák nee, ten je hodně špatně stravitelný, navíc se blbě servíruje jako hlavní chod k obědu ;)