Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 8.7.2016 13:29Re: květák i kapusta Bedo,tvoj edutý nohy to pojmou za den... :-D |
O. Joklová 8.7.2016 16:53Re: květák i kapusta PCHE!!! to by ses divila jak teď papám po trošičkách... |
Š. Matyášová 8.7.2016 18:10Re: květák i kapusta po trošičkách celej den, no to ten pekáš nákypu dáš :-D |
Z. Lika 8.7.2016 21:05Re: květák i kapusta Po troškách v jakémkoli množství, co mi to jen říká? |
Z. Matylda 8.7.2016 11:33Když naroste zelenina a musí se sníst rychle, tak by se i takový nákyp hodil. Akorát tu kapustu čili kél mám radši v karbenátkách nebo jen tak dušenou a s opečeným buřtem :) |
Z. Yga 8.7.2016 11:10Furt se tu mele Furt se tu mele pojem malinový brambory ... boha jeho, a to čo za choroba?! V životě jsem o něčem takovém neslyšela (natož abych to jedla). Je to o barvě erteplí, jejich velikosti nebo snad (nedej bože)chuti? Udělejte osvětu děvčici z moravské vesničky. |
Z. Matylda 8.7.2016 11:30Re: Furt se tu mele No, to jsou prostě malý nový brambory :) |
Z. Yga 8.7.2016 11:47Re: Furt se tu mele Ja tááák ... děvčata jsou líný udělat mezi slovy mezeru (:o))))))))))))))! |
Š. Matyášová 8.7.2016 13:32Re: Furt se tu mele ale prdlajs, na cedulích to tak vždycky u nás psali zelináři-Malý-nový brambory.. no a dál to je rlidová tvořivost,prostě malinový brambory....ono to vypadalo jako rozdělený přídavný jméno-mali-nový...protože jim u toho zlomyslníci umazávali to ypsilon u malý..... tož tak .:-D |
O. Joklová 8.7.2016 12:10Re: Furt se tu mele doprčic, tak to jsem taky naletěla :-DDDDDD |
Z. Lika 8.7.2016 12:14Re: Furt se tu mele Když u nás se to říkalo bezmezery :-) Dědeček mě tím taky škádlil. |
Z. Jitur 8.7.2016 12:14Re: Furt se tu mele -samozřejmě, že jsem si říkala - nějaká spešl příprava brambor s malinami, ale bylo mi blbý se ptát :-), :-( |
O. Joklová 8.7.2016 12:15Re: Furt se tu mele Jitur, já zase myslela na ty červený, batáty či jak se to jmenuje :-DDDDDDD |
Z. Yga 8.7.2016 12:22Re: Furt se tu mele No - já se přiznám, když s tím přišla Sharka, tak jsem si říkala, že to jsou ty její kulinářské experimenty (něco jako jahody se solí - checheche) ... (:o))) |
Š. Matyášová 8.7.2016 13:34Re: Furt se tu mele já se tu řehtám jak kůň..... za chvíli mi připíšeš,že jsem pro \Krušnohorce vymyslela brambor\ křížený s blechama... (ty se prej samy škrábou) - tak to já ne, to vymyslel P/epa Náhlovský!!! |
Š. Matyášová 8.7.2016 14:33Re: Furt se tu mele jahody s nakládaným pepřem a nebo s chilli...soli je tam malinká špetka ,aby vytáhla chuť jahod... |
O. Joklová 8.7.2016 16:52Re: Furt se tu mele aby vytáhla chuť jahod... - hm, tak to by ji vytáhla tak, že už by to ani nebyly jahody, uffffffff |
Š. Matyášová 8.7.2016 18:12Re: Furt se tu mele to víš že ne..a když u mě jíš ovocný knedle,myslíš si,že v tom sůl není??? |
Z. Jenny 8.7.2016 14:36Re: Furt se tu mele Nó, to já taky Bedulko, nic si z toho nedělej :-)))) A malý nový, to jsem tady u nás ani v okresním velkoměstě nikdy neviděla takto napsaný.Nebýt Ege, umřu jako blbka. :-))) |
Š. Matyášová 8.7.2016 11:01ono z kapusty přidané do masa teda do mletýho,jde udělat super sekaná a ovařenej květák, rozebranej na růžičky, přelitej bešamelem s vmíchaným ́žloudkem a sněhem z bílků a strouhanou nivou a zapečenej, je taky dobrej.... |
Z. Jitur 8.7.2016 9:52příjemný... ...lehký letní receptík, rodina má ráda nádivky, zapečené brambory, těstoviny - tudíž i tato zeleninová kombinace najde určitě své jedlíky, díky |
T. Zana 8.7.2016 9:18Vypadá to dobře Dušenou kapustu oblibujeme oba, syrový květák máme taky rádi, ale dá se ho sníst jen omezené množství. Mozeček u nás frčí. Takže další recept beru :-) |
Z. Lika 8.7.2016 8:43U nás se taky dělaly různé nákypy, sekané, karbanátky se spoustou zeleniny. Protože najednou to všechno vyrostlo a bylo potřeba to nějak spotřebovat. A strašně ráda mám podušenou kapustu, s česnekem a majoránkou a malinovymi bramborami - to je mana nebeská. Ivin nákyp vypadá moc dobře, i ten zelný salátek k tomu... Prima letní oběd. A k večeři si ukrojit kousek studeného, a dát si k tomu pár čerstvě utržených rajčat. Mňam! |
Z. Iva 8.7.2016 9:33Re: U nás se taky Máš pravdu, ten nákyp byla taky znouzecnost, když našim na zahrádce dorostlo vše najednou a muselo se nějak zpracovat. Jen s tím gothajem nebo pařížským salámem místo uzeného to nebylo tak dobré. |
Z. Rpuťová 8.7.2016 8:34Syrový květák je taková dobrota! Proč to, proboha mrvit nákypem? A ještě s kapustou! |
Z. Lika 8.7.2016 9:32Re: Syrový květák je taková dobrota! Jo jo, syrový květák i brokolice jsou výborné, pár růžiček do salátu taky přijde vhod. Ale celou hlávku do sebe syrovou nenasoukám. Ale takhle růžičky obalené v těstíčku, narychlo osmažené a pak ještě dopečené... to je taky něco. Na kapustu jsem zvyklá odmala, a upřímně ji miluju. Na tržišti zálibně okukuji různé druhy a můžu ji denně. |
Z. Jenny 8.7.2016 14:42Re: Syrový květák je taková dobrota! Kousek od nás v Troubkách ( jo, v těch navlhlých) se pěstuje květák. Kdysi jsem na něho jezdila brigádničit za naturálie. Tak že bych dnes z hlediska zdravé raw stravy vzala jen vidličku a nůž a zajela poobědvat přímo na pole? :-)) Prý tam i někde bedýnkují, musím na to mrknout. |
Z. Lika 8.7.2016 16:16Re: Syrový květák je taková dobrota! Jenny, představuji si tě s ubrouskem pod krkem, v jedné ruce vidličku, v druhé nůž, a před tebou hlávku květáku. To je skoro jako z té knížky o Mlsném zajíčkovi :-) |
Z. Jenny 8.7.2016 16:49Re: Syrový květák je taková dobrota! Jo, to sedí, jednoho takovýho mám doma ale na květák by mi asi nešel. :-)) |
Z. Iva 8.7.2016 9:35Re: Syrový květák je taková dobrota! Syrový květák nee, ten je hodně špatně stravitelný, navíc se blbě servíruje jako hlavní chod k obědu ;) |