6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bábovky

Časem jsem zjistila, že pro někoho je velmi vítaná forma úplatku? poděkování? něco domácího pečeného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 27.3.2021 10:02

Maričko, budu válet, válení je moje oblíbená činnost :-) Složení italského koření od tebe mám, tak to bude brnkačka. Koření míchám moc ráda, ty vůně!

M. Crossette 26.3.2021 20:19

Liko, koukla jsem na český net a je fakt, že mražené (předvařené) jsou jen švédské kuličky, ty "Italian style" jsem nenašla. Ale to by možná nemuselo tolik vadit, pokud by byly bez omáčky, jen samotné ochucené kuličky. Pak by polévka měla jinou příchuť , ale mohla by být také dobrá. Nebo si "uválej" vlastní hovězí s italským kořením a děj zavařit, Já si to zjednošuji tím, že kupuji "americké balení" - tedy velký zazipovací sáček do mrazáku a odděluji, podle potřeby. A polévka je s nimi opravdu moc dobrá, my jí máme jako hlavní jídlo jen s bagetou.

Z. Lika 26.3.2021 19:23

Alex, to s MLP je výborná zpráva! :-)

Z. Lika 26.3.2021 19:21

Maričko, s těmi masovými kuličkami do květákové polévky jsi mě velice navnadila, díky za tip! Hotové italské asi neseženu, ale nějak si poradím :-)

A. Lex 26.3.2021 19:06

Maričko, díky, ode dneška je doma i MLP!

Z. Lika 26.3.2021 18:47

Už se těším, až si dáme dvojku na Grébovce V

Z. Jenny 26.3.2021 17:36

Milá Liko, díky za vše a taky za povzbuzující hovory i když mi to moc nešlo. V

Z. Jenny 26.3.2021 17:34

Maričko,díky!V

Z. Lika 26.3.2021 16:57

Jenny V Uff!

M. Crossette 26.3.2021 16:31

Jenny huráá, tak jen tak dále !!!!.

A též radost u Alex !!!!

M. Crossette 26.3.2021 16:30

Nelino, to jsou přímo reklamně nádherné bábovky, recepty jsem si už uložila. Možná zkusím tu tvarohovou a ořechovou. Mám sice dvě bábovkové formy, nejznámější českou menší hliníkovou a pak po babičce velikou litinovou modrou jak je níže zmiňovaná. Ale tyhle bábovky, vlastně jako všechny, udělám "placaté" jak zmiňuje Xerxová. Peču tak ze tří důvodů. První je, že buchta sevždy dobře propeče a snadno vyndá. Za druhé se "placatý" zbytek lépe šoupne do lednice, než vysoká bábovka. A za dřetí, jelikož tyhle buchty krájím na čtverečky, lépe se na čteverečku drží zmzlina nebo šlehačkový kopeček. Manžel mě totiž velmi brzy přesvědčil o tom, že na podobné pečivo se tyhle parády dávají (dává si zmrzlinu i na štrůdl). Někdo tu zmiňoval, že bábovka může být suchá a já souhlasím. My si podobné pečivo dáváme k odpolední turecké kávě a jedním mini hrnečkem porci sušší bábovky dostatečně nezapijeme. Zato, když je na ní zmzlina nebo šlehačka, mnohem lépe sousta "kloužou do krku".

A ještě. Včera se u Vave objevilo několik receptů na květákovou polévku. Tak ještě dodatečně napíšu, jak jí dělám já (možná už jsem někdy psala). Do poloměka povařím květák, vyndám. Vmíchám a rozvařím jíšku. Pak přidám hromádku mražených masových kuliček s italskou příchutí (už jsou uvařené a zmražené). Dám tolik, abychom pak každý měli min. 5 na talíři). Kuličky jsou už skvěle ochucené a jak ve polévce rozmrazují dodají jí výbornou chuť a žádné další koření už není třeba. Nakonec nasypu větší hrst mraženého hrášku, přidám posekaný květák a pokrájené kousky květákových lístků (tys se květák prodává "oholený" těch lístečků je jen hrstka). Když mi zbyde polévka, ale kuličky už jsou vylovené, přidám do zbytku další a znovu povařím.

Z. Jenny 26.3.2021 16:02

Doufám,doufám! VR^

Z. Jenny 26.3.2021 16:01

Ali, díky!! V

Z. Jenny 26.3.2021 16:01

To beru,šéfe!;-D

Z. Jenny 26.3.2021 15:59

Zano! V

Z. Jenny 26.3.2021 15:59

Díky!V

Z. Jenny 26.3.2021 14:42

V

Z. Yga 26.3.2021 14:40

Jenny, jak je chuť k jídlu, tak se to už k lepšímu obrací! Držím tlapky neustále! VV

A. Alimo 26.3.2021 14:21

No huráááá Jenny se ozvala V . Ani nevíš, jak ráda tě vidím a čtu už (skoro-abych to nezakřikla) dobré zprávy ! Ale palce držíme pořád, pro jistotu !

J. Hlavsová 26.3.2021 14:18

Díky za info, dám si pozor. Goliášek z lidské stravy dostává minimum, nic sladkého, pečivo pro lidi vůbec, nejvýš psí piškoty. On už má pár let dietu, takže buď vařím kuřecí nebo rybí se zeleninou nebo kupuji čistě masové konzervy.

J. Fialová 26.3.2021 14:15

Jak kdybyste hrály mariáš ;-D

Flek! Re! Tutti! ;-D

Z. Jenny 26.3.2021 14:08

Alex, já z Tebe ještě větší!!! VV

A. Lex 26.3.2021 13:58

Alimo, my jsme také dva, takže polovina (malého plechu) moučníku letí do mrazáku. Když necháš pomalu rozmrazit, je to jako čerstvě upečené.

A. Lex 26.3.2021 13:53

Jenny, mám tebe velkou radost V!

A. Lex 26.3.2021 13:51

Druhá zásilka zatím odpočívá před celkovou deratizací a zatím vládne bábovkový klid. Já nabídkám sílu na cestu do lékárny, napsali mu toho hodně 8-o

Z. Jajka 26.3.2021 13:44

Tak tak, myslím na tebe a palce držím dál V!!R^R^

Moc ráda tě tu vidím :-)

Z. Iva 26.3.2021 13:20

Březový cukr (xylitol) není bez kalorií, ale má nízký glykemický index, tj. nezvyšuje hladinu glukózy v krvi jako cukr. A pozor, ve větším množství, stejně jako i jiné alkoholické cukry (sorbito, maltitol...) způsobuje nadýmání a průjem . A zajímavost - u psů po požití může způsobit hypoglykemii, v krajním případě i smrt.

T. Zana 26.3.2021 12:38

Paráda, Jenny, mám z tebe radost V!! A držím dál na plné uzdravení R^R^.

J. Fialová 26.3.2021 12:25

Prima :-) Dobré zprávy se dobře čtou :-)

Z. Jenny 26.3.2021 12:14

Včera jsem konečně spucla trochu rýže s masem a sousedka mi upekla ořechovou bábovku. Bábovka se už trochu drobila ale dala jsem ji na talíř a nachňácala na ni šlehačku,smetla jsem všechno,takže jsem očekávala Sodomu a tu další taky. Naštěstí to dobře dopadlo,celkový stav se dal k lepšímu. Motivace : jaro,psice,bábovky. Nelinko,škoda,že nejsi blíž. Všem děkuji za přízeň a držení tlapek.Jsem šťastná!

Alex! Přeji i Tobě už jen krásné chvilky s manželem a Ajvinkou!R^V!!