Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Chvála polévky miso
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Pajakerryková 22.5.2015 7:50dobré ránko mám to podobně jak Xerxová, navíc nevím proč ale japonská kuchyně mě vůbec neláká....ale pro gustu...a pakliže to pomáhá zdraví proč ne :) pěkný den všem, snad počasí vydrží a nebude pršet celý vékend jak předpovídají |
Z. Vave 22.5.2015 7:48Krásně se to četlo, Hani, jak už podotkla Xerxová, je to s péčí a láskou napsané. Ale nevím, zda bych to vařila - pokud by mě teda zdraví nedonutilo. I když, kdo ví, třeba kdyby mi to někdo uvařil a naservírovala, olizovala bych se až za ušima. ;o) Ale my obecně nejsme polívkoví, jak už jsem několikrát zmínila, točím občasně pár svačinových polévek a pro mrňouse vařím vývary. Přeju všem dobrý den. <3 V Praze je dnes krásně, svítí sluníčko. |
Š. Matyášová 22.5.2015 8:56Re: Krásně se to četlo, ta tmavší by se ti zamlouvala víc.... |
Z. Dalmi 22.5.2015 7:17Hani, tohle mě moc zajímá. Spěchám do procesu, takže zatím jen zdravím. Ale já přídu ... :-) |
Z. Xerxová 22.5.2015 6:31hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Když já jsem takový stravovací konzervatííííívec :( Takže mě to vůbec neláká (a to to je tak krááásně a s láskou popsané) Včera byla pórkovka, dneska bude vývar s "játrovou rýží"... |
Z. Rpuťová 22.5.2015 8:33Re: hezký den Jj - asi tak .... za vývar nevyměním! :))) |
Z. Yga 22.5.2015 10:08Re: hezký den Obávám se, že já taky su konzerva. Dobrý vývar nebo bramboračka je moje gusto. |
V. Glover 22.5.2015 0:34to jsem nevěděla, že je tak zdravé Hanko taková dobrota, to bych si dala. Ale zdá se mi, že každá miso polévka co jsem kdy jedla byla spíš hnědá barva ne bílá. Já si normálně kupuju v jednotlivých baleních, buď sušené nebo tu paste, ty kupuješ ty velké balení ve skle? |
H. Williamson 22.5.2015 3:57Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé Vendulko, kupuju to v plastovem kyblicku l libra (450 gr) za asi 6 nebo 7 dolaru. Cili kdyz si to rozpocitam, ze potrebuju 1 plnejsi kavovou lzicku na porci, tak je to fakt levne. Vlastne mensi baleni jsem nevidela. Jestli to, co jsi jedla, je do hneda, tak je to asi red miso (cili dele fermentovane), nebo druh misa z jecmene. V restauraci, kde jsem se to naucila, to delali z bileho. A to byli Japonci z Japonska (chicht). Ta susena miso polevka je patrne instantni. Obcas jsem to koupila, ale udelat z misa instantni a pak to zalit varici vodou, tak ta chut tam krapet zustane, ale prospesne bakterie jsou v cudu. |
V. Glover 22.5.2015 7:17Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé já si normálně kupuju clearsprings protože je to orgnický, a dělají oboje, tu paste, i sušenou, vždycky jsou v krabičce čtyři sáčky na čtyři porce. tak se to běžně prodává, ale ve větší sklenici bych to taky sehnala v lepším supermarketu. jak horkou vodu dáváš, ale ta polévka byla horká ale nezničily se txm bakterie? |
Š. Matyášová 22.5.2015 9:00Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé Ri, mi říkal mongol,co dělal sushi a vařil úžasné miso v Bekara OK v Praze v Legerově ulici, že voda horký jako na zelený čaj... (a měl nějakej japonskej certifikát za 7 let sushi školy) |
Š. Matyášová 22.5.2015 8:57Re: to jsem nevěděla, že je tak zdravé ano,je to red miso....moc mi chutná |