Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ROZHLEDNÍK: Povídání o koření, bylinkách a jejich směsích
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Beda 8.1.2009 15:24Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný ááááále, to bys koukala, jak JE postradatelný nemám, nejím, nikam nedávám.. jediné co s ním mám - že se při jeho představě opupínkuju |
![]() |
Jakub S. 8.1.2009 15:35Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný Život bez kmínu?! No teda. Ty by ses hodila do Polsky. |
![]() |
tapuz 8.1.2009 16:49Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný Tedy tady se musím rozhodně přidat a podpořit. Kmín strašně nemám ráda, vůbec ho nepoužívám a při představě, že rozkousnu kmín, mi jde mráz po zádech. Jediná poživatina, ve které kmín toleruji, je český chleba, uznávám, že bez něj to není ono. Ale třeba kmín na povrchu chleba nebo housek vždycky pečlivě odrhnu |
![]() |
MaRi 8.1.2009 16:54Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný ale existuje také kmín drcený a mletý... |
![]() |
Beda 8.1.2009 17:29Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný vzhledem k tomu, že i u mne jde o ten rozkousnutý kmín (uááááááááá, pomooooc!!!! - nene, nejde o tuto PŘEDSTAVU, ale to, co následuje v ústech btw jako zcela malé robě jsem je dloubala (dokonce) i z toho chleba a přitom odpočítávala: jeden rasec, druhý rasec... |
![]() |
YGA 8.1.2009 18:07Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný No děvčata - vzhledem k tomu, že coby dítko a mládežnice jsem kmín taky nemusela, tak třebas k němu taky dorostete |
![]() |
Zdena b.p. 8.1.2009 19:19Re: kmín - ten je v české kuchyni nepostradatelný Bývalá spolupracovnice vařila pro rodinu tak, jak se patří (kmín do brambor i na pečené maso). Sama ho při konzumaci velepečlivě separovala na svém talíři. Měla utkvělou představu, že po požití kmínu ji stihne zasloužený trest - zánět apendixu. A stihnul. Zlí jazykové tvrdí, že jedno zrníčko přehlédla. |
![]() |
Jakub S. 8.1.2009 20:57Az istenem - Bedo - ty jsi tamodtiaľ - ?! Veru tak? Figu borovú. Také dačo... Nerascová Beda. Nuž hej, prečo nie? |
![]() |
Beda 8.1.2009 21:59Re: Az istenem - Bedo - ty jsi tamodtiaľ - ?! Veru tak? kdeže, Jakubko a z toho tvaru "rasec" |
![]() |
MaRi 8.1.2009 22:19Re: Az istenem - Bedo - ty jsi tamodtiaľ - ?! Veru tak? no nemusí to být ani Slováci |
![]() |
Jakub S. 8.1.2009 22:42Re: Az istenem - Bedo - ty jsi tamodtiaľ - ?! Veru tak? Veru tak! Naozaj bohovské!! Ono jej rasca pdľa vzoru pasca pripadalo možno troška nereálne či čo... |
![]() |
mstitel kmene 8.1.2009 9:18Co se týče bouqet gami, svazečku bylinek na niti, mívaly ho prý francouzské kuchařinky průběžně připásaný přímo na zástěrce. Asi v tom mušelínu. Ale muselo to mít určitě nějakou vychytávku ohledně odkapávání. |
![]() |
mstitel kmene 8.1.2009 9:19Re: Co se týče Místo mstitel, dosaď abyt, prosím. |
![]() |
Beda 8.1.2009 9:33Re: Co se týče musím doktorce (už čtvrté tento týden P.S. na článek jen zírám, jaký je Vave znalec (teda znalkyně) |
![]() |
abyt 8.1.2009 10:37Re: Co se týče Tak mi totiž říkaly moje děti za zády drze do očí! |
![]() |
jiný Honza 8.1.2009 11:13Re: Co se týče Já si říkal, že tenhle nick patří někomu sympatickému (i názorově). |
![]() |
abyt 8.1.2009 11:49Re: Co se týče Děkuju jiný Honzo. Až se tady z toho pýřím. |
![]() |
Jakub S. 8.1.2009 14:20Re: Co se týče To musí být pěkné...ó Mstiteli! Kéž je s tebou Manitou. |
![]() |
MaRi 8.1.2009 8:57Na tento avizovaný článek jsem se moc těšila a ne marně. Četla jsem s otevřenou ... ústy a jak si myslím, že toho docela dost vím (aspoň teoreticky), větší polovina inkredencí ( |
![]() |
Jakub S. 8.1.2009 12:40Re: Na tento avizovaný článek jsem se moc těšila Vážená paní/slečno/souško (škrtněte co se nehodí), naše společnost Vám vyjadřuje uctivé díky za uznání našeho copyrightu. Máte u nás kafe. Inkredence do kredence a už to frčí. S pozdravem mupy mup JS, mediální mluvčí |
![]() |
Bláža 8.1.2009 8:17Kurkuma Máte někdo zkušenosti s kurkumou? Mě je to koření moc sympatické. Vím, že se přidává do vaječných pomazánek, při vaření rýže, ale najde se i nějaký vyzkoušený recept? |
![]() |
Dede 8.1.2009 8:20Re: Kurkuma Blážo - všude, kam bys dala curry, ale chceš to jemnější. Do polévek. Do rizota... Vynikající |
![]() |
Vave 8.1.2009 8:26Re: Kurkuma Milá Blážo |
![]() |
Lecitel 8.1.2009 8:53Re: Kurkuma Curcuma (neboli Turmeric) je zakladem curry koreni. Pouziva se v indicke a asijske kuchyni, a je take v horcici. Pozor - barvi zuby!!! Je vynikajici proti rakovine (lzicka denne), a jeho ucinnost se zvysi asi tisickrat pridanim 1/4 lzicky pepre. Pouzivam smes cerneho, bileho, barevneho, pridam i cayensky a nekdy i strouzek cesneku (nebo cesnek v prasku) a cibulovou sul (a treba i lzici kecupu). Toto smicham se lzici lneneho oleje a lzici mekkeho tvarohu v hrudkach, ktery obsahuje trochu syrovatky (u nas je to cottage cheese). |
![]() |
Li 8.1.2009 9:17Re: Kurkuma Aha. To znamená, že když curry koření nesnáším - chuťově mi chutná, ale je mi po něm vždy těžko, až blbě, tak Curcumu taky nemůžu, že... |
![]() |
MaRi 8.1.2009 9:32Re: Kurkuma to nemusí být pravda, Curry-karí je směs koření a teď hádej, která příměs ten problém působí |
![]() |
YGA 8.1.2009 9:42Re: Kurkuma Asi to chce zkusit - slyšela jsem, že kari pro žlučníkáře není dobré, ale jestli to dělá ta kurkuma nebo něco jiného ... |
![]() |
Lecitel 8.1.2009 16:56Re: Kurkuma Na curry existuje mnoho druhu receptu jak a ktere koreni a v jakem mnozstvi smichat. Nejtera koreni nemam rad. Kdyz prijdete do jekekoliv indicke restaurace tak mate na stole treba 10-20 misek s ryznym korenim, tak ochutnejte a nebojte se zeptat na jmena. Nektera koreni jsou super, nektera pro nasi chut dost zvlastni. No ale kazdy narod ci clovek ma ruzne chute. |
![]() |
Alča 8.1.2009 8:15Tiše stojím v koutku neboť tuším, o co asi jde, ale vůbec se nechytám. Mám doma v kořenkách 13 základních druhů koření (sůl, pepř celý a mletý, kmín celý a mletý, skořice celá a mletá, hřebíček, bobkový list, nové koření celé, zázvor mletý, jalovec, majoránka, bazalka a paprika pálivá a sladká přímo z Maďarska) a několik směsek kupovaných (grilovací koření, Vegamix, Divočina). To jsou mé veškeré možnosti kombinace, tudíž taková hodně chudá klasika. Nejlepší bylo jednou masíčko, nakládané do směsi koření, které jsem vysypala jako zbytek asi z šesti dáčků -samozřejmě už nevím, kolik tam čeho vůbec bylo. A navíc se přiznám, že zelené bylinky a rostlinstvo obecně se u nás doma za koření nepovažovaly - to je prostě jenom něco zeleného na barvu a chuť. Takže článeček od Vave je pro mě něco, jako exotická dovolená - paráda! |
![]() |
Vave 8.1.2009 8:32Re: Tiše stojím v koutku Milá Alčo O.T. prosím o palce, za chvíli tu mám kontrolu z VZP. |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=N4j2sjL0y7mjRRd&p=9NlKXfT2%7cTvvK6V-yjP%7cf7XjKOh-wj%7c1lMVkA2x-XVPKkG_pA%7cf-uoN8XBw%7cANi7Yo67YQ&x=hjMaA4)