28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zeleninová mísa podruhé

Od chvíle, co ji mám doma a ona si je svým doma jistá, ji denně ruším z jejího poklidu a čtu si v ní a představuju si vůni a chuť těch popsaných jídel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 12.8.2019 6:35

Re: Konečně jsem tu

Placky jsou hodně dobrý.....

T. Zana 10.8.2019 11:37

Re: hezký den

Hm, nic mě nenapadá :P Ale popřemýšlím :-)

Z. Lika 10.8.2019 9:37

Re: Ty okurkové polévky

Tečko, místo entru se nedává nic - píše furt dál a ono se to zalomí samo.

L. Blaza 9.8.2019 20:39

Re: hezký den

Krásnou svatbu! A nějaké svatební foto Najta prosím! :))

Z. Jenny 9.8.2019 20:13

Sharko,

díky! Zeleninu miluju,uvítám každé zpracování. Maso taky rádá ale asi kočky moje a psice sežerou víc masa jako my dva s MLP, no, jo, co by jeden/a pro tu zvěř neudělal. :-)

Z. Jenny 9.8.2019 20:08

Re: hezký den

Nó supééer , elegána vyfoť a dej prosím k dispozici. :-)

Z. Tečka 9.8.2019 19:48

Re: Ty okurkové polévky

no děkuju, já musím ten OO vyzkoušet, co mám dávat místo entru, abych zbytečně Lice nepřidělávala práci.

Z. Lika 9.8.2019 18:08

Re: Ty okurkové polévky

Ještě připojím - pokud jsi zvyklá dělat na konci řádku entr, tak s tím se taky popasuju :-)

Z. Lika 9.8.2019 17:55

Konečně jsem tu

a s velkou pochvalou - zeleninových jídel není nikdy dost. Chmelíček mě ale zprvu mátl - pod tímto názvem se totiž vyskytuje samostatná rostlina!

Ten celerový řízek s rajským protlakem, to vypadá na moc dobrou fintu, vyzkouším. Stejně jako celerové placky. Takže znovu děkuju za inspiraci!

Z. Lika 9.8.2019 17:51

Re: Ty okurkové polévky

Už jsem tu a radím: hlavně nic neformátuj, dělej jenom odstavce. Fotky v žádném případě nedávej přímo do textu, ale pošli je zvlášť jako přílohu. Neměly by být úplně maličké, menší strana by měla mít nejméně 500 px. Jinak se velikostí fotek nemusíš zabývat, to už si upravím sama :-)

Budu se těšit.

T. Zana 9.8.2019 17:23

Re: Ty okurkové polévky

Tečko, určitě napiš. Ono na formátu zase tolik nezáleží, to se dá upravit :-)

L. Blaza 9.8.2019 15:46

Re: hezký den

Zanooo, já chci zase nějaký báječný recept, jako byla ta rajská fazolová polívka! Nemáš? :)

T. Zana 9.8.2019 13:42

Re: hezký den

Jo, to stojí za úvahu. Ale to vaření je opruz, zahřeju si zbytečně byt. To spíš gazpacho :-)

Z. Tečka 9.8.2019 13:02

Re: Ty okurkové polévky

Tak já zkusmo něco sesmolím. Nebudou to asi hned recepty, na ten květák musím proběhnout tržíčko. A do těch zelňáků se pustím, až nebudou taková vedra. Ta trouba přece jen topí. Takže bych třeba zkusila něco jiného, co jsem si tak představovala.

O.T. Právě nám na poli přes silnici začali zaorávat hnůj Akorát přes oběd. Já vím, že je to nutné, ale má se to dělat před deštěm. Takhle jsem se musela ubednit, protože dovářím oběd, a stejně už se to natáhlo po celém domě, takže mně přešla chuť..

Š. Matyášová 9.8.2019 12:41

Re: Ty okurkové polévky

Tak to sepiš do mailu nebo do přílohy a pošli mi to, já to přehodím ...a pošlu Lice...fotky jí můžeš poslat rovnou....ona si je k článku přiřadí...

u té nivy si myslím, že mohla být přezrálá, ale nebyla to tak standardní , ale ta císařská..já do majonézy běžně trochu hořčice dávám, buď dijon nebo plnotučnou - práškovou...

Z. Tečka 9.8.2019 12:35

Re: Ty okurkové polévky

jenže jak píšu, Word nemám, učila jsem se na starší verzi v práci, a ten zlozvyk jsem si přinesla i sem (entrování na nový odstavec). Musím si dávat hroznej pozor, když píšu sem. Open Officu to entrování nevadí. Jak mám tedy oddělovat odstavce, abych v tom neudělala guláš? To je ale na jinou diskuzi, tady radši o tomhle končím.

S tou Nivou to byl asi pech, a ta troška obyč horčice tam fakt patří. Kdysi se v sezóně prodával v lahůdkách i okurkový salát s majonézou, asi nastavenou, nevím, ale hrozně mi chutnal. A když jsem to zkoušela, nikdy to nebylo ono.

Na mě taky čekají okurky včera utžené, že si je se zakysankou zase udělám. Tu musím kupovat větší, musím se podělit s kočkami :)

Š. Matyášová 9.8.2019 12:06

Re: Ty okurkové polévky

ahoj Tečko,

píšu Lice ve wordu, fotky dám jako přílohu, ona si s tím poradí....nikdy mne nesepsula....

k té nivě se zakysankou - jednou mi ta kombinace nějak zhořkla nebo co, ta pachuť byla strašná..

ty studené polévky jsou řidší a moc dobré...v tědlech vedrech jsou báječné...o víkendu bude okurková, vždy si dělám čerstvou a pořád mne to baví....

Z. Tečka 9.8.2019 11:41

Re: Ty okurkové polévky

Kdepak, žádný salát po o, okurky jako salát jsme si tomu zvykli říkat, ale když ten se zakysankou jím třeba s opečenými brambory nebo novými brambory na loupačku, tak je to prostě součást toho chodu. Kopr namám ráda, česnek ano, tak to jím, jak mi to chutná. Moc dobré je taky v té zakysance rozmíchat lžičku nastrouhané nivy (podle množství okurek), chvilku nechat, na špičku lžičky obyč horčici, opepřit a se solí opatrně. Tyhle saláty mám v podstatě na stole celý den, dokud je co jíst. Dělám té zálivky víc, pravda, ale právě proto, že mi ta ochucená zakysanka chutná. Já si přisoluju i kefír.

Smoothie by mě teda nenapadlo, vůbec tu mánii nechápu, pořád je lepší sníst to ovoce nebo zeleninu tak jak vyrostla.

Psát nějaký článek neumím, Beda mě kdysi sepsula, že jsem stará Wordařka, což tedy jsem, a že dělat redakční úpravu po takových, jako jsem já, je práce pro vraha. A nikde jsem nenašla, jak bych se s tím vypořádala. Nový Word nemám, mám na starých XP jenom Open Office. Zrovna tak nevím, jak bych řadila fotky do textu. Kdysi jsem měla chuť něco taky sesmolit, ale ztratila jsem odvahu.

Š. Matyášová 9.8.2019 10:49

Re: hezký den

takové vychlazené lečo - tedy spíše zeleninové ratatouille Zano,taky není špatné (myslím bez salámu a vejcete)

Š. Matyášová 9.8.2019 10:27

Re: báječné...

jejich plná knížka Jitur...co zkusíš?

Š. Matyášová 9.8.2019 10:26

Re: Ty okurkové polévky

ty okurkové polévky, jsou polévky, saláty do misky po O, jsme z nich udělali my a vynechali část surovin a té zálivky dáváme méně, aby to bylo hutnější a kdo tohle rozmickuje tyčákem, honosně tomu řekne "smůtý" ..v těch červencových tropech na konci měsíce, jsem měl amožnost jíst Okrošku,připravenou našimi kozáky a můžu říct, že do té výhně to bylo to nejlepší,co tělo dostalo..žádné pospávání a únava z jídla...Okroška nás pěkně nakopla a my v tom hicu měli náladu i něco podnikat...

Na tvoji zkoušku zelných placek a nálevu na květák se těším....doufám, že to pošleš Lice jako článek...

Z. Jitur 9.8.2019 10:02

báječné...

...recepty!

Z. Tečka 9.8.2019 9:51

Ty okurkové polévky

jsou v podstatě saláty, které mám ráda. Jen ten kopr né, česnek někdy ano, někdy bez. Už mám okurky svoje, a to je velký rozdíl v chuti. Pěstuju si na saláty nakládačky, jsou mnohem křehčí. Polévku zelňačku vařím mnohem jednodušeji, žádné vaření brambor mimo. Smetanu nedávám, kdysi mě polévka se smetanou velmi prohnala :) a od té doby ji nemusím.

Zelné placky jsem si s dovolením opsala, až pominou vedra, zkusím je. A za nálev na květák děkuju, taky zkusím, mám ho ráda, ale ten kupovaný mi připadá zbytečně kyselý. A třeba malinká feferonka do sklenice udělá svoje :)

T. Zana 9.8.2019 7:44

Re: hezký den

Já jsem taky dost masová, ale v horku si dám studenou (syrovou) zeleninu ráda.

Teplou ne!

Š. Matyášová 9.8.2019 7:36

Re: hezký den

Maso není, dej si čaj... :-D

Ema má mísu,máma mele maso a moje Zeleninová mísa je prostě bez masa. Taky mám ráda maso, ale poslední dobou jsem přišla na chuť i té zelenině....to je tak,když osvobodíš z krabice takovou nenápadnou knížku....

si tu svatbu užijte a těším se na fotky Nigouše s kytkou...

Z. Xerxová 9.8.2019 6:28

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Já chci masóóó :o) a chmelíček raději nechat do piva :o) Přesto chápu, že pro řadu lidí je zelenina v teplé kuchyni oblíbenou volbou.

Kdybych se zítra neozvala - nestíhám. Odjíždíme brzičko na jednu významnou veleakci - synovec pražský se žení. Na Moravě a svatba to bude obří... Takže o víkendu nebudem - Nightovi už jsem ušila sváteční kytku na obojek