Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 1.4.2022 22:24Kdysi jsem sekanou dělávala pravidelně (stejně jako zana bez náplně), co jsme jen dva, tak občas koupím dva plátky hotové a opeču je na pánvi. Ale v poslední době jsem párkrát udělala plech karbošů a pak přebytky nasáčkovala do mrazáku. Možná bych to takhle měla udělat i se sekanou. Miluju rychlé obědy. :) Ten "tatarák" vypadá zajímavě, Nelinko. Vaškovi by to nejspíš chutnalo, možná se někdy pochlapím. Máš to moc hezky nafocené a popsané, jako vždy. |
M. Crossette 1.4.2022 20:53Nelino, asi jsem to blbě napsala. Já nemyslela, že "zelenina" jako taková tam nejde. Jelikož je tohle pro mne nový recept, šlo mi o to v jaké kombinaci směsi ,myslíš, že bude v mase nejlépe chutnat. Tedy zda kořenové (cibule, mrkev...), nebo ty "nad zemí" /hrášek, fazole...). Mě přijde, že rozsekané zelené fazolky a třeba mrkev se časově pečou jinak. Ale možná je to jedno - vyzkouším |
Z. Nelina 1.4.2022 20:07Neříkám že je to tatarák ale že vypadá jako pečený tatarák, nevím jak to přesně pojmenovat. A když se v 2. fázi nechá velmi krátce zapéci, vejce teče. |
Z. Nelina 1.4.2022 19:58Mražená zelenina všelijaká, jednotlivá i směsi, když se může péci maso obložené zeleninou, tak zelenina v mase, proč ne? Já syrovou nemohu. |
M. Crossette 1.4.2022 19:28Nelino, oba zajímavé recepty - díky i za perfektní nafocení . Mleté maso jíme často, sekanou take občas udělám (půl a půl s mletým vepřovým). Tuhle obdobu - rolku ale neznám a vypadá chutně. Stejně jako - jasně rychlejší - upečený tatarák, ten asi zkusím jako první . Jaká zelenina se u vás prodává ve mražené směsi ? Tady jsou různé směsi, někdy sekané zelené fazole, celé fazole, hrášek, mrkev, cibule apod. Ale to se mi (i drobně posekané) do masa moc nezdá, nebo ano? |
Z. Tečka 1.4.2022 18:23Omlouvám se za O.T., ale tady začíná sněžit, a to mi dole na zahradě rozkvetl maxikeř zlatého deště. Jinak mleté můžu, karboše z trouby, sekačku, vepřenky, čevaby, plněnou sekanou jsem jedla jednou a nijak mě neuchvátila. A tatarák teda radši normál, vadilo by mi tam to upečený vajíčko. Já radši hodně řídké, naměkko. Ale tisíc lidí, tisíc chutí. |
Z. Jenny 1.4.2022 16:35
|
Z. Nelina 1.4.2022 15:15Kéž by se ta mana mohla zopakovat! |
Z. Jenny 1.4.2022 14:02No, ano, nezapomenutelné! A roláda paní učitelky, mňamky! |
A. Bytova 1.4.2022 13:43Aha, byla jsem nějak ovlivněna zmínkou o hrášku někde doleji. Každopádně jsem na to dostala okamžitě chuť. |
Z. Nelina 1.4.2022 13:35Žádný hrášek tam není. Na pohled je barevně hezké zamíchat nastrouhanou syrovou mrkev, tu jsem neměla, tak jsem si přidala mraženou jemně nasekanou kořenovou zeleninu. |
A. Bytova 1.4.2022 13:01Bezva nápad. Ten sekanej "tatarátek" určitě vyzkouším. Ale bez hrášok. |
Z. Nelina 1.4.2022 12:55Na Hostýn a Tvoji sekanou jsou krásné vzpomínky, že? |
Z. Lika 1.4.2022 11:29Á! Díky |
Š. Matyášová 1.4.2022 10:21horkovzdušná fritéza |
Š. Matyášová 1.4.2022 10:20no jo,ty ráda mám, ale v nich vejce s tekutým žloutkem...a jednou za rok..v sekaný ne...ani smažený,ani jako omeletu..a v ptáčkách mi taky nevaděj,tam ani párek..nevim,má to jinou chuť... Liko,možná měli fritézu už tehdá |
Z. Lika 1.4.2022 10:07Vzdávám se: co je HF, prosím? |
Z. Lika 1.4.2022 10:06Neříkej, že jsi neměla ráda pštrosí vejce? Mmch ta jsou pro mě velkou záhadou, vždycky jsem bádala, jak to mohli v jídelně osmažit, když je to kulaté |
T. Zana 1.4.2022 8:41Lity lity, z mobilu píšu, když nejsem doma, je to opruz. A automatické opravy jsou můj postrach... |
Š. Matyášová 1.4.2022 8:19Zano, párek a vejce, to je v sekaný hrob i pro mne a hrášek... |
Š. Matyášová 1.4.2022 8:19mám v oblibě mleté..nejvíc asi jehněčí a hovězí a zvěřinu. |
Z. Jenny 1.4.2022 8:17Sekanou máme rádi v různých obměnách. Asi zkusím ten tatarák, sekanou mám. |
T. Zana 1.4.2022 7:49Řadím se k těm, co mají mleté rádi, hlavně teda sekanou (ale prosím bez vajec a párků, nemusí na mne z talíře koukat ;-) A taky boloňskou omáčku na špagety, dělám jí poctivě, tzn. dlouho, ale zase je jí kotel k zamražení. Ty tatarákové karboše se sýrem bych mohla zkusit, občas se stane, že ze zbytku mletého od boloňské pořádně nevim co udělat. |
Z. Matylda 1.4.2022 7:34Mleté maso používám občas na vyrobení většího množství omáčky na špagety( pak krabičkuju a mrazím) a občas na plněné papriky. Jinak jsem k němu hlubší vztah nezískala... |
Z. Inka 1.4.2022 7:18Děkuji, ten tatarák bych mohla ozkoušet, ten by mi do HF šel. Protože mleté maso v jakékoli úpravě miluju a zrovna tohla je jako stvořené pro tu horkovzdušku |
Z. Xerxová 1.4.2022 7:11hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům mleté maso používám často a ráda. Když u nás byli naposledy všichni Trpajzlíci - nejen ti naši, ale i ti od neteře... podávala se smějící se sekaná. To do hmoty zapracuji dva párky a půlky vajíček na tvrdo. Když se to "geometricky" správně vloží, tak se každý plátek směje. No a v neděli byly kapustové karbanátky. Kapusty hodně, ale i kus masa v nich byl... |
E. Zvolánková 1.4.2022 6:46Všem přeji krásný pátek i nadcházející víkend.Nějak pořád nestíhám nic z toho,co bych chtěla.Sem se mohu mrknout tak maximálně z mobilu ráno,než jdu do práce,tam už pak není šance nejen proto,že práce je teď moc,ale hlavně nás špiclují a pustit internet za jiným než prac.účelem je trestáno (jakože fakt, úřad Prahy 5 totiž někdo brutálně hacknul,že se z toho nemohou pořádně vyhrabat,) Za tenhle mlsotník moc dík,vypadá to mňamózně |