8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mleté maso

V sekané, v rolce a v upečeném tataráku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Zemanová 1.4.2022 22:24

Kdysi jsem sekanou dělávala pravidelně (stejně jako zana bez náplně), co jsme jen dva, tak občas koupím dva plátky hotové a opeču je na pánvi. Ale v poslední době jsem párkrát udělala plech karbošů a pak přebytky nasáčkovala do mrazáku. Možná bych to takhle měla udělat i se sekanou. Miluju rychlé obědy. :)

Ten "tatarák" vypadá zajímavě, Nelinko. Vaškovi by to nejspíš chutnalo, možná se někdy pochlapím.

Máš to moc hezky nafocené a popsané, jako vždy. V

M. Crossette 1.4.2022 20:53

Nelino, asi jsem to blbě napsala. Já nemyslela, že "zelenina" jako taková tam nejde. Jelikož je tohle pro mne nový recept, šlo mi o to v jaké kombinaci směsi ,myslíš, že bude v mase nejlépe chutnat. Tedy zda kořenové (cibule, mrkev...), nebo ty "nad zemí" /hrášek, fazole...). Mě přijde, že rozsekané zelené fazolky a třeba mrkev se časově pečou jinak. Ale možná je to jedno - vyzkouším :-)

Z. Nelina 1.4.2022 20:07

Neříkám že je to tatarák ale že vypadá jako pečený tatarák, nevím jak to přesně pojmenovat.

A když se v 2. fázi nechá velmi krátce zapéci, vejce teče.

Z. Nelina 1.4.2022 19:58

Mražená zelenina všelijaká, jednotlivá i směsi, když se může péci maso obložené zeleninou, tak zelenina v mase, proč ne? Já syrovou nemohu.

M. Crossette 1.4.2022 19:28

Nelino, oba zajímavé recepty - díky i za perfektní nafocení :-). Mleté maso jíme často, sekanou take občas udělám (půl a půl s mletým vepřovým). Tuhle obdobu - rolku ale neznám a vypadá chutně. Stejně jako - jasně rychlejší - upečený tatarák, ten asi zkusím jako první :-). Jaká zelenina se u vás prodává ve mražené směsi ? Tady jsou různé směsi, někdy sekané zelené fazole, celé fazole, hrášek, mrkev, cibule apod. Ale to se mi (i drobně posekané) do masa moc nezdá, nebo ano?

Z. Tečka 1.4.2022 18:23

Omlouvám se za O.T., ale tady začíná sněžit, a to mi dole na zahradě rozkvetl maxikeř zlatého deště.

Jinak mleté můžu, karboše z trouby, sekačku, vepřenky, čevaby, plněnou sekanou jsem jedla jednou a nijak mě neuchvátila. A tatarák teda radši normál, vadilo by mi tam to upečený vajíčko. Já radši hodně řídké, naměkko.

Ale tisíc lidí, tisíc chutí.

Z. Jenny 1.4.2022 16:35

R^V

Z. Nelina 1.4.2022 15:15

Kéž by se ta mana mohla zopakovat!

Z. Jenny 1.4.2022 14:02

No, ano, nezapomenutelné! :-) A roláda paní učitelky, mňamky! ;-DR^

A. Bytova 1.4.2022 13:43

Aha, byla jsem nějak ovlivněna zmínkou o hrášku někde doleji. ;-D Každopádně jsem na to dostala okamžitě chuť.

Z. Nelina 1.4.2022 13:35

Žádný hrášek tam není. Na pohled je barevně hezké zamíchat nastrouhanou syrovou mrkev, tu jsem neměla, tak jsem si přidala mraženou jemně nasekanou kořenovou zeleninu.

A. Bytova 1.4.2022 13:01

Bezva nápad. Ten sekanej "tatarátek" určitě vyzkouším. Ale bez hrášok. :-)

Z. Nelina 1.4.2022 12:55

Na Hostýn a Tvoji sekanou jsou krásné vzpomínky, že?

Z. Lika 1.4.2022 11:29

Á! Díky R^

Š. Matyášová 1.4.2022 10:21

horkovzdušná fritéza

Š. Matyášová 1.4.2022 10:20

no jo,ty ráda mám, ale v nich vejce s tekutým žloutkem...a jednou za rok..v sekaný ne...ani smažený,ani jako omeletu..a v ptáčkách mi taky nevaděj,tam ani párek..nevim,má to jinou chuť...

Liko,možná měli fritézu už tehdá ;-D

Z. Lika 1.4.2022 10:07

Vzdávám se: co je HF, prosím?

Z. Lika 1.4.2022 10:06

Neříkej, že jsi neměla ráda pštrosí vejce? Mmch ta jsou pro mě velkou záhadou, vždycky jsem bádala, jak to mohli v jídelně osmažit, když je to kulaté ;-D

T. Zana 1.4.2022 8:41

Lity lity, z mobilu píšu, když nejsem doma, je to opruz. A automatické opravy jsou můj postrach...

Š. Matyášová 1.4.2022 8:19

Zano, párek a vejce, to je v sekaný hrob i pro mne a hrášek...

Š. Matyášová 1.4.2022 8:19

mám v oblibě mleté..nejvíc asi jehněčí a hovězí a zvěřinu.

Z. Jenny 1.4.2022 8:17

Sekanou máme rádi v různých obměnách. Asi zkusím ten tatarák, sekanou mám.R^V

T. Zana 1.4.2022 7:49

Řadím se k těm, co mají mleté rádi, hlavně teda sekanou (ale prosím bez vajec a párků, nemusí na mne z talíře koukat ;-)

A taky boloňskou omáčku na špagety, dělám jí poctivě, tzn. dlouho, ale zase je jí kotel k zamražení.

Ty tatarákové karboše se sýrem bych mohla zkusit, občas se stane, že ze zbytku mletého od boloňské pořádně nevim co udělat.

Z. Matylda 1.4.2022 7:34

Mleté maso používám občas na vyrobení většího množství omáčky na špagety( pak krabičkuju a mrazím) a občas na plněné papriky. Jinak jsem k němu hlubší vztah nezískala...

Z. Inka 1.4.2022 7:18

Děkuji, ten tatarák bych mohla ozkoušet, ten by mi do HF šel. Protože mleté maso v jakékoli úpravě miluju a zrovna tohla je jako stvořené pro tu horkovzdušku

Z. Xerxová 1.4.2022 7:11

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

mleté maso používám často a ráda. Když u nás byli naposledy všichni Trpajzlíci - nejen ti naši, ale i ti od neteře... podávala se smějící se sekaná. To do hmoty zapracuji dva párky a půlky vajíček na tvrdo. Když se to "geometricky" správně vloží, tak se každý plátek směje. No a v neděli byly kapustové karbanátky. Kapusty hodně, ale i kus masa v nich byl...

E. Zvolánková 1.4.2022 6:46

Všem přeji krásný pátek i nadcházející víkend.Nějak pořád nestíhám nic z toho,co bych chtěla.Sem se mohu mrknout tak maximálně z mobilu ráno,než jdu do práce,tam už pak není šance nejen proto,že práce je teď moc,ale hlavně nás špiclují a pustit internet za jiným než prac.účelem je trestáno (jakože fakt, úřad Prahy 5 totiž někdo brutálně hacknul,že se z toho nemohou pořádně vyhrabat,)

Za tenhle mlsotník moc dík,vypadá to mňamózně