2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Dnes chleba. A také jablka.

Odhodlala jsem se poslat dva recepty na chléb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 18.11.2022 10:35

R^V

T. Zana 18.11.2022 15:31

Jen tak dál V.

Z. Lika 18.11.2022 7:55

OT: Všimněte si dodatku na konci článku - bude AKCE!

Z. Lika 18.11.2022 7:55

Krásné recepty! Když se doma peče chleba, nádherně to voní. Mám dojem, že upéct chleba jde i v remosce, musím mrknout na doporučené časy a hmotnosti.

Takový domácí chleba, když se třeba sejde návštěva, to je hit! Takže díky, Radko R^

L. Jakovljevičová 18.11.2022 9:43

Stále sbírám odvahu na upečení chleba. A nejvíc informací je na FB ve skupině Remoska. Tam v Remosce pečou úplně všechno, dokonce v ní i škvaří sádlo. Zkus tam kouknout ;-D

Z. Lika 18.11.2022 9:50

Díky za dobrý tip - škvařit sádlo v remosce by mě nenapadlo, a vůbec to nemusí být marné R^

Z. Tečka 18.11.2022 12:37

Já sádlo škvařím v troubě, v tzv. dušáku (2 pekáčky, které jdou na sebe přiklopit a díky okrajům zapadnou do sebe) Jen malinko podleju vodou, a škvařím na mírno asi tak hodinu. Pak můžu začít sbírat sádlo. Pak už to chce občasný dozor a promíchnutí. Škvarky nemačkám, aby se daly mazat na chleba. A samozřejmě ty první osolené jdou s chlebem ještě teplé.

L. Jakovljevičová 18.11.2022 14:07

Vyškvařeno sádlo v Remosce ! Supééér!! Už nikdy jinak a to jsem ho předtím škvařila taky v troubě. A škvarky jsou nádherné.... a báječné!

Z. Jajka 18.11.2022 14:15

To musím zkusit, pomalu mi domácí sádlo dochází...

Z. Lika 18.11.2022 14:16

Já se přidávám, není nad domácí sádlo. R^ Doba smažení se blíží!

Z. Jajka 18.11.2022 14:17

Škvarky už došly dáávno

T. Zana 18.11.2022 18:20

Škvařit sádlo v remosce - to je geniální. Využiju R^

Z. Tečka 19.11.2022 17:45

Nevydržela jsem a na tu skupinu jsem koukla. A už jsem členem jedné z nich (jsou tam 3). Remosku mám doma ještě tu starou, s okýnkem, po mamince. Jsou tam bezva věci, nikdy bych nevěřila, co všechno se v remosce dá dělat.

Z. Xerxová 18.11.2022 5:55

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Občas taky pečeme - většinou dalamánky, bagety... někdy i na chleba dojde. Ale jsme zmlsaní čerstvým křupavým chlebem z Globusu - chutná nám horal i kovářský...

Má dneska dálkaře - dvakrát - od sedmi ráno a pak až od šesti večer... Prostě se to tak sešlo ;-D

Z. Lika 18.11.2022 11:39

To je hodně natáhnutá pracovní doba :-/ Tipovala bych, že dálkaři si budou dnes brát dovolenou (vzhledem ke včerejšímu svátku). Tak přeji úspěšný učební proces :-)

Z. Xerxová 18.11.2022 14:42

dálkaři si často berou dovolenou (pokud je zaměstnavatel neuvolňuje). Mají to 1x za měsíc od čtvrtka ráno do sobotního poledne... Ale já jsem si na rozdíl od nich dala doma polední pauzu a byla teď venku s Yodou. V první sněhové přeháňce této zimy.

Z. Lika 18.11.2022 15:02

No vlastně ani, sníh už na horách padá. Jsem zvědavá, co na to bílé studené říká Yoda :-)