Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Květák nebo lilek pečený s bramborami a slaninou
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Verenková 23.6.2023 17:28Ja už mám toto jedlo vyskúšane a hodnotím ho 11.To sa stalo takto.Prichystala som si karfiol na smaženie,dala predvariť,do mikkrotenových sačkov nasypala múku a struhanku a,rozšľahané vajcia/výborná vychytávka neza..iete si kuchzňu a šla som si dať na tajňáča 1 cigošku,No a zabudla som na karfiol.Zaplať panboh za Nelinkin recept,pretoýe som predvarila nové zemiaky,dala k k nim ten rozvarený karfiol a všetko ostatné a zapiekla.najedla som sa ako Slovák na Vianoce..Zajtra plánujem den straviť na zahradke,už dnes si urobím variantu s baklažánom.Vďaka Nellinka Celú Europu sužujú dažde -u nás ani ikvapka. |
M. Romportlová 23.6.2023 19:41Nic si z toho nedělej, tady se celá denproducírovaly mraky a teď máme slunný večer a nikde ani kapka. A dávej na sebe v horku pozor, obdivuju, jaká jsi aktivňačka! |
V. Verenková 23.6.2023 20:41Už sa pečie ten baklažán s novými zemiakmi,navrchu som to posypala Nivou. Dávam si na seba poozor/vzhľadom na srdce/ doma mám klimu,vonku chládok,lehátko a spršku.Na prácu si najímam veľmi pracovitého Roma-aj zajtra mi príde pokosiť a vytrhať burinu-za 10ečiek. |
Z. Jenny 23.6.2023 17:12Spojit lásku ke květáku s láskou k bramborám, to je ono! K tomu slaninku, dobrotka. Zítra bude něco obdobného a pak už ten květák s bramborou. Mňam. Lilek taky můžu. Unás v noci jen strašilo a pak nic, dnes se zatáhlo asi kolem 16.hod. a teď před chvíli už zase prosvítá slunko, dusno je jako prase,fujtajbl vespolek. |
Z. Mawe 23.6.2023 15:43mnam ten kvetak vypada skvele! lilek teda moc nemusim, neprisla jsem mu jeste nachut, ackoli to muze byt jen nevhodnou upravou. Ale uz se mi sbihaji sliny . |
Z. Jajka 23.6.2023 15:37To vypadá velmi jedle a určitě by to šlo strčit do remosky. Zítra vyzkouším |
Z. Hanča 23.6.2023 15:02Tohle by mi chutnalo určitě, pro MLP - pokud bych se chtěla zavděčit - tak s kusem masa k tomu. Pokud jde o počasí, taky to u nás včera nedopadlo vůbec katastroficky - uklidila jsem pro jistotu zahradní nábytek a květináče a ono tak nějak normálně pršelo. Jen když se blýskalo, bylo najednou úplné světlo, to vypadalo zlověstně - i pes, který už hrom neslyší, se probudil. Ale tak po půlhodince bylo po všem. |
M. Skálová 23.6.2023 21:04U nás se snad ani neblýskalo a sprchlo jen malilinko, sotva na zalití. Dnes celý den pod mrakem a ani kapka. K tomu dusno. Vařit se mi ani nechce ale musím. Včera jsem taky uklízela kytky, přikrývala salát a skládala židle. dobře, že se nesplnila předpověď. |
M. Romportlová 23.6.2023 13:51Tohle vypadá parádně, asi o víkendu vyzkoušímma zřejmě předvařím, aby trouba nejela moc dlouho, mám pravěký plynový sporák, tak ať soi moc nepřitápím. Neb jest tu od pondělka věru teplo a jak známo, v Brně neprší. Pokud prší, tak v naší čtvrti teda rozhodně ne. Tahle anomálie by byla na pěknou diplomku pro nějakého naštávajícího klimatologa, asi to má komplikované příčiny urbanistické, kombinované tvarem terénu. A jistě také závistnou chamtivostí čtvrtí okolních, neb jsou to bývalé vesnice, kdežto my jsme byli před anexí Velkým Brněm v roce 1918 odjakživa městys a op konce 19.století už MĚSTO. Těch třiadvacet stupňů v pět ráno byl drs. |
T. Zana 23.6.2023 19:12Ahoj Baty, moc ráda tě vidím. Doufám, že už se i u vás ochlazuje. Tady na horách dopoledne trošku sprchový a ještě míň k večeru. Ale ochladilo se, to zas jo. |
T. Zana 23.6.2023 19:13Žádný sprchový! Sprchlo!! Aby čert vzal automatické opravy. |
M. Romportlová 23.6.2023 19:35Mávám, veselé Krkonoše přeju! |
Z. Mawe 23.6.2023 19:22a bohuzel my z vesnicek, kam jsme se v blahovosti z brna prestehovali, ale stale jsme v jeho srazkovem stinu zustali :D mame uplne stejny vedro a sucho, jako v brne :D aneb chtela jsem si upect nejakou dobrou flakotku, ale pak jsem si to radsi rozmyslela :) |
A. Alimo 23.6.2023 9:33Vypadá to velice lákavě, určitě vyzkouším. Tady byly v noci asi 3 bouřky po sobě, blesky a hromy a kilo jak z konve. I teď se to tady různě honí, když jsem šla do obchodu mírně poprchávalo. Ale konečně se dá dýchat |
Z. Tečka 23.6.2023 9:28Tady ani kapka (Kolínsko), ačkoli jsem se už těšila, že tu taky něco spadne. Teploměr na okně jsem uvařila, budu muset sehnat jiný. Jinak bouřky, pokud neničí, mám ráda. Květák můžu podobně jako Xerxová hlavně smažený, mozeček taky. Lákaly by mě ty brambory s cibulkou, které mají být přílohové. S troškou slaniny a okurkovým salátem bych to klidně brala jako letní jídlo. Dneska už to trochu vypadá k životu, zatím mám pořád průvan. Teda, né že by to bylo moc platné. |
T. Zana 23.6.2023 9:03Květák máme rádi, tak možná někdy zkusím:-) Díky za inspiraci. Jinak v Krkonoších byla v noci bouřka, ale nic dramatického. |
Z. Jitur 23.6.2023 9:03Jééé, to vypadá přímo mňamózně!!! Přečtu návod a nejspíš uvařím... |
Z. Matylda 23.6.2023 8:34U nás ani nekáplo, přechozí dva dny bylo 34,8 stupně a dneska ráno v šest 24 stupňů. Je to dost úmorné, když je člověk celý den v práci. |
Z. Jitur 23.6.2023 9:06Tak včera kolem 19:00 v Praze na Belárii, u Vltavy, 37°C. S tím, že v noci dorazila krutá buřina - nejprve nasucho, pak i s deštěm... |
Z. Jajka 23.6.2023 15:41V Modřanech párkrát zabouřilo docela blízko a napršelo 6,7 mm. Vzhledem k varování jsem uklidila a přivázala kde co a nakonec skoro nic nebylo, žádná vychřice. Na rozdíl od středy, kdy ten vichr některá rajčata špatně vyvázaná odnesla. Zapomínám, že bydlíme ve větrném tunelu... |
L. Lika 23.6.2023 8:26Taky jsem zvědavá, jestli je květák a možná i brambory předvařené. Květák je ještě běžně, a tuto zapečenou variantu vítám, díky, Nelinko. |
Z. Nelina 23.6.2023 9:26Záleží na tom jak pospícháš, při době pečení asi 1 h. netřeba předvařit, pro rychlejší přípravu oboje trochu předvařit, ne moc, aby zůstala chuť. On i smažený květák se nemusí předvářet když se obalují menší kousky, je víc aromatický. |
L. Lika 23.6.2023 10:24Díky za upřesnění, on by se předvařený květák možná při pečení rozňahnal, kór když se to má během pečení promíchat.0, |
Z. Tečka 23.6.2023 14:25Já jsem květák před smažením nikdy nepředvářela a růžičky obaluju v hrníčku. Jde to dobře. Vlastně to dělám podle maminky. |
M. Skálová 23.6.2023 21:08Já obaluju květák i houby v misce s víčkem, nenadělám si nepořádek, tedy pokud víčko pořádně zavřu. I to se stane. |
L. Blaza 23.6.2023 6:38Pěkný den všem. Recept je velmi lákavý, asi vyzkouším s květákem. Květák se tedy předem nepovaří? Jinak v Praze v noci déšť a bouřka, ale nic významného vzhledem k varovné předpovědi. Prostě je zalito. Jsem zvědavá, jak to dopadlo v Polabí. Ale vzhledem k tomu, že soused nevolal, tak nečekám pohromu. Přiznávám, že jsem se bála, jak to dopadne. Doufám, že ostatní jste tu předpověď přestáli bez újmy. |
Z. Xerxová 23.6.2023 5:55hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům květák mám ráda nejen smažený, ale klidně i jako "obyčejný" mozeček Jinak sucho, sucho a zase sucho. Celý týden nic a když konečně na noc hlásili větší srážky, tak nakonec máme úhrn 1.1 mm... Ani stromy nepropršely. |