Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kuchyň líné hospodyně (archiv)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L. Lika 19.5.2023 9:15Však jsem si na Tebe vzpomněla, remoska je bezva. |
J. Fialová 19.5.2023 8:21"Kuchyň líné hospodyně" - skvělý nadpis Hned přitáhl mé oko |
Z. Jenny 19.5.2023 9:07
|
L. Lika 19.5.2023 9:15Ano, mám taky línou kuchyň, ovšem v jiném smyslu - jsem spíš taková "vršilka" |
Z. Matylda 19.5.2023 8:14Hmmm, tak já ty brambory asi zkusím... a možná mrkvovou pomazku, mám osobní problém s celerem. |
T. Zana 19.5.2023 9:05Problém s celerem mám taky, ale potřebuju ho do boloňské omáčky. Zbytek by se možná takhle zužitkoval. |
Z. Jitur 19.5.2023 10:18V té celerové pomazánce ho možná dá i ten, kdo nerad. Je moc dobrá. |
L. Lika 19.5.2023 9:16Celer nechutná, nebo přímo škodí? Vyzvala bych ho na souboj! |
Z. Matylda 19.5.2023 10:38No, smrdí. |
L. Lika 19.5.2023 6:55Včera jsem vyzkoušela ty líné brambory, a jsou vynikající. Brambory to všechno tak hezky trochu spojí, vajíčko by mě v tom rušilo. Okořenila jsem tím, co mi padlo pod ruku - nějakou řeckou směsí. Trochu oleje a soli, přidané zelí promíchat - vynikající to bylo a zítra dělám druhou dávku, abych zelí spotřebovala. V rámci lenosti jsem nakrouhala na hranolky "julienne" všechno, tedy kromě zelí. Jo a místo wustru, který doma bohužel nemám, jsem popadla piri-piri, což taky nebylo vůbec marné A na pomazánky už si taky brousím zub, paní autorka ho má taky hezky vybroušený. |
L. Lika 19.5.2023 6:59Pro majitele remosek hlásím, že jsem to pekla v remosce, to je vyloženě remoskové jídlo. A nadělá spoustu voňavé parády. |
Z. Jajka 19.5.2023 12:18Jestli MLP přinese zelí, bude to hned zítra. Remoska to jistí. A koření? pořád mám ještě trochu tvé italské směsi, stále je dobrá a dávám ji skoro do všeho, kromě ovocných knedlíků... |
L. Lika 19.5.2023 13:41Tak to mě těší, že 6 Italů stále frčí |
Z. Xerxová 19.5.2023 6:23hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům hmmmm - pomazánky máme rádi... a celerová už dlouho nebyla |
L. Lika 19.5.2023 9:17No prima, jsem ráda, že jsem přišla vhod. V tomhle receptu je drobná finta, díky které budu mít asi tuhle pomajdu ještě radši |
Z. Mawe 19.5.2023 5:57jedla bych asi uplne vsechno, jen bych nutne potrebovala, aby mi to nekdo oloupal a nakrouhal :D |
L. Lika 19.5.2023 6:58Nové brambory ani mrkev loupat nemusíš, a když vezmeš novou cibulku, tak tu taky ne. Nakrájet na plátky a ty ještě trochu překrájet, halabala, lžíci oleje, sůl, případně (téměř) jakékoli koření... pekla jsem v remosce asi 40 min a na závěr přihodila to nahrubo nakrájené zelí, to se musí vmíchat. A po další čtvrthodince bylo hotovo. Jo a je pravda, že to při pečení ukrutně a úžasně voní. |
Z. Mawe 19.5.2023 8:10to mas pravdu, ze staci vhodne zvolit suroviny:) ale tu celerovou pomazanku budu muset asi nekdy vyzkouset :) (sice asi s tvarohem, protoze majonezu nemuzu citit na 100 metru a minule mi nekdo dal na 2 tvarohy kavovou lzicku majonezy na zjemneni a no... poprvnim soustu sem se hostitelky musela otazat, co v tom je:D protoze ona o moji nelasce vi a pokyny byli jasne... :D pak z ni vypadlo, ze vyrobce pomazanky tam dal jen malickatooo to nikdo nepoznaaaa :D |
L. Lika 19.5.2023 9:09Zakysanku můžeš? Ale jestli máš vyzkoušený tvaroh, směle do něj. Jinak chuť je mimořádný smysl a souvisí nerozlučně s čichem, takže "maličkato" má smůlu. |
L. Lika 19.5.2023 9:13Teď jsem si uvědomila, že v zakysance je často škrob... |
Z. Jitur 19.5.2023 10:19
|