2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zapečené brambory trochu jinak

Podle Čiriny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Iva 1.12.2017 9:15

Jak se u vás dělaly fr. brambory?

Máti do nich dávala nějakou uzeninu a vařená vejce na plátky. O jídle se nemá říkat, že je hnusné, ale toto bylo, ta vařená přepečená vejce tak smrděla... Brrr

Z. Lika 1.12.2017 8:33

Re: hezký den

Pórek na zahrádce je poklad.

Pokud jde o francouzské brambory, překvapila mě hotová mražená směs - byly v ní kostičky sýra! Ten jsme tam nikdy nedávali.

Mimochodem, když jsme naší francouzštinářce (Bretaňka (Bretonka??) jako poleno) líčili recept na fran. brambory, strnule na nás zírala a nakonec hlubokým chraplákem pronesla: "Bizáárrrrrr." :DD

Z. Lika 1.12.2017 7:51

Re:

Klidně zdvojnásob dávku, jestli máš normální hlubší pekáč. A brambory, i když musejí být na plátky, jsou nastrouhané raz dva.

Z. Lika 1.12.2017 7:50

Re: Liko,

Dede, dej pak vědět, jestli a jak to dopadlo :-)

Z. Lika 1.12.2017 7:49

Re: tak bohužel tento recept neužiji

Inko, zkus ho vytunit zelenou cibulkou.

Z. Inka 1.12.2017 7:29

tak bohužel tento recept neužiji

neb větší množství pórku Bimbo nemusí. Jedině to nějak vytunit, ale protože frbr jsou jeho top jídlo, asi zůstanu protentokrát u klasiky. Jinak zapečené brambory s brokolicí, ty teda můžeme taky

D. Ruščáková 1.12.2017 7:14

Liko,

to je recept, který se mi moc líbí - v mém případě asi bez slaniny:)) Doma mám všechno... že by už dnes?:))

Z. Maw 1.12.2017 7:01

Muj muz zapecene cokoli, brambory obzvlast, ma moc rad. Nekdy to taky budu muset zkusit, precejen jak vladnu kuchyni teprv pul roku, taaaak moc veci jsem jeste nestihla vyzkouset a udelat. jen bych potrebovala ty pekacky tak dva narqz at zbyva vzdy i na vic dnu do prace :)

Z. Xerxová 1.12.2017 6:45

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

jojo - zapečené brambory na různé způsoby u nás děláme rádi a často. Od klasických frbrambor z vařených brambor až po tyhle tenké struhadlové syrové. A pórek máme taky rádi - a protože nám letos krásně vyrostl a máme ho ještě zbytky na záhonku... tak brzy zase tahle zelená hmota nějaké jídlo doplní...