18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zapečené brambory trochu jinak

Podle Čiriny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 1.12.2017 10:08

Re: hezký den

A taky žabičky :D O tom by se asi nespořila, akorát užasla nad tím, proč se těm bramborám říká zrovna francouzské :-)

A. Bytová 1.12.2017 13:42

Re: hezký den

Mám teorii, že frbr se u nás říká/říkalo francouzské, protože vylepšené, jaksi brambory nóbl, a co je nóbl bývalo francouzské. :D

Z. Lika 1.12.2017 13:55

Re: hezký den

Jo tááák, Abyt, opět jsi na to kápla.

A. Bytová 1.12.2017 14:22

Re: hezký den

Jsem úplný pochodující mudrosloví, co? :D

T. Zana 1.12.2017 14:47

Re: hezký den

Hele, když jsi taková znalá - proč jsou ptáčky španělský?

Š. Matyášová 1.12.2017 14:59

Re: hezký den

http://www.e-kniha.com/proc-a-jak-se-k-nam-dostaly-spanelske-ptacky.html

T. Zana 1.12.2017 17:46

Re: hezký den

No vida :-)

Dík.

Š. Matyášová 1.12.2017 14:57

Re: hezký den

šneky a ústřice, slimáky ne...nejsou zas takový prasata.... a šneci jsou moc dobří....

Z. Iva 1.12.2017 19:22

Re: hezký den

Švagrová šneky chová na kšeft. Od té doby u nich jím pouze to, u čeho jsem schopna určit původ - chleba, rohlíky, šunku, sýr... Cokoliv mletého, pomazánku nebo paštikovitého bych u nich do pusy nevzala.