Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T. Zana 8.12.2017 13:14Re: Nikdy jsem to nejedla, Sharko, príma - jen houšť :-) |
Z. Inka 8.12.2017 8:09no tak tohle je zrovna jedno jídlo, které mne ani neláká ku zkoušení. Nicméně to neznamená, že to nemůže být dobré, že |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:22Re: no tak tohle je zrovna jedno jídlo, já ho příště u Vás uvařím.... |
K. Holubová 8.12.2017 8:40Re: no tak tohle je zrovna jedno jídlo, A já dojedu!!!! |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:44Re: no tak tohle je zrovna jedno jídlo, koukám, že jsme zatím jen tři,co ho jedí a Vave, co ho zkusí :-D |
Z. Jenny 8.12.2017 9:14Re: no tak tohle je zrovna jedno jídlo, ...a já budu na vás myslet a vybavovat si spokojené mlsotalky. |
Z. Yga 8.12.2017 8:04Jo grenadýrmarš Jo grenadýrmarš - tak ten se u nás taky nevařil (viz stařeček). A vlastně ho ani neznám - znám kočičí marš (vařené kroupy + fazole - někde se to nazývá kočičí svatba) - a ani toto jídlo se u nás neujalo ... prostě, stařeček by to nežhrali - a myslím, že náš taťka taky né (:o))). Takže jediné tomuto podobné jídlo, které se vařilo v postní pátek, byl šumajstr - brambory s fazolí, omaštěné rozpuštěným oškvarkama - ovšem toho bych zas snědla hrnec na posezení. A myslím, že ho mamka taky vařila proto, že všecko, co na něj potřebovala, měla doma - jak erteple, tak fazulu, tak ty prasečí oškvarky (:o)) - holt to byla žena šetrná a vařila (výborně) především z toho, co si sama vypěstovala a vykrmila. |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:08Re: Jo grenadýrmarš vidíš,já znám kočičí svarbu zase jako kroupy s čočkou...tak to Ege vyzkoušej...malou degustační porcičku..... |
Z. Yga 8.12.2017 8:12Re: Jo grenadýrmarš Když já jsem taková gurmánská konzerva (:o))) - co mne nenaučila jíst mamka, tak k jistým jídlům mám velkou nedůvěru ... na druhou stranu, Jenda spucne všecko (návyk ještě z domova, tchyně teda nebyla a není žádná Rettigová), takže by to v nejhorším dorazil. |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:41Re: Jo grenadýrmarš Jeník- vděčný strávník, já si ho představuju jako Péťu (E.Cupáka) z Takové normální rodinky :-D kdybych měla věřit jen jídlům, co mne učila jíst mamka,tak nejím ani čínu,ani indickou nebo nepálskou ,orientální...ani tu italskou.... i když ,kam se hrabou všechna tahle jídla,na její Králičí bílou polívku... |
Z. Yga 8.12.2017 8:56Re: Jo grenadýrmarš No - šak já to taky nejím (:o)))))))! |
Z. Jenny 8.12.2017 9:16Re: Jo grenadýrmarš Mmmmchm, tak to jsi určitě nezažila stravu internátní. :-)) |
Z. Yga 8.12.2017 9:38Re: Jo grenadýrmarš Ále jo, ale nám vařili dobře ... v rámci možností. A jejich pomazánky - lepší jsem nejedla. |
K. Holubová 8.12.2017 8:44Re: Jo grenadýrmarš U nás se dělávala mísa brambor s fazolemi a zelím. Vše na třetiny se uvařilo, mísa vymazala sádlem s bohatě česnekem, do toho se ingredience nasypaly a promíchaly. Navrch přišla osmažená cibule s kousky anglické slaninky. Jídávali jsme to jako hlavní jídlo nebo jako malou přílohu třeba k uzenému. |
Z. Matylda 8.12.2017 7:41Jsem to nikdy nejedla, protože moje máti toto jídlo k smrti nenávidí. Její babička do toho byla schopna naházet i zbytky knedlíků a mamka je toho názoru, že jíst se to nedá a nikdy to nevařila. |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:06Re: Jsem to nikdy nejedla, tak si Matyldo uvař dvě brambory, pokrájej jednu cibuli a přidej dvě hrsti těstovin..a zkus to... když se do toho házej i knedliky, tak se tomu říká uhlířina... ale tak yby mi to nejelo..všeho moc škodí, má to být jednoduché a rychlé,ale přitom jedlé....já to občas vařím i na akcích, ještě to po mě nikdo nehodil, spíš si choděj přidávat.... |
Z. Jenny 8.12.2017 9:18Re: Jsem to nikdy nejedla, Tohle udělám dnes neb před Vánocemi jíme jen velmi jednoduchá jídla.:-) |
Z. Jitur 8.12.2017 12:30Re: Jsem to nikdy nejedla, Jj, ano s knedlíky - na Příbramsku tomu také říkají uhlířina, vím od mamky |
K. Miháliková 8.12.2017 7:33Tak toto jedlo km11: nevarím úplne úmyselne, ale nie preto, že by som granatýr nemala rada, práve naopak, som totiž schopná sa ho užrať na smrť. Tá kombinácia opraženej cibuľky, sladkej papriky a zemiakov sa mi nikdy neprejedla. Z podobného súdka je aj zemiakový guláš, čo je vlastne kotlíkový guláš, len bez mäsa. Uspokojivé teplé jedlo na zimné večery :) |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:03Re: Tak toto jedlo km11: máš pravdu,stačí nedat těstoviny a přilejt víc vody nebo vývaru..a když přidáš zelí, máš takovou rychlou bezmasou kyselici :-D |
Z. Xerxová 8.12.2017 6:49hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... za tepla bych to mohla - studené těstoviny nemusím. Dík za hezké povídání a mamince držím palce, aby se bolest podařilo uklidnit. |
Š. Matyášová 8.12.2017 8:09Re: hezký den dík Jindro,lepší se to ale pomalu...asi jako u Švejka,jen ten to měl v nohách..... |