20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

MLSOTNÍK Pečená treska

Vyzkoušeli jsme doma už několikrát a tak vám mohu recept vřele doporučit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Hanča 6.3.2020 16:07

Tak a už vím, co budu zítra vařit! Potřebovala jsem něco hodně rychlého. Vezmu makrely, ty mám v mrazáku. Díky, Blážo, za inspiraci!

Z. Jajka 6.3.2020 15:06

S tímto receptem beru tresku na milost :-). Blážo děkuji.

Z. Lika 6.3.2020 14:09

Tak tomu říkám mlsotníková pohotovost :-)

Š. Matyášová 6.3.2020 14:00

no,oni do toho lidi nedávaj ty vejce-žloudky a pak to je prostě nedobrý....

T. Zana 6.3.2020 13:19

Hm, až příště potkám tresku, tak zkusím něco na tenhle způsob - s parmezánem to mám jako Abyt, zbytek spíš přiměřeně ;-)

Dobrá fotodokumentace :-) Díky za inspiraci, Blážo!

A. Bytová 6.3.2020 13:12

Blážo, tresku zrovna moc nemusím, ale zasypanou parmazánem určitě. Zasypané parmazánem sním prakticky cokoliv. Dík, vyzkouším.

Z. Jajka 6.3.2020 13:02

Děkuji za inspiraci, recept přišel jako na zavolanou.Vyzkoušeli jsme a bylo to mňam. Jen misto trouby jsem použila jako obvykle na (tresku i pangase) mikrovlnku.

Z. Matylda 6.3.2020 12:55

Už jsem to jedla a strašně mi nechutnala ta kaše nahoře, nějak mi udusila tu rybu- a asi mi vadila i ta zapečená brkaše.

Z. Yga 6.3.2020 11:06

Tak já bych to zkusila tak, jak jsi to napsala - sakumprdum. Ona treska je pro mne totiž trochu suchá a trochu moc voní po rybách (checheche), takže tohle všechno ji určitě povznese. A možná, že bych takhle zkusila i kapra, právě jsem si vzpomněla, že kus je ještě v mražáku a je nejvyšší čas ho vysvobodit - takže možná v neděli vyzkouším!

E. Zvolánková 6.3.2020 10:47

Zdravím všechny,

ryby mám také ráda, včetně tresky a do jídelníčku nám ji zařazuji pravidelně. Zapečenou rybu ale, k mé smůle, u nás nikdo moc nechce. Já to mám ráda, ale sama pro sebe si to nedělá. Ale když už, tak také odlehčenou méně tučnou variantu. Ale zase když děláme rybu na pánvi, tak na malém plátečku másla tedy jo, kvůli chuti. Naposledy jsme takto měli připraveného mořského ďasa, jen sůl, pepř, trochu kmínu a na tom plátečku másla....s brambor.kaší a byla to ňamka. Tahle ryba je drahá, takže je to fakt jednou za čas, ale stojí za to ochutnat.

Š. Matyášová 6.3.2020 10:42

Blážo, vymaž pekáček máslem a vysyp bylinkovou strouhankou (do strouhanky nasekej,tymián, petrželku , rozmarýn...prostě něco zeleného)uvař tresku na pařáku a tu tam rozeber a poklaď rovnoměrně, jemně ji osol a opepři a na tu tresku dej brkaši smíchanou s totožnou bylinkou ze strouhanky a 2 žloudky a na vrch dej pár hoblinek másla a zapeč v troubě, až máš nahoře krustičku....chutná to skvěle i studené,ale většinou nezbyde....

Z. Iva 6.3.2020 10:37

Pokud jsi chtěla tu rybu jako "zdravé jídlo", tak tím množstvím másla a sýra jsi to zabila. Jinak já bych dala tu směs pod rybu a jen sypla tím sýrem, aby se udělala zlatavá kůrčička.

L. Blaza 6.3.2020 10:07

No právě jenny, pangasovi by tenhle recept myslím prospěl :))

Z. Jenny 6.3.2020 10:04

Ano, rybky můžu. Což mi připomíná,že mám v mražáku ještě dva pstruhy.Treska mi chutná,pangas moc ne. Blážo díky, něco na ten způsob zkusím, ještě jsem to nedělala zároveň s tím citronem.

L. Blaza 6.3.2020 9:56

Potřebovala jsem zařadit do jídelníčku pro rodinu víc rybích jídel a tohle chutnalo i mužské části, takže směle doporučuju! Většinou nezbyde. :))

Š. Matyášová 6.3.2020 9:55

jo a zapomněla jsem na uzené ryby a i na ty v konzervách a skvělých rybích polívkách...a pravda, španělská dorada na rajčatech a oliváči,byla taky moc dobrá...

L. Blaza 6.3.2020 9:54

Liko, jestli máš ráda ryby, tak určitě vyzkoušej, chuť je výtečná. Pak napiš. :))

Š. Matyášová 6.3.2020 9:53

miluju ryby, mořské i sladkovodní...miluju je v jednoduchých úpravách... prakticky jen grilované,dušené v páře, pečené na másle, jen osolené a trošku bylinek,maximálně česnek a citron..na našich rybách kmín, vrchol je kapr/pstruh po mlynářsku, kde je paprika a mouka...pravda, pečené kapří podkovy s máslem a pivem, mne dostaly u výlovu na Třeboňsku. Blážo, když vynechám sýr,mouku a hořčici, bude to pro mne super...já na to s těma ostatníma ingridiencema nemám odvahu...ale pozvat bych se nechala,abych koousíček ochutnala....

Z. Lika 6.3.2020 9:40

Mám ryby ráda, zaujaly mě ty citrony, které se taky zapečou... to musí být vynikající chuť. Díky za tip, tohle stojí za vyzkoušení. S brkaší ale nevím, nevím, té bych klidně snědla dva talíře, zvlášť s tak dobrým sosíkem!

L. Blaza 6.3.2020 9:12

Matyldo, klidně uber. V původním receptu není vlastně vůbec množství másla uvedeno. Ale když se pak omáčka přelije na brambory, nebo kaši... mňam! :))

Z. Matylda 6.3.2020 9:01

Ryby mám ráda všechny. Tady mi přijde, že je toho másla dost- se znám, já bych ubrala :) Ale jinak bych si dala pečenou tresku, pstruha, amura... prostě něco ploutvového :)

Z. Xerxová 6.3.2020 6:31

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o)

Tresku mám ráda dušenou na pórku a na závěr přehozenou plátkem sýra. Je to rychlé - typický rychlooběd v polední pauze