Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Alimo 10.12.2021 16:45Výborný nápad, já to kdysi dělávala, pak recept nějak zavál čas. A protože maso by bylo, šlehna taky, brambory taky a i sýr se najde, už vím, co bude v neděli. Na zítřek nám zbyla slepičí polévka a slepice na paprice, tak to mám vlastně všechno bez práce |
Z. Jenny 10.12.2021 16:44Krkna byla jedna moje příbuzná, s krkovičkou nesnesla srovnání. |
V. Verenková 10.12.2021 16:09Aach!Milujem tento typ jedla,robím ho často.mám tri varianty.Ledna sa vola :mäso s čiapočkou:na kotlety dám bešamel do ktorého zapracujem/po vychladnutí struhaný syr-dalej ako Lika.Druhá varianta je jem,nejšia:na kotlety dám dve kolieška jablk-do stredu sušenú slivku-dalej ako Lika.Skúste,ľutujem vegetariánov a vegánov. |
Z. Janaba 10.12.2021 16:03Já to dělám ze smetany na vaření a její jemnou chuť oživím trochou nakládaných kaparů a zacáknu i kapkou nálevu. Do spolujedlíků to padá jak do holinky. |
M. Crossette 10.12.2021 15:35Ano, tohle je moc dobrá rychlovka. Já to dělám troche jinak, podle receptu manželky mého synovce (když tu před pár lety byli, uvařila to pro nás a byli jsme oba nadšení - já navíc tou snadnou přípravou). Trochu prorostlé vepř. kotlety (aby se tuk vypekl jako šťávička) posypu pepřem, solí rozložím na dno pekáče. Cibuli nedávám.. Celé to zaliji šlehačkou a hustě posypu sýrem mozzarella (zkusila jsem i svojí nejčastěji používaou goudu, ale není to ono, mazz. je lepší). Šoupnu do trouby a peču až je maso na píchnutí měkké. Na vrchu se udělá stejně krásná vonavá kůrčička jako má Lika na fotce. Sýrovou omáčkou přeleji extra uvařené brambory. |
A. Zemanová 10.12.2021 15:29Lik, děkuju za připomenutí. Občas nevím, co bych kde bych, tak epokusím uchovat myšlénku. Dělávali jsme to s cibulí a bramborem a nemělo to chybu. A navíc eintopf, co víc si má hospodyňka přát. :) |
A. Zemanová 10.12.2021 15:27Šlehačkové kotlety znám, ale Váš recept vidím poprvé. A vypadá velmi velmi jedle. Příští týden půjdu na lov vepřového na vánoční řízky, tak toho vezmu víc a vyzkouším. |
Z. Yga 10.12.2021 14:25Jenny, to je čirá pomluva - ty zelené děti, co jsi viděla, jsou vodníkovic... |
Z. Tečka 10.12.2021 11:58Jestli veganům, to teda nevím. Ale určitě se rodí ve Vřesové u KV. Tam se dusí i auto. |
Z. Tečka 10.12.2021 11:56Moje sestra to s těmi brambory dělá už roky. Jen mě ještě nezlomila, když k nim jdu na oběd. |
Z. Jenny 10.12.2021 10:40Oóó, to musí být vůně při zpracování receptu. Taky doma děláme a šup tam rovnou brambory, taky různé obměny, někdy to maso dělám rovnou na zelí a to pak bez smetany atp. Moc dobré!! P.S. , jak níže píše p. Polák, není to pro vegany ani s tím zelím ne. A taky mám dotaz: je pravda,že mají vegani zelený děti nebo je to hoax?! |
J. Fialová 10.12.2021 10:30Ano ano, to vypadá poměrně bezpracně Variantu podložit maso kolečky cibule používám vždy, s pevnou vírou že tak se masejčko nepřipálí. |
Z. Lika 10.12.2021 10:24Správně, cvik dělá mistra! |
T. Zana 10.12.2021 9:33Tenhle základní recept (Lika) jsem už mockrát zvažovala, tedy konkrétně to, jestli mi po něm nebude těžko. Hm, asi by to spravila dvouhodinovka v mrazu venku . Recept dole od p. Poláka se mi zdá takový přiměřenější pro Prahu. Uvidíme, něco z toho bych mohla zkusit jako nácvik na Vánoce . Jinak nad mírně zasněženou krajinou prosvítá slunce, třeba bude hezky. |
Z. Lika 10.12.2021 9:18No prima. Zaznamenala jsem také, že i když jsem pekla nejjednodušší variantu, tak to ohromně příjemně vonělo. |
Z. Lika 10.12.2021 9:17Doporučuji přidat do pekáče rovnou i ty kusance brambor, jak už tady v okolí zaznělo. |
Z. Lika 10.12.2021 9:17Ano, příště taky přidám brambory rovnou do pekáče |
Z. Lika 10.12.2021 9:15Třeba se recept bude po tom silovém cvičení hodit. |
K. Castkova 10.12.2021 9:13Příští týden budu dělat synkovi k narozeninám, neb to miluje - a ano, ten recept bude nejméně čtyřicetiletý Pokud se plátky krkovice podloží cibulí a hlavně brambory, dostává krmě úplně jiný rozměr, než když jsou vyndané z vodyZávěrečné posypání dobrým sýrem nic nezkazí, ale není nutné. Inovaci pana Poláka určitě zkusím |
Z. Matylda 10.12.2021 8:14A to by šlo! Navíc rychlé a jednoduché jídlo. Ty se hodí vždycky. |
E. Žampachová 10.12.2021 8:09No, oba recepty jsou velmi jedlé. Vzhledem k tomu, že nemáme problém ani s košer, ani halal, natož vegetariánským nebo veganským pohledem, tak to asi zlusím. Nakonec vhodné maso mám.Uvidím, co dům dá, kterou variantu zvolím, ale už vím, co bude v neděli k obědu |
Z. Lika 10.12.2021 8:03Tak to musí být teda něco! Když jsou ingredience po ruce, směle do toho! |
Z. Lika 10.12.2021 8:02Jo jo, ta čtyřicítka odpovídá |
Š. Matyášová 10.12.2021 6:38no, vždyť je to jak Kobršle..ale z krkny a bez brambor...co, před 20 lety Liko, před 40...letí to... |
Z. Xerxová 10.12.2021 5:57hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům jojo - recept vhodný pro nás - masožravce. Jdu si letos poprvé pořádně zaházet, zatím stačilo koště... A i tak toho nasněžilo relativně málo - zato hezky fotogenicky |
J. Polák 10.12.2021 1:44Navrhuji osvědčený upgrade. Rozhodně není košer (vepřové + kombinace milšig a flaišig) ani halal (vepřové) . Pro vegetariána je tento recept žalovatelnou urážkou a vegan to může považovat za pokus o vraždu Začínáme stejně. Plátky krkovičky naklepat, osolit a z jedné strany (ta přijde dolů) opepřit a opaprikovat. Opepřenou stranou položíme na vymaštěný pekáč (mísu remosky). A nyní to nové. Na každý plátek masa položíme plátek sýra , stačí eidam ale gouda je lepší, sýr okořeníme špetkou curry a trochu přisolíme. Na to přijde plátek šunky. Šunku potřeme vyšší vrstvou (tak 5 mm) bílého jogurtu (ostřejší , kyselejší varianta) nebo zakysankou (varianta to jemnější) no a šup s tím do tepla. V troubě tak na 180 a 3/4 hodinky. Remoska to za ten čas zvládne taky. Nepodléváme a nerušíme to. Pouze okénkem kontrolujeme, zda nám šťáva úplně nemizí. Podáváme s brambůrkem a hodí se k tomu pár rajčátek. |