Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Bytová 26.2.2016 11:12Re: Mlsotník přímo úžasný! Éch Liko, velkou nedůvěru též mám ku všemu umělohmotnému obecně, natož to strkat do trouby. :) |
A. Bytová 26.2.2016 11:14Re: Mlsotník přímo úžasný! To mělo být o patro níž. :/ |
Z. Lika 26.2.2016 11:35Re: Mlsotník přímo úžasný! Abyt, já si to přeberu :-) Stejně tak jsem rezignovala na teflon a další nepřilnavé povrchy. Nikdy totiž nedokážu odhadnout dobu, kdy už je potřeba tohle nádobí vyhodit, a pak při bližším ohledání zjistím, že už se dávno loupe... |
Z. Lika 26.2.2016 11:36Re: Mlsotník přímo úžasný! Jo a to nemluvím o tom, že se na teflonu nesmí vařit tam, kde mají ptactvo. |
A. Bytová 26.2.2016 11:50Re: Mlsotník přímo úžasný! Já jsem děsnej staromilec, tak mi to z těch pobabičkovejch smaltovanejch pekáčů a kastrólů i líp chutná. Ptactvo vdechující teflon hyne? |
Z. Lika 26.2.2016 12:34Re: Mlsotník přímo úžasný! Jo, minimálně papoušci hynou. |
K. Miháliková 26.2.2016 12:55Re: Mlsotník přímo úžasný! Papagáje majú vôbec veľmi citlivé pľúca na všetky výpary, aj výfukové plyny z ulice, mastné výpary z varenia ako takého, aj spóry plesní vo vzduchu (ktoré sú úplne všade). Sorry za OT: Nedávno som videla pekný dokument o manželoch, ktorí zachraňujú papagáje z domácich chovov, kde si začnú ubližovať, útočiť na svojich chovateľov, atď. Záver bol, že v podstate každý papagáj držaný v zajatí je týraný. Sú veľmi inteligentní, v prírode potrebujú veľký a bystrý mozog na vyhľadanie rôznych druhov potravy v rôznych obdobiach roka, lietajú veľké vzdialenosti za dozrievajúcimi plodmi a pamätajú si tie trasy, sú spoločenskí a majú medzi sebou zložité vzťahy. V zajatí o toto všetko prichádzajú, chýbajú im podnety a spoločnosť a sú z nich väčšinou stresované a ubité tvory. Dosť ma to teda zasiahlo.. |
A. Bytová 26.2.2016 13:54Re: Mlsotník přímo úžasný! Přesně tak, ač všezvířecí, ptactvo jsem nikdy nechovala, ty klece, mříže, mi vaděj. |
Z. Lika 26.2.2016 13:55Re: Mlsotník přímo úžasný! Ono se vůbec postupně přichází na to, že řada zvířat je mnohem inteligentnější, než se lidé domnívali. |
V. Glover 26.2.2016 16:00Re: Mlsotník přímo úžasný! Liko jestli chces neprilnave nadobi co se neloupe a neni jedovate, kup si anodisovane hrnce. Ony ty technologie jsou stejne v podstate jenom dve, ta teflonova, kde se neprilnava vrstva na ty hrnce namatla a zatavi, jenomze tam pri vysokych teplotach je nebezpeci, ze z toho unikne ten jedovaty plyn - a prilis vyskou teplotu ten hrnec dosahne behem nekolika minut za predpokladu, ze je prazdny na horke plotne. A ta druha technologie je anodizace, kde se ten hrnec samotny zatavi pri velice vysoke teplote a ten kov tak ztvrdne, ze je skoro jako diamant, takze ze ani neposkrabe, ani z nej nic neunika. Ja mam v kuchyni malo mista, nemuzu mit dve sady hrncu, tak mam dva kvalitni nerezove a dva anodisovane. |
Z. Lika 26.2.2016 16:24Re: Mlsotník přímo úžasný! Vendulko, to je výborný tip, o takovém nádobí jsem ani nevěděla, děkuji! |
T. Zana 26.2.2016 18:27Re: Mlsotník přímo úžasný! Taky to slyším poprvé - teda čtu, a to tak že pečlivě slabikuju, jak je mi ten púojem cizí... to jako od slova anoda? |
V. Glover 26.2.2016 19:11Re: Mlsotník přímo úžasný! ne, je to z anglického slova anodise a nevím jak to přeložit do češtiny |
Z. Lika 26.2.2016 10:40Když já mám pořád zábrany s tím igelitem - nějak mám pocit, že se v troubě rozškvaří, stejně tak nedokážu (neumím) používat různé silikonové formy nebo podložky do pekáče... holt jsem stará páka, zvyklá na to, že jakákoli umělotina se v troubě nebo na pánvi rozteče. Utvrdila mě v tom mašlovačka z umělými štětinami, jíž jsem pomastila rozehřátou pánvičku. Pírková vydržela! |
Z. Rpuťová 26.2.2016 10:26Týjofka - mám pocintanou klábosnici! Ona to ta Wendulka umí tak krásně posat, že jeden vážně dostane chuť! :))) |
V. Glover 26.2.2016 9:33Liko Když jsi mi psala, že v pátek bude moje slavnostní jídlo, tak jsem si říkala, že to kuře asopao je sice moc dobré, ale vzhledem k tomu jak je rychlé bych ho nenazývala slavnostní. A ono tady toto. Úplně jsem zapomněla. Jinak, my jsme samozřejmě nebyli jenom my dva na tu vánoční večeři! |
D. Ruščáková 26.2.2016 9:32Wendulko, to je parádní sada receptů! Maso pečené po anglicku umím a dělám, takže mě nejvíc oslovily ty recepty na pečenou zeleninu. Úplně mě nadchly ty pečené cibule! Jo a ještě jedna věc - naše domácí v Anglii dělala petržel pečenou v medu a bylo to neuvěřitelně dobré. Děláš to taky?:)) Jo a máš bezvadnou fotodokumentaci! |
V. Glover 26.2.2016 9:37Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! Ano Dede, co dělám, je že nakrájím buď petržel samotnou, nebo petržel a mrkev na přiměřené kusy, vrhnu to do toho pečicího sáčku a dovnitř naleju lžíci olivového oleje nebo másla, posolím, naleju lžíci tekutého medu, zavřu sáček, poňahňám to trošku v ruce a dám péct na 45 minut. |
Š. Matyášová 26.2.2016 10:05Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! hele Vy dvě, tohle včera vařil Jaimie - dělal tak fazolové lusky |
V. Glover 26.2.2016 13:57Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! no a nedávno jakýsi kuchař tvrdil, že kapustičky pečené v troubě nepáchnou jako ty vařené, tak jsem je upekla (v mém oblíbeném celofánu) a bylo to moc dobré. ale dede, pamatuju si před dvěma týdny když jsem vařila cottage pie, tak jsi dávala recept na lívance, hned jsem si je musela udělat, a dneska máš dokonce recept na vdolky! takovým dobrotám vůbec nemůžu konkurovat! |
Z. Vave 26.2.2016 15:20Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! Ještě jsem nenašla odvahu péct maso v pytlíku, ale slyšela jsem to na to samou chválu. Třeba se někdy taky pochlapím. :o) Zkusím někdy ty kapustičky a hlavně tu cibuli. Červenou si ráda restuju na pánvičce jako přílohu k masu, Tvůj recept se mi zdá hodně zajímavý, Wendulko, určitě si to někdy udělám. |
T. Zana 26.2.2016 18:31Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! Já jsem jednou v pytlíku pekla a bylo to moc fajn, akorát mi už další nikdo nekoupil. |
T. Zana 26.2.2016 18:29Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! Pečená cibule mě taky zaujala. Petržel... fakt je to dobrý? Já se nějak nedostala přes to "vrhnout do polívky". |
V. Glover 26.2.2016 19:18Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! zano, mamka vždycky říká, že to překládám špatně, prý se tomu česky říká pastiňák, je to větší a sladší než petržel, která v anglii není |
Z. Lika 26.2.2016 20:07Re: Wendulko, to je parádní sada receptů! Zano, "vrhnout do polívky", tak tohle taky už z hlavy nedostanu... :D |
Z. Matylda 26.2.2016 9:19Hm, něco z toho by za vyzkoušení stálo. Hlavně z té zeleniny :) Jinak pokud jde o krocana, občas koupím stehna a upeču, ale nedokážu si představit, jak peču celého jarabáka. Nezbyde toho pak strašně moc? A tříkilová krůta mi připadá jako taková sportovkyně- masa tam moc není, zato kostí hafo. Asi zas koupím ty stehna :) |
Z. Jitur 26.2.2016 8:51Milá Wendy,: ...jo Vizír - kamarádka svého času vyprala nejspíš tedy na vyvářku nové povlečení s květy barvy bordó a z pračky vytáhla "zcela jiné" povlečení - lehce růžové, taky zírala... |
Z. Yga 26.2.2016 8:48MIlá Wendy, Já zírám (my zíráme, vy zíráte - Vizír ... ech, to jsem si vzpomněla na jednu starou reklamu - chich) - to všecko jste zvládli sníst o Vánocích? Jestli my v Čechách a na Moravě se tím kaprem nějak moc neodbýváme ... Ale jako inspirace dobré - i když já bych použila vždycky jenom jednu přílohu - třebas ten květák s brokolicí se mi líbí, nebo ta kapusta ... zítra bude pečené kuře, takže bych k tomu něco takového dodala?! Dala jsi sem moc hezky napsanou kuchařku - díky |
V. Glover 26.2.2016 14:02Re: MIlá Wendy, vizír neznám, pamatuju si jenom, že cosi vybělí dočista do čista |
T. Zana 26.2.2016 8:41Wendulko to je úplná smršť receptů, něco z toho určitě vyzkouším - celé asi ne, pro dva lidi bych musela dělat nějaké mikroporce, ale pěkně per partes to půjde taky :-) Díky! |