26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Další těstoviny „z jedné pánve“

Tentokrát s italskou klobásou bez klobásy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 26.1.2018 17:39

tohle zkusím dneska k večeři

Manžel právě odjel na nákup a na papírku má napsáno koupit odbobu vašeho taliána a zelené "lupení". Výběr masa jsem nechala na něm, jak vidíte v odkaze je tu velký a já ho zatím nikdy "italsky kořeněné maso" nekoupila, nikdy mě nic s ním nenapadlo. Ale znám jejich placičky z rest. ty jsou výbroné, skvěle kořeněné. Tady ho nejvíce lidé používají při snídaních, k výrobě "biscuits and gravy", tedy masových krémových omáček, kterými si biscuits polévají. Takové snídaně bych nezvládla, jedla jsem to jednou, bylo to dobré, ale úplně mi to stačilo. Na Jihu jsou ale vele oblíbené.

1url.cz/Jt5c3

Jako těstoviny ale použiji kolínka, protože těch mám doma plnou sklenici (ještě se říká "sekané potrubí":)?). Mám je nejradši. Spirálky, co Liko použila jsem tu neviděla, ale prodávají se vrtulky, mašličky, mušličky a pod. Malé mušličky jsem take jeden čas kupovala. Ale kolínka (dost malá)mám ráda právě proto, že mají "dutinku" v které se zachytí případná omáčka. Když totiž není omáčka dostatečně hustá, tak ze všech těhle parádních těstovin zteče, zatímco uvnitř kolínka přeci jen něco zůstane. Když se takové jídlo jí lžící, tak to ještě jde, ale protože manžel lžíci používá jen na polévku, na vidličce bývá porce dost "okapaná", proto ta kolínka.

Z. Lika 26.1.2018 20:40

Re: tohle zkusím dneska k večeři

Kolínka mám taky ve velké oblibě, právě proto, že pěkně drží omáčku.

Jsem zvědavá, jak bude chutnat. Tedy výběr italských klobás máte opravdu pěkný!