10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonský bramborový salát

Přece jen trochu jiný než náš vánoční

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 26.7.2019 10:16

Re: To vypadá dobře-

Díky za tip, Ivo, a máš pravdu - škroby srážejí chuť, všechno s nimi je mdlé a musí se to pak dohánět dodatečným, tj. nadměrným dochucováním.

Z. Iva 26.7.2019 10:10

Re: To vypadá dobře-

Zkus majonézu Poličanku, ta rozhodně není sladká a bez chuti, neobsahuje škrob, stabilizátory, barviva, jen klasiku - žloutky, olej, ocet, sůl a cukr. Podle mě jedna z nejlepších na trhu.

Z. Lika 26.7.2019 9:48

Re: Malé

Zano, klidně založ čaj ráno a ve velkém, do druhého dne tam krásně vydrží.

Z. Lika 26.7.2019 9:47

Re: To vypadá dobře

Tatarka by asi být mohla, ale dej jí trošku (přidat můžeš vždycky). Totiž výsledek nemá obvyklou chuť brsalátu, jak jsme na něj zvyklí. Jsem zvědavá :-)

T. Zana 26.7.2019 8:51

To vypadá dobře

Možná vyzkouším, až bude o trochu menší horko - teď to zavání tím vařením v konvici na čaj a do ní bych brambory přece jen dávala nerada :-)))

Myslíš, že by místo majonézy mohla být tatarka? Já majonézu moc nemusím, právě že mi přijde taková spíš sladká a bez chuti (tatarku dávám i do toho českého brsalátu).

T. Zana 26.7.2019 8:46

Re: Malé

Synek tvrdí, že úplně nejgeniálnější je ve vedru takhle udělané maté. Ráda bych to zkusila, mám maté ráda, ale nějak ne a ne si na to včas vzpomenout. Večer už si nejsem jistá ani vlastním jménem :P

Z. Lika 26.7.2019 8:43

Re: hezký den

Děkuji a přeji případnou dobrou chuť :-)

Z. Lika 26.7.2019 8:43

Re: Malé

Brambory jsou mi taky milejší malé - tedy jako konzumentovi. Jako pěstitel bych asi taky bědovala :-)

Se zájmem čtu, že i u vás se vaří běžně víc věcí pohromadě. Musím se hluboce zamyslet, proč se to tak u nás nedělalo.

V tomhle horku si dělám čaj na studeno - do velké láhve, třeba petky, dám pár lístků zeleného nebo i černého čaje, zaliju studenou vodou a nechám přes noc v lednici. A přes den popíjím. Je to výborný osvěžující nápoj.

Drž se, Verenko, a uvidíš, jak budeš ráda, až bude aspoň pod 30 stupňů.

Z. Lika 26.7.2019 8:39

Re: Milá liko

Páni, tak to společné vaření je opravdu běžné - neměla jsem o tom ani potuchy. Tak to je dobrá zpráva!

A co ta hořkost okurek a finta japonské maminky? V diskusi pod videem se objevilo, že to dělají i v Mexiku. Tak třeba někde i u nás.

Vaření vajec v konvici, o tom jsem taky slyšela. Zalívat tou vodou čaj, to je opravdu nápad :-) Mně stačilo, když jsem jednou čistila konvici octovou vodou. Jednak se mě chodili všichni ptát, jestli zavařuju okurky, jednak jsem pak s každým kafem dostávala chuť na nakládačky :D

Z. Verenka 26.7.2019 8:17

Re: Malé

oprava-šalát a vyzerá.

Z. Verenka 26.7.2019 8:16

Malé

zemiaky mám všetky!!/ a to aj ke ́d sa u nás hovorí,že každý dobrý a hlúpy S

lovak má veľké zemiaky/.

Šalá vyžerá veľmi dobre,hne ́d zajtra si ho urobím.Inak Lika,tá japonská matka nevymyslela nič objavného-vajcia varíme so zemiakmi celé generácie-neublížilo to ani nám,ani tým vajciam.

OT:to teplo ma zničí,ale údajne/podľa správ/ od 5.8. sa to výrazne zlepší-teploty budú len do 30 st./ha,ha,ha

Z. Yga 26.7.2019 8:01

Milá liko

Tenhle salát vypadá opravdu dobře a určitě je i chutný. Určitě v těchto horkých dnech vyzkouším.

Ehm - vajíčka do salátu (teď myslím toho našeho klasického) běžně s bramborami vařím - vařívala je tak i mamka. Dokonce spolu s bramborami vařím i celou mrkev a petrželí. Pravda, ty brambory se pak oloupají(;o), stejně tak i zelenina (o vejcích nemluvě). Takže japonská maminka nevynalezla nic nového.

Jé - a teď jsem si vzpomněla. Svého času jezdil Jeník s chlapama z práce v zimě do Krkonoš - brali s sebou samosebou i děti. Jeden kolega (holky dvojčata a pak poškrabek kluk) vařil velmi svérázně - např. - nejprve uvařil v rychlovarné konvici vejce na měkko a pak s tou vodou zalil čaj (:o)). Pokud je chtěl na tvrdo, uvařil je zároveň v polívce (Vitana vaří za vás!) nebo s párky. Když mi to naše Terka vyprávěla, měla oči na vrch hlavy. Co jí vařil Jeník (který neuvaří ani ta vejce) je mi záhadou (:o))) - já se neptala.

Z. Xerxová 26.7.2019 6:37

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Hezká a dobře nafocená příprava zajímavého salátu. Výsledek zdá se velmi chutný - možná vyzkouším.