29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Sladký život

Tentokrát s tvarohem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 3.8.2015 8:58

Re: zkuste do tvarohu přimíchat Matcha tea

Hmmmm, to vypadá dobře :-))

Š. Matyášová 2.8.2015 6:27

Re: hezký den

protože není TY :-D

Š. Matyášová 2.8.2015 6:23

Re: tvarohové je nejlepší!!

peču na Beaveru denně, mokrý buchty...nepřežívají snídani...

Š. Matyášová 2.8.2015 6:21

Re: :))

prodávají je v pojízdných stáncích, je to hnus olejovatej...neumějí udělat těsto...

Š. Matyášová 2.8.2015 6:19

zkuste do tvarohu přimíchat Matcha tea

hodí to chutě taky vejš..a kombunace Matcha a citron je luxusní, jen místo cukru dejte třtinovej nebo med, ale jen trošku...

T. Zana 1.8.2015 8:48

Re: :))

Ano, máš pravdu, Maričko. Máčecí donuty :-)

T. Zana 1.8.2015 8:09

Re: Bez sladkého

Jé, meruňky a tvaroh - to je dobrá kombinace.

Z. Nelina 31.7.2015 22:36

Bez sladkého

by byl život chudý a pro mě hlavně bez pečeného.

V současné době by se mohlo něco vyrábět denně, většinou se zralé ovoce kumuluje v přibližně stejnou dobu.

Byla řeč i o tvarohu, tak dnes byly klasické buchty plněné meruňkami s tvarohem. Zájem byl veliký.

Všem požíračům sladkostí dobrou chuť.

M. Crossette 31.7.2015 21:57

Re: :))

Ano Zano, "Dunkin'Donuts" ! Byl nahoře v bývalé Koruně, že? Všimla jsem si při jedné návštěvě a pak při další už tam nebyl. Ani jsem se moc nedivila, podle mne jsou am. donuts pro Evropana moc sladké a tys mi to potvrdila. V USA má Dunkin'Donuts dlouholetou tradici a správně se má "nekrášlený" donut do kafe namáčet (od slovesa "to dunk"). Ale nejsou právě nejlevnější. Teď už je podobných řetězových obchodů mnohem víc. U nás je jiný obchod a já jsem tomu ráda, protože choť "Dun.Do" miluje a to by je pak vozil domů ještě častěji :))

T. Zana 31.7.2015 19:58

Re: :))

Maričko, krám na donuts otevřeli na Václaváku někdy začátkem devadesátých let. Na můj vkus byly trochu moc sladké, nicméně měla jsem tam jeden oblíbený druh... Za pár let krám zavřeli (ale já si něco najít vždycky umím ;-)

Ten rybízový koláč je jaksi nápadnější, ale musím říct, že ani kakaová verze není marná - a nepotřebuješ na nic nic extra.

T. Zana 31.7.2015 19:53

Re: jako decko jsem milovala

Hanko! Já taky a úplně mi to vypadlo.

H. Williamson 31.7.2015 19:34

jako decko jsem milovala

rybizovou penu. Uslehal se snih s cukrem a pak se do toho roznahnal rybiz. Anebo, jak moje babicka rikala, rybizl.

H. Williamson 31.7.2015 19:29

Re: Zano,

Jenny, miluju ten popis spotrebovani buchty. :)

M. Crossette 31.7.2015 19:26

:))

Asi před 3 měsíci u nás otevřeli nový obchod s "Donuts" (česky snad koblihy). Američané je konzumují v množství opravdu velkém. A tenhle krámek je vyrábí opravdu skvělé a manžel tam pro ně občas zajede a přiveze krabici 12. ještě teplých různě zdobených donuts !!! To jsou ty chytáky skoro ve všech prodejnách s donuts. Tucet jich vyjde mnohem levněji, než kupované jednotlivě, protože čerstvě tahané s olejové lázně jsou nejlepší, den staré už to není ono,tak aby neměli moc zbytků. No ta tyhle donuts manžel dovezl dnes ke snídani, protože před ní jel vyzvednout svoje léky, tak jen trochu odbočil. Vonělo to po celé kuchyni a to se jeden nedokáže ovládnout. Takže jsem - stejně jako manžel - slupla tři donuts, jen se po nich zaprášilo. Měla bych je jít ven "odpracovat", ale do toho hicu a mokrého vzduchu se mi vůůbec nechce, tak holt se ten cukr a tuk zase hezky v mých hýždích uloží a já budu lamentovat, co s tím udělat (a neudělám nic). Ale pochutnala jsem si, to jo :)

Takže Zano skvělé recepty, uložím si je "na jindy", ale naštěstí teď to se mnou nešije jít alespoň jeden z nich vyzkoušet (rybíz nemám, ale stále mám z farmy čerstvé borůvky v lednici).

T. Zana 31.7.2015 18:35

Re: hezký den

Tý jo, hrdinka!

T. Zana 31.7.2015 18:33

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

Já akorát ten mák moc nemusím, ale povidla... tak ty teda jooo :-)

T. Zana 31.7.2015 18:33

Re: Zano,

Jenny, já si kvůli tomuhle koupila "dortíčkovou formičku" (průměr asi 12 cm). Ale byl to nějakej šunt, tak už zase peču ve velký :-(

Z. Iva 31.7.2015 17:45

Re: hezký den

Předpokládám, že to maso do sklenic už dáš tepelně upravené, to by pak neměl být s kostičkami problém.

Z. Jenny 31.7.2015 17:24

Zano,

velmi s Tebou soucítím apřidávám se k Vave, jsi náš člověk. Ráda dělám ovocné koláče tvaroh s touto korporací miluju. Jenže, přednosta sladké nsmí anebo jen omezeně a tak jak ten koláč či buchtu upeču a čerstvou vytáhnu, napřed sežeru teplé rožky, pak si vzpomenu na Mudr. Cajthamlovou a ty tuky a cukry a dám si přestávku, tzn., že počkám až koláč vychladne, jdu se na něho podívat, proto, že je přikryt útěrkou, když vidím jak se pěkně povedl, vezmu nůž a ochutnám další plást, večer už mám výčitky ale říkám si, že když to dnes sním, tak zítra nebude žádná sladkost, což je dobře, no a tak raději pokračuji, ráno už se tam bojí jen zbytek,ani přednosta totiž neodolal a tajně v noci vdechl pár kousků. Ach jo, znám ty libé pocity, ještě přijdou švestky,špendlíky, strouhaná jablíčka, kdo to má vydržet. :))

Z. Xerxová 31.7.2015 15:50

Re: hezký den

přiznám se, že jsem ani tak nemyslela na sůl jako konzervant (zmínila jsem jako odlišnost) - ale o přítomnost kostiček a kloubů (mám pocit, že od kosti maso zesmrádne nejrychleji). Jinak první pokus je jednorázovka, ale naše maso (a i to plánované psí dovolenkové) bude určitě sterilované dva dny po sobě. Nikdy se mi nezkazilo - beru ho na max na dva týdny,  balené do menších skleniček a většinu pobytu je pak v ledničce. I tady mi jde hlavně o to, jak dopravit maso mezi dvěma ledničkama, když je dělí 48 hodin pobytu v teple.

Z. Iva 31.7.2015 15:36

Re: hezký den

Aby byla sůl konzervantem, musela by mít úplně jinou koncentraci, než jakou jsme schopni pozřít. Tudíž konzerva pro vás i pro psa bude mít trvanlivost stejnou,  bude záviset na délce konzervace a na tom, zda se steriluje nadvakrát. V domácích podmínkách potřebné teploty k bezpečné jednostupňové sterilaci nelze dosáhnout, tedy pokud nejste vlastníkem autoklávu.

Z. Dalmi 31.7.2015 15:25

Re: hezký den

No, je hodně kalorický, tak proto.

Z. Nítkovská 31.7.2015 15:18

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

dokonalé řešení !!!

(teda pro mne; i když ke svému neštěstí mám ráda všechny náplně, tvaroh nejvíc - mňam)

O. Joklová 31.7.2015 14:49

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

"já ráda mák a Vašek povidlí" - tak udělám tvaroh

Vave, ty vrahu!!!!!!!!!!!! :-DDDDDD

O. Joklová 31.7.2015 14:46

Re: hezký den

proč jsi to nedojedla??

T. Zana 31.7.2015 14:32

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

Achich, konec dovolené, to bolí. Ale ještě tě čeká víkend :-)

Z. Vave 31.7.2015 13:58

Zano, Ty jsi můj člověk!

Takové recepty mám moc ráda, zamíchat v míse a nalejt na plech. Dost možná, že tohle opravdu vyzkouším. Tvaroh se zdá být ostatně dobrým kompromisem, já ráda mák a Vašek povidlí. :o)

Přeju všem dobrý den .... chjo, končí mi dovolená. Týden jsem si hrála na rentiérku a musím říct, že se mi to dost líbilo. :o)

Z. Dalmi 31.7.2015 13:54

Re: hezký den

V tomhle jsou si kluci taky podobní. No považte, dala jsem mu řecký jogurt, který mi zbyl. Upozorňuji, že jsem ho nedojedla já, tudíž vím, že byl dobrý, čerstvý, doslova jsem si ho od hu..pusy urvala. Čuchl k němu a nechal. Druhý den jsem ho dávala sousedovu kocourovi, páč náš nežíra si nevzal.

Z. Dalmi 31.7.2015 13:50

Re: Recepty se výborně hodí

A to je skvělá rada. Vyzkouším..

Z. Jitur 31.7.2015 13:08

Re: hezký den

na recept se budu těšit, díky!