16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Sladký život

Tentokrát s tvarohem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Xerxová 31.7.2015 12:50

Re: hezký den

nejprve zkouším "životnost" - tady nechat ji mimo ledničku 4 dny... a pokud to vydrží a psík bude spokojen, pak se klidně podělím. Není to žádný zázrak - tak, jako zavářím maso na cesty pro nás, zkouším i pro psisko - akorát je to i s kůží a chrupavkou a občas malou kůstkou a bez soli... tudíž mám pocit, že se to může snadněji kazit.

T. Zana 31.7.2015 12:48

Re: díky za receptíky

Želatina asi půjde, ale je to skoro zbytečné ;-)

T. Zana 31.7.2015 12:45

Re: tvarohové je nejlepší!!

Tohle je typická situace: když musíš, tak musíš :-)

T. Zana 31.7.2015 12:43

Re: bezva recepty

No jo, to je mor. Ale ty to s Olinkem a pesama vyběháš!

M. Pajakerryková 31.7.2015 11:10

bezva recepty

Vyzkouším oba. Rybíz ještě je a taky mám ráda mokré buchty jak Beda. A ja zas včera sežrala ty solene brambůrky - těm neumim odolat.

O. Joklová 31.7.2015 10:46

Re: tvarohové je nejlepší!!

zbytek je o tření - a taky trochu o gravitaci :-DDDDDD

Z. Jitur 31.7.2015 10:26

Re: hezký den

receptík na konzervu pro pséka  by nebyl?

Z. Jitur 31.7.2015 10:25

Re: tvarohové je nejlepší!!

to jsem se nasmála! "Jinak sežeru na posezení celé... stydim... moc stydim... :O)))

Z. Xerxová 31.7.2015 10:24

Re: tvarohové je nejlepší!!

tvaroh na piškotu drží. Rybíz v první vrstvě - ten ve tvarohu taky drží. No a zbytek je o tření  :o)  Ano - občas se trochu sype - ale vždyť je to na talířku a jí se to žličkou  :o)  tak o co jde  ??  Syrové ovoce je nejzdravější

Z. Xerxová 31.7.2015 10:22

Re: hezký den

Betka (všežravka kyselinová) to rozhodně není. Ani koláčožravý Xerxes to není... Je to nežravec. Někdy ráno nežere vůbec. Ani maso. Večer žere slušně. Maso vždy.

Nemusí ani zbytky po dětech - takové knedlíky s omáčkou a masem, to všichni naši psi milovali... on někdy trochu, častěji odkráčí znechucen... A nemusí ani sladké. Někdy kus vyžebrá a sní a tváří se nadšeně, jindy stejné pečivo plive do dálky...

Sladké ovoce rád - dobře zralé meruňky, meloun, banán, jablíčko, jahody - ale znovu opakuji plně vyzrálé  :o)

Tak hluboko jsem klesla, že jsem včera experimentovala s doma zavářenou "psí konzervou". Nám maso na dovolenou zavařuji pravidelně... tak proč ne psovi, že... ??? Neb bych nerada, aby 15 dní pořádně nežral

O. Joklová 31.7.2015 9:47

tvarohové je nejlepší!!

jelikož nemám moc ráda suché pečené, prostě miluju prakticky cokoli, co je s tvarohem, neboť vznikne tzv. "mokrá buchta"... a ty v dosahu prostě nesmím mít, to je velmi jednoduché řešení - jinak sežeru na posezení celé

mám pocit, že přesně to první jsem jedla asi před týdnem u kamarádky, a řeknu vám - je to delikatesa!!!! na stole bylo iks věcí, ale jakmile jsem ochutnala, vše ostatní pro mě už přestalo existovat, zato tohle jsem zdlábla všechno (stydim... moc stydim)

nasyrovo jako Xerxová, proč ne, ale drží to aspoň trochu pohromadě? neumím si představit, že to ukrojím a nerozteče se mi to, možná ještě než to dám na talíř - to přece nemůže držet tvar, ne? třeba výkroj, když je to v dortové formě.... leda snad dát tu želatinu jak píše Jitur

Z. Jitur 31.7.2015 9:26

díky za receptíky

také souhlasím, že se hodí vždycky. Možná využiju zrovna o víkendu, kdy budu s dcerou na chatě... keříky byly obsypané rybízem, tak by se to zrovna nabízelo :O)))... "Nasyrovo" by se možná dala použít do tvarohu i želatina, ne?

T. Zana 31.7.2015 8:56

Re: hezký den

Jak se tváří na ovoce ( a zeleninu a koláče) Night? Tuhle jsou nadhazovala, že je z něj nežera...

T. Zana 31.7.2015 8:52

Re: Recepty se výborně hodí

Liko, ta mrkev je dobrý fígl, to musím někdy zkusit.

Z. Lika 31.7.2015 7:57

Recepty se výborně hodí

Je sezóna rybízu a už se trochu ochladilo, takže se dá trouba na chvíli pustit. Anebo korpus koupit hotový a dle vzoru Xerxové zbytek dodělat na syrovo.

Kdo děláte rybízovou bublaninu, mám tip: nastrouhejte do těsta na jemno mrkev. Dodá přirozenou sladkost a trochu srazí ostrý rybíz. Je to moc dobré.

Z. Xerxová 31.7.2015 6:09

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Taky dělám piškotové rybízáky s tvarohem. Jen tedy upeču pouze slabý piškot - a na něj nakydlám sladký tvaroh a vysokou vrstvu rybízu. Už nezapékám, vršek zůstává syrový... Ale nejoblíbenější je rybízák klasický kynutý. Pro ty, kterým je příliš kyselý, na kus dávám tvaroh a jen maličko rybízu...