4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Ostružinový koláč

aneb itinerář pro Hřívnatce

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jitur 31.8.2015 14:47

Re: Dobrý recept,

závidím! Tedy v dobrém krásnou dovču_

Z. Jitur 31.8.2015 14:47

Re: Tuhle jsem šla domů

No, já takhle zase chodím venčit kolem Borového mezi Kamýkem a Modřany, tu a tam jsou ostružiny-medvědice - bohužel hodně jich je naprosto sušených, nebo případně po pár deštích rovnou shnilých, ale na ten koláč by se nasbíralo - no a já uvažuju o přípravě a zavaření takové té pomády na polití zmrzky

Z. Jenny 28.8.2015 23:33

Re: Dobrý recept,

Hano, to je pohodovka, poslouchám Roy Rogerse,paráda!! Díky!

A ještě jsem si dala Žluté růže z Texasu, to je to co zrovna potřebuji! :-))

Z. Jenny 28.8.2015 23:25

Re: Dobrý recept,

Díky všem !!! Doufám, že si to užiju ! Žraloci, mějte se přede mnou na pozoru !!! :))) AhÓJ!

O. Joklová 28.8.2015 22:14

Re: Hanči v Česku

na Pavláku metro je, a to kousíček (řekla bych) od Možných - jde taky o to, na které trase metra ty budeš, Pavlák to je C-čko

přestupy v metru zrovna moc fajn nejsou, někde je to i celkem daleký pochod podzemím

zase třeba U Vávrů, to je Mírák a to je zase A-čko

H. Williamson 28.8.2015 21:00

Re: Dobrý recept,

Happy trails to you! https://www.youtube.com/watch?v=XcYsO890YJY

H. Williamson 28.8.2015 20:34

Re: Hanči v Česku

Lidicky, ja jsem to jen tak dala do placu, abyste vedeli, ze tam budu. Hospoda ktera ma schody, mi zas tak nevadi. Tech par schodu ujdu - neni to pekny pohled, jsem jak kriplbaba, ale jde to. Co mi dela problem, je ujit vetsi vzdalenost - teda vetsi v mych ocich dnes, a zejmena, kdyz je to trochu do kopce a dal (opet v mych ocich) od MHD. Podle techto kriterii je pro mne Ferdandina temer nedostupna. Podle mapy U Moznych by to slo. Je na Pavlaku metro? Do Prahy priletim 10.zari, a prvnich deset dnu mam dost vytizenych - budu mimo jine v Jesenikach. Myslim, ze to necham na Zane s Likoua treba domluvit pres hady.

T. Zana 28.8.2015 19:13

Re: Dobrý recept,

Franta vyvinul posedlost - sleduje, jak je v mořských letoviscích. Kromě Turecka je tam míň vedro než tady.

Takže ti přeju, aby příjemné počasí vydrželo a ty sis báječně užívala.

Z. Yga 28.8.2015 18:43

Re: Dobrý recept,

Milá Jenny - hezky se v moříčku pokoupej, dej si taky něco dobrého do sosáčku a vůbec si to užij.

T. Zana 28.8.2015 18:16

Re: Hanči v Česku

Joo!

Hanko, psala jsem to už k včerejšku - dej vědět, kdy se ti to bude hodit!

Z. Vave 28.8.2015 17:59

Re: Dobrý recept,

Hezky si to tam užij, milá Jenny. :o)

Z. Vave 28.8.2015 17:58

Re: Hanči v Česku

Taky doufám, že zapražíme po emericku. :)

T. Zana 28.8.2015 17:56

Tuhle jsem šla domů

z práce pěšky, na těch stráních k Bohnicům jsou bývalé, zcela zpustlé, sady a zahrádkářské kolonie. Podle cesty tam dozrávaly ostružiny - na koláč to teda nebylo, ale potěšily :-)

Z. Lika 28.8.2015 17:49

Re: neptal se...

Vzpomněla jsem si na recept na ořechový dort od Jarky F. - ta tam podobnou vychytávku neopomněla znázornit :-)

Z. Lika 28.8.2015 17:47

Re: Dobrý recept,

Jenny, to bude bájo! Šplouchy šplouch, tralala...

Z. Jenny 28.8.2015 17:14

Dobrý recept,

hlavně ty bobule,ty bych teda ztláskla.

Jinak se na týden loučím,odlétám do jiných krajin,budu až po dalším víkendu. Buďte tady hodní,choďte brzo spinkat, čistěte si zuby všeho druhu a hlaďte rodinu a zvířata. Ahoj !! Bude moře!

Z. Jenny 28.8.2015 17:10

Re: Milá Renátko, prosila bych

Pak koupit jízdenku na Moravu, vše úhledně zabalit a přijet. :-))

Z. Vave 28.8.2015 16:24

Milá Renátko, prosila bych

poslat do Modřan:

2 l ostružin

1 Hřívnatce

Ostatní potřebnosti už nějak seženu sama. Děkuju Ti. :)

O. Joklová 28.8.2015 13:24

Hanči v Česku

nevím, zda jste si toho ještě včera večer (já dnes ráno) všimli, ale naše Hanči americká bude v září/říjen tady v Česku - zapražíme????????

zapražíme, no ne?!!!!!!!

akorát musíme vybrat hospodu bez schodů - takže Možných ne, Ferdinanda ne, nepamatuju si vůbec, jak to vypadalo u Vávrů

T. Zana 28.8.2015 10:49

Re: Tolik ostružin

Liko, s ostružinami jsem na tom stejně :-)

Tenhle koláč dělám že švestek nebo meruněk. A drobenku taky za studená rukou

O. Joklová 28.8.2015 10:19

OT - kastrace!!!!

prosím, podívejte se na Hadech do sekce Pelíšek

děkuji :-))

O. Joklová 28.8.2015 10:17

Re: Hmm, ostružiny!

aha, to mám z toho, že jsem si nejdřív nepřečetla diskusi - rozpuštěné máslo mě totiž taky zaujalo

O. Joklová 28.8.2015 9:58

Re: neptal se...

jo a na drobenku už teprvá ne!!

O. Joklová 28.8.2015 9:58

Re: Tolik ostružin

taky mě zaujaly DVA LITRY ostružin

O. Joklová 28.8.2015 9:56

neptal se...

... jak má otočit plech?

jako myslím - dnem vzhůru by to asi nebylo to pravé ořechové :-DDDDDD

jinak mě zaujalo - já teda máslo nerozpouštím vůbec, do těsta stačí pokojová teplota, na vymazání už vůbec ne, to se mi dostatečně "rozehřeje" když to prstama roztírám (hm, naopak možná tuhým kouskem se mi to dělá dokonce líp)

ta fotka, to je výsledek Hřívnatcova snažení?? tleskám!!!!!!!!

Z. Yga 28.8.2015 9:16

Hmm, ostružiny!

V pondělí jednu na Vrbici "popravit" králíky a vím, že tam jsou keře ostružin. Musím si vzít na ně kýblíček ... a bude ostružinový koláč!

Zaujala mne výroba drobenky - takhle ji nedělám. Ala si je to rychlejší a hlavně, nemá jedna zapatlané prsty od másla (např. Terka dělá drobenku zásadně v chirurgických rukavicích, neb nesnáší těsto za nehty).

Z. Asteris 28.8.2015 9:09

Paráda!

Tomu říkám předpis! A moc se mi líbí poslední věta. A co Hřívnatec? Upekl? Podařilo se?

Z. Lika 28.8.2015 9:02

Tolik ostružin

bych někdy chtěla mít. Všechny bych je snědla rovnou :-) Ale vůni toho koláče, sladké opečené drobenky a křupavých okrajů, joj, to si představit dokážu moc dobře. Jako malá jsem neměla ráda "kraje" u žádného pečiva, dneska bych mohla mít koláče samý "kraj". Totéž u štrúdlu, mohly by se dělat samá patka :-)

Z. Matylda 28.8.2015 7:57

Jo,

tak takový recept lze předložit mladšímu osazenstvu domu vcelku bez nebezpečí :) A navíc to vypadá dobře.

Š. Matyášová 28.8.2015 6:50

Renato,

a ten vyfocenej koláč, je ten, cos pekla ty nebo ten ,co upekl Hřívnatec??? :-D

Ale ono je to jedno,musel bejt dobrej..já tuhle jogurtovou záležitost s drobenkou dělám se švestkama a než je dám do těsta,tak vypeckuju, napůlím a obalím v mletým máku se strouhaným  perníkem...pak posypu drobenkou....

Jsi dobrá matka a Hřívnatec je šikovnej kluk.....a jak se má Víla?