Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 30.5.2014 8:37Coleslaw Tento salát jsem si dala párkrát v FCK, ale byl na mne moc kyselý. A něco podobného dělám doma - sice bez mrkve, zato s nivou (:o)) - a je výborný, když se k němu zakusuje čerstvý rohlík. A mám doma krásnou hlávku zelí - takže asi bude k večeři. Poznámka - z červeného zelí je salát (tedy ta moje modifikace s tím sýrem) ještě lepší než z bílého. A když jsme jó rozežraní, tak navrch pohodím hrst opražených slunečnicových semínek - mlask, mlask - to pak už nemá chybu a já ho můžu baštit na stojáka a po lžících. |
Z. Vave 30.5.2014 8:32Re: Přiznávám, že No jasně, Tloučko, je v tom majonéza a navíc se nemusíš trápit se sekáním zeleniny na drobno, stačí když hlávku zelí předhodíš Džeremáje a máš hned hotovo. ;o) |
Z. Vave 30.5.2014 8:30Tak tohle vypadá velice jedle, Maričko. Kdysi jsem si koupila salát Coleslaw v nějakém lahůdkářství, ale prudce mi nechutnal. Možná to byla nějaká náhodná chyba při přípravě, možná mi zrovna nesedl, nicméně od té doby jsem neměla nejmenší chuť si ho dát znovu. Tohle bych ale vyzkoušet měla. :o) Přeju všem krásný den. <3 |
K. Dee 30.5.2014 7:44Re: recept Jo, jo. Jsem to já a opravdu dlouho jsem tu nebyla. Dříve Havířov, nyní Ostrava. Dík za přivítání. |
T. Louk 30.5.2014 7:35Přiznávám, že k zeleninovému receptu jsem přistupovala poněkud obezřetně, ale přítomnost kysané smetany a majonézy mé obavy utišily :- ). Díky, Maričko, coleslaw vypadá velmi jedle! |
Z. Matylda 30.5.2014 7:33Maričko, jsem ráda, že sem někdo dal recept na coleslaw a ještě jsi to ty, protože ty víš, jak chutná ten "váš" americký. Já ho znám jen z KFC a tvůj recept vyzkouším. Mě tenhle salát moc chutná. |
T. Louk 30.5.2014 7:32Re: recept Ejhle, sever Moravy. Nebo se pletu? Každopádně zdravím ovečku zatoulanou, dlouho neviděnou :- ). |
K. Dee 30.5.2014 6:42recept Děkuji za recept. Coleslaw jsem si jednou koupila, ale bylo tam tolik křenu, že se ani nedal jíst. V tomhle není o křenu ani zmínka. Určitě o víkendu vyzkouším, máme grilovat, manžel plánuje hamburgry, tak to budeme mít i s original salátem. |
Z. Xerxová 30.5.2014 6:27hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Nastává léto (venku to ale na něj vůbec nevypadá) a tak přijde hlavní sezóna salátů. Dík za inspiraci. |
M. Crossette 30.5.2014 6:11dobrá připomínka a děkuji Sharko. Američký ocet je jen 5%, tedy slabší, než český. Takže u vás asi bude stačit jen jedna lžíce (pak podle chute, ale já mám coleslaw radši sladší, než kyselejší) A ocet používám obyčejný, vinný. Přeji všem hezké ráno a my tady jdeme teprve hajat :) |
Š. Matyášová 30.5.2014 5:05milá Maričko, po ránu mám slin plná ústa...ale jeden dotaz na upřesnění mám - jaký používáš ocet? |