7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)

V dubnu Matylda napsala do Mlsotníku dva dobré recepty na saláty ze zelí. U druhého (jak se sama zmínila) našla částečnou inspiraci v oblíbeném americkém „coleslaw“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Lex 30.5.2014 13:10

Re: Mírně mimo

A jejda, ONO SE TO, jaksi hodilo už pod vonné růže. Nemohla by jsi tu Čest práci nafotit???

A. Lex 30.5.2014 13:08

Re: Mírně mimo

Louk, tyhle kachny jsou bezváááá. Mají dvojnásobné využití!!!  Kdyby přece jenom se nějaká uštvala, před zubatou Džerjádou a ranila ji mrtvice, tak hodíš na pekáč, zelíčko (dušené), knedlíčky......

A. Lex 30.5.2014 13:04

Až se probudíš, Maričko

tak tady je moje poděkování za recept na dobrý zeleninový salát. Za nedlouho bude nové zelí a to bude dobrota. Po tom sekáčku se pídím, už jsem ho našla v leckterých zásilkových obchodech. Moje kamarádka si jej přivězla ze Švýcar. A seká s ním na prkénku naprosto všechno. Od cibule po vejce natvrdo.

T. Louk 30.5.2014 12:58

Re: Ale ty růže vypadají moc pěkně

Jó, vony jsou hezký. Ale, pravda, bezejmennost jim slušela víc :- ). Ehmm, zámek? Cvrliky?!? Takhle připodobnit hejkalí prales věru ještě nikoho nenapadlo :- )).

T. Louk 30.5.2014 12:53

Re: Mírně mimo

Kdyby mi tý drůbeže nebohý nebylo líto, tak snad běžecké duo pořídím. Bych pak třeba mohla i vybírat do klobouku :- )).

Z. Štětinka 30.5.2014 12:37

Re: Tak to se Bedřišce

jj a úklid byl na mě :-/

Z. Štětinka 30.5.2014 12:35

Re: Ale ty růže vypadají moc pěkně

fuuuuuuj! Liko! Brrrrrrrrrr

A. Bytová 30.5.2014 12:34

Re: Mírně mimo

No možná by toto řešení nebylo tak od věci. I ti slimoši potřebují trochu klidu.

Z. Lika 30.5.2014 12:34

Tak to se Bedřišce

opravdu povedlo :-) Kuchyňská příprava, jak se patří!

Z. Lika 30.5.2014 12:31

Ale ty růže vypadají moc pěkně

a jak jsem koukala, mají je i v Průhonicích - no, máš to doma jak na zámku!

Pokud jde o slimáky, taky mě mrzí, že se nedají využít podobně jako bršlice :-(

Z. Dalmi 30.5.2014 12:30

Taky znám salát

jen odněkud (z KFC a nyní také z restaurace hotelu Ostrov - RENATO"!!!!!), takže ho ráda zkusím. Díky Maričko

Z. Lika 30.5.2014 12:26

Re: Konečne viem

To jsou to drobné finty, kterých se dobré kuchařky nerady vzdávají :-)

Z. Dalmi 30.5.2014 12:25

Re: Mírně mimo

Uáááá :-) Kmitající kachny s vlkem za patami :-)))

Z. Lika 30.5.2014 12:21

Po tomhle receptu jsem taky dlouho pátrala

protože obvykle všem připadalo, že je tak jednoduchý nebo ho všichni znají, že se s podrobnostmi nikdo neobtěžoval. Velkou fintu vidím v druhu octa - český ocet kvasný lihový se svými 8 % je prý nejsilnější na světě. Poslední dobou jsem si velice oblíbila jablečný ocet, moc mi chutná a hezky voní.

A ještě k názvu: zavrtala jsem se do slovníků a vynašla, že pochází z konce 18. století a je to zkratka dánského kool (zelí) a sla (zkráceně salát).

Poprvé jsem se s ním setkala v Anglii v sámošce, ale doma jsem ho taky nedokázala napodobit. Takže Maričce moc děkuju a budu se těšit na další!

A. Bytová 30.5.2014 11:09

Re: Mírně mimo

S Džeremájou v patách by se teda naběhali. :)

Z. Štětinka 30.5.2014 11:07

Re: Mírně mimo

Indové proti Španělům? Ech....budou to mít daleko :DDD

Z. Štětinka 30.5.2014 11:06

Re: Mírně mimo

já už zahrádku nemám,ale tady u baráku  je malinkej dvorek, tak jsem tam včera vlezla, páč na  něm jsou 3 záhonky a já do jednoho ukryla zbytek křenu a libeček. Rozhodla jsme se v té záplavě bršlice pomoc těm asi 5 jahodám.

Když  jsem po x-té měla  v ruce nejen plevel,ale i ty slizský hajz/ly, rozhodla jsem se je vrhat na chodník. Na konci záhonu o zhruba 2m2 jich tam bylo asi 30. Udělla jsem s nima krátkej proces,ale je to marný. Tohle počasí milujou a hustá tráva kolem jim nahrává

Š. Matyášová 30.5.2014 11:03

Re: Zdravím, Maričko!

je to zdravé.. nezměníš to na:  je to jedlé,je to jedlé...???

Š. Matyášová 30.5.2014 11:01

Re: Mírně mimo

2 x indický běžec a máš po problémech....

T. Louk 30.5.2014 10:55

Mírně mimo

ale Marička, zvlášť když jde o zahrádku, jistě promine.

Také je u vás tak úděsná kalamita slizskejch hnusů španělskejch? (Najtík snad taky promine pomluvu krajanů)

A jakoby nestačila invaze plžů... Studijně jsem pátrala v atlasu růží a ku značnému zděšení objeveno, že se mi doma pne růžové nadělení zvané České práci čest! Ech, horší už snad může bejt jen Komsomolskij ogoňok. Někdy je fakt lepší nevědět :- )).

Z. Štětinka 30.5.2014 10:09

Cibule

Cibule syrová je od malička jedinou věcí, kterou nedokáži pozřít. Proto mě nikdy tento salát nechutnal.. :(  Ona mi cibule nevadí chuťově,ale konzistencí, jak to křupne mezi zubama, brrr... mám "kachní" kůži. Ale když už někde ta chuť je nezbytná pro dobrou chuť výsledné krmě, tak jí prostě na jemno nastrouhám na struhadle. Třeba do br.salatu. Nebo naopak v rajčatovém salátu ji nakrájím na takový kusy, že jí po "nasáknutí šmaku" vylovím.

Jinak jsem opravdu v jídle nevybíravá a sním všechno, jen tohle je má úchylka... Takže jestli tenhle salát někdy ochutnám, tak pravděpodobně s najemno nastrouhanou cibulí :)

Ale jsem moc ráda, Maričko, že odkrýváš chutě pravé Ameriky ;-) Já vařím vždy co dům dal a po tom, co jsem se rozhodla zhubnout a změnila "si to v hlavě", tak vařím asi pro pozemštany příšerně, ale funguje to. Jídlo vůbec neřeším a mám dole 35 kilo,alespoň někd emi mé sebevědomí stouplo :)))

Z. Štětinka 30.5.2014 10:02

Re: Přiznávám, že

jéééé, to mi připomíná, co Bedřiška provedla ve svých 3 měsících...

http://stetinka1.rajce.idnes.cz/Beda_mi_ukradla_z_nakupni_tasky_pekinkske_zeli

Z. Jarka_F. 30.5.2014 9:18

Re: Přiznávám, že

Hmmm, nikdy mě nenapadlo dosud, že by rubrika Mlsotník mohla být tak zajímavá...

Z. Vave 30.5.2014 9:17

Re: recept

Vítám Tě zpátky, Dee. :o) Je bezvadné vidět opět staré dobré nicky. :o) <3

Z. Yga 30.5.2014 9:11

Re: Přiznávám, že

No to těžko - neb předpokládám, že dle našich dobrých rad, již TLouk spává na hlavě a na palce se jí tudíž Džeremájka nedostane. A může modifikovat na sekané polabské uši osvěžené vydloublým volským - teda tlouským okem.

Z. Verenka 30.5.2014 9:07

Konečne viem

názov šalátu,ktorý bol majsterštuk našej českej babičky!! Recept nám nikdy nedala,len hovorila,že je veľmi jednoduchý-ve´d vraj vidíme.Ale naš doma jej chuť nikdy nedosiahol/menili sme ocot za citron,druhy majonezy a nič,nebolo to ono/ teraz viem,že to bol cukor.vďaka Marička

Z. Jarka_F. 30.5.2014 8:52

Re: Přiznávám, že

Takže brzy hodíš do placu třeba kanibalský recept na sekané polabské palce? S kysanou smetanou a majonézou, předpokládám.

T. Louk 30.5.2014 8:45

Re: Přiznávám, že

Pravdáá! Rozšmelcování čehokoli v rekordním čase u nás nyní žádný problém. Vlastně terno, jen pohlédnout ze správného úhlu.

Z. Yga 30.5.2014 8:38

Re: recept

Dobří holubi se vracejí (;o))

Z. Jarka_F. 30.5.2014 8:38

Zdravím, Maričko!

Na fotkách to vypadá lákavě, jen nějaký kus masa by to mohl opticky vylepšit :)

Pravda, zeleninu v jakékoliv formě požívám, mumlajíc si přitom sugestivně "je to zdravé, je to zdravé..." Ofšem když je zelenina zdravá, tak se o ni musím štědře podělit s pesany, žejo :)