Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Když je schůze krajská, doma bude rajská!
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T. Zana 18.10.2019 20:16Čtu si tady spokojeně o omáčce rajské, u nás doma - v mluvě dětské - zásadně však jarské ;-) |
L. Jakovljevičová 18.10.2019 13:57Já sem dneska nepatřím, neb veršovat neumím. Rajskou bych si věru dala, ale kde bych rajče vzala? Rajčata jsme snědli hned, nic nezbylo na oběd |
Z. Lika 18.10.2019 13:06Básníci přes nevymřeli, jak film chybně hlásá, naše Sharka-básnířka je kuchařská klasa |
Z. Lika 18.10.2019 13:09*přec Já se toho perníku bojím! Ale každou domácí rajskou pojím :-) |
Š. Matyášová 18.10.2019 13:31dává se ho maličko,nic se neboj holčičko |
Z. Jenny 18.10.2019 11:32OT, Dala jsem na Hady nové informace ohledně Podmitrova, zamlouvejte, zamlouvejte, jídlo však stačí až někdy po novém roce.Pokojů je dostatek ,pan majitel vyhoví asi všem. |
Z. Lika 18.10.2019 13:10Jenny, díky za organizování, dosti nelehké, jak jsem tak koukala. |
Z. Jenny 18.10.2019 10:11Vy jste všichni básníci skvělí ,rajská asi tříbí chutě
a tak píšu hbitě.
Nejraději mám máčku rajskou, Olomouckou krajskou,skoro jako
z Vysočiny, perníku však prosta,po příštím Dubení surovinu doplníme, a rajčata pak nová povaříme. Mňam.! |
Š. Matyášová 18.10.2019 10:13prostý perník na strouhání,v Olomouci není k mání? |
Z. Jenny 18.10.2019 11:28Jistě bude, je však líný do vesnice přijet, měl by se stydět! :-) |
J. Jovo 18.10.2019 9:28Rajskou já mám hrozně rád, je to můj kamarád. |
D. Ruščáková 18.10.2019 9:12Nemůžu nic psát, neumím rýmovat |
Z. Jenny 18.10.2019 11:30Za to jsi mistr zkratky, Tvůj post není vratký ! |
Z. Yga 18.10.2019 9:06OTéčko po hříchu ne rajské, ale rajčatové , což u mne není nic nové. Přestože na Moravě bylo podzimně krásně, nenapsala jsem básně, leč zrobila jsem fotky, bylo jich snad stovky, ale nemějte starost, vyhodila jsem jich opravdu dost - a zbylo jich třicet http://yga.rajce.net/2019_Babi_leto |
Z. Maw 18.10.2019 8:52ja bych si tak dala rajcatovou majdu bez knedliku bude smutna, ale nebudu mit sr*** :D nojo, rajska... zni to dobre misto knedle pohanku a bude :) |
Z. Xerxová 18.10.2019 9:17bezlepkový knedlík uplácán je za chvilku, když se vaří, můžeš zatím drbat milou Ferynku. Kuchyně se nebojíme nad knedlíky zvítězíme |
Š. Matyášová 18.10.2019 11:15bezlepkové těstoviny, nezavrhuj bez příčiny.... |
Z. Jitur 18.10.2019 8:39Babí léto, podzim v proudu, na záhoncích rajčat hroudu, tak k chuti rajská přijde zas, v podzimní tenhle čas... |
Z. Yga 18.10.2019 7:56Podivé je vaření omáčky rajské v tomhle perníkovém městě krajském. Ale proti chuti žádný dišputát, když máš perníkový deputát. Jelikož není perník v našich krajích zvykem, musíme si pomoci jiným trikem. I když je cukr bílý jed, hrstku ho vrhnu do cibulky hned. Až je zlatový, nikoli hněd, plechovku rajčat vyklopit hleď. |
Š. Matyášová 18.10.2019 8:28V tom městečku perníkovém,jinak možné není, větší množství perníku,chuť omáčky změní. Když kuchařka není zručná, dá ti rajskou z pytlíku, taková si nezaslouží, žádný srdce z perníku! |
Z. Xerxová 18.10.2019 6:51hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům ... Mňáááám, to si dáááám, maso vhodné máááám. |
J. Polák 18.10.2019 1:37Cukr, to je bílý jed, jídel guru praví. Já vím, však to změním hned, ROZINKY to spraví ! |
J. Polák 18.10.2019 1:43Jal zachovat jejich vzhled, fantazie krátká, přidáme je až když je ta omáčka hladká. |
Š. Matyášová 18.10.2019 6:50místo cukru stačí med, nebo sirup datlový, hrozinky dát nemůžu,nechutnají tátovi |