18.11.2019 | Svátek má Romana


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 18.10.2019 20:16

Čtu si tady spokojeně o omáčce rajské,

u nás doma - v mluvě dětské - zásadně však jarské ;-)

L. Jakovljevičová 18.10.2019 13:57

Já sem dneska nepatřím, neb veršovat neumím. Rajskou bych si věru dala, ale kde bych rajče vzala?

Rajčata jsme snědli hned, nic nezbylo na oběd!

Z. Lika 18.10.2019 13:06

Básníci přes nevymřeli, jak film chybně hlásá,

naše Sharka-básnířka je kuchařská klasa ;-D

Z. Lika 18.10.2019 13:09

*přec

Já se toho perníku bojím! Ale každou domácí rajskou pojím :-)

Š. Matyášová 18.10.2019 13:31

dává se ho maličko,nic se neboj holčičko ;-)

Z. Jenny 18.10.2019 11:32

OT, Dala jsem na Hady nové informace ohledně Podmitrova, zamlouvejte, zamlouvejte, jídlo však stačí až někdy po novém roce.Pokojů je dostatek ,pan majitel vyhoví asi všem. !!

Z. Lika 18.10.2019 13:10

Jenny, díky za organizování, dosti nelehké, jak jsem tak koukala.

Z. Jenny 18.10.2019 10:11

Vy jste všichni básníci skvělí ,rajská asi tříbí chutě

a tak píšu hbitě.

Nejraději mám máčku rajskou, Olomouckou krajskou,skoro jako

z Vysočiny, perníku však prosta,po příštím Dubení

surovinu doplníme, a rajčata pak nová povaříme. Mňam.! V

Š. Matyášová 18.10.2019 10:13

prostý perník na strouhání,v Olomouci není k mání?

Z. Jenny 18.10.2019 11:28

Jistě bude, je však líný do vesnice přijet, měl by se stydět! :-)

J. Jovo 18.10.2019 9:28

Rajskou já mám hrozně rád,

je to můj kamarád. ;-D

D. Ruščáková 18.10.2019 9:12

Nemůžu nic psát, neumím rýmovat :-P

Z. Jenny 18.10.2019 11:30

Za to jsi mistr zkratky, Tvůj post není vratký ! :-)

Z. Yga 18.10.2019 9:06

OTéčko po hříchu ne rajské, ale rajčatové ;-D;-D, což u mne není nic nové. Přestože na Moravě bylo podzimně krásně, nenapsala jsem básně, leč zrobila jsem fotky, bylo jich snad stovky, ale nemějte starost, vyhodila jsem jich opravdu dost - a zbylo jich třicet ;-)

http://yga.rajce.net/2019_Babi_leto

Z. Maw 18.10.2019 8:52

ja bych si tak dala rajcatovou majdu

bez knedliku bude smutna, ale nebudu mit sr*** :D

nojo, rajska... zni to dobre

misto knedle pohanku a bude :)

Z. Xerxová 18.10.2019 9:17

bezlepkový knedlík uplácán je za chvilku,

když se vaří, můžeš zatím drbat milou Ferynku.

Kuchyně se nebojíme nad knedlíky zvítězíme ;-D;-D

Š. Matyášová 18.10.2019 11:15

bezlepkové těstoviny, nezavrhuj bez příčiny....

Z. Jitur 18.10.2019 8:39

Babí léto, podzim v proudu,

na záhoncích rajčat hroudu,

tak k chuti rajská přijde zas,

v podzimní tenhle čas...

Z. Yga 18.10.2019 7:56

Podivé je vaření omáčky rajské v tomhle perníkovém městě krajském.

Ale proti chuti žádný dišputát, když máš perníkový deputát. ;-D

Jelikož není perník v našich krajích zvykem, musíme si pomoci jiným trikem.

I když je cukr bílý jed, hrstku ho vrhnu do cibulky hned. Až je zlatový, nikoli hněd, plechovku rajčat vyklopit hleď.

Š. Matyášová 18.10.2019 8:28

V tom městečku perníkovém,jinak možné není,

větší množství perníku,chuť omáčky změní.

Když kuchařka není zručná, dá ti rajskou z pytlíku,

taková si nezaslouží, žádný srdce z perníku!

Z. Xerxová 18.10.2019 6:51

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-) ...

Mňáááám, to si dáááám, maso vhodné máááám.

J. Polák 18.10.2019 1:37

Cukr, to je bílý jed,

jídel guru praví.

Já vím, však to změním hned,

ROZINKY to spraví !

J. Polák 18.10.2019 1:43

Jal zachovat jejich vzhled,

fantazie krátká,

přidáme je až když je

ta omáčka hladká.

Š. Matyášová 18.10.2019 6:50

místo cukru stačí med, nebo sirup datlový, hrozinky dát nemůžu,nechutnají tátovi ;-)