Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Vave 6.1.2017 20:32Borčš jsem nikdy neměla odvahu ani ochutnat, natož pak vařit. :o) I když Lika píše tak nadšeně, že mám skoro cukání. :o) Ale spíš využiju příležitosti a zeptám. V jakémsi střídavém pominutí smyslů jsem onehdy koupila vakuovanou červenou řepu. Předpokládám, že je vařená. Co s ní? Pro vředaře Vaška prý je řepa dobrá, ovšem spoustu přísad a koření zase nesmí. A to je výzva pro vás, aneb Včil, babo, raď! :o) |
O. Joklová 6.1.2017 20:53Re: Borčš jsem nikdy co s ní? přece boršč!! :-DDDDDDDDDDD do hlavy néééééééééé........... (ale boršč někdy ochutnej, je to opravdu dobrota veliká, hustá horká polívka přesně do tohoto počasí jako dělaná) |
Z. Lika 6.1.2017 21:00Re: Borčš jsem nikdy Už je opravdu vařená, znám ji. Nakrájet na plátky, polít dobrým octem, nejlépe balzamikovým, promíchat s hrstí drobnolistého špenátu a celé to posypat třeba cottage nebo měkkým kozím sýrem. Je to vynikající. |
Z. Lika 6.1.2017 21:01Re: Borčš jsem nikdy Jestli ocet nesmí, tak stačí nakrájet a smíchat s trochou cottage. |
Z. Yga 6.1.2017 21:34Re: Borčš jsem nikdy Pokud přidáš hrstku opražených slunečnicových semínek (nebo dýňových), tak tomu taky neuškodíš ... možná i kapku oliváče (nebo jiného dobrého oleje). |
Z. Vave 7.1.2017 0:20Re: Borčš jsem nikdy Děkuju, Liko. Ale obávám se, že tohle Vašek jíst nebude. :o( |
Š. Matyášová 10.1.2017 10:13Re: Borčš jsem nikdy dá s eto smíchat i s mletým a upéct jako sekaná nebo karboše.... |
Š. Matyášová 10.1.2017 10:12Re: Borčš jsem nikdy je vařená,tak ji rozmixuj a dej jako dip se zakysanou smetanou a trošičkou soli a pepře, nic víc..může to být svačina nebo když to rozmixovaný ohřeješ, je z topho dobrá polévka,zakysanku navrch jako nok a jen jemně přisolit a připepřit.. |
Z. Vave 10.1.2017 12:57Re: Borčš jsem nikdy Tohle by mohlo chutnat přinejmenším mně. :o) Pro Vaška určitě bez pepře. No, pro mě vlastně taky. :) |
H. Williamson 6.1.2017 18:19Borsc ja rada a v Cesku jsem ho varila casto. Trojctihodny a bez jisky. Maso hovezii a veprove a neco malo uzeneho. Jenom si nevzpominam, ze bych pouzivala repu cerstvou - asi nebyla. Takze ze sklenice, ale osetrila jsem ji octem, aby se barva stabilizovala. A krom repy jsem to delala vsechno v jednom hrnci podle jakehosi harmonogramu. Na receptu od Liky se mi libi, ze ta korenova zelenina se napred osmahne - urcite to zvysi chut. I v Americe jsem to delavala a navstevy to mely rady. Jenze prednosta cervenou repu neji a jeste kolem ma kecy. Budu to muset napravit. Zrovna ted kdyz je I tady zima. Jo a borsc se dobre mrazi. |
Z. Lika 6.1.2017 19:31Re: Borsc ja rada Hanko, určitě si ho zase udělej, do chladného počasí se velice hodí. I tou barvou :-) |
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:13hlásání a hlásání první bedýkové - vše ok, spí, baští, semtam kvíkají, dovolí mi je pochovat, takže jsem zaznamela, Dorotka s bílou náprsenkou a Deli žádnou nemá, D ́Artagnan má malou bílou tečku a Desperádo větší bílou tečku. Jinak váží kolem 30dkg ale na tak dlouho mi je zas nepůjčí maminka :) a druhé hlášení už je smutnější - Terrynek je raněný, utekl sousedův ovčák a chudáčka Terrynka pokousal dost, na 4 místech je oholený, 2 rány mu veterinář stehem stáhl, aby nebyly tak rozšklebené. Pes je celý bolavý, vypadá hrozně. Soused se omlouval, veterinu zaplatil, dostala jsem flašku kořalky. |
H. Williamson 6.1.2017 18:24Re: hlásání a hlásání Tak to je mi lito. Ale jeste ze mas rozumneho souseda. Drzim palce at se Terrynek hoji na tele I na dusi. |
O. Joklová 6.1.2017 18:42Re: hlásání a hlásání au au, to je mi moc líto, foukám Terrynka :-(((((((( |
Z. Yga 6.1.2017 18:44Re: hlásání a hlásání Držím Terrynkovi palce, aby se co nejdřív uzdravil na těle i na duši. |
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:59Re: hlásání a hlásání děkuji, navíc je herečka takže si tu umí užit, klidně se nechal donést do auta a z auta domů, doma se nechal vysadit na gauč..... takže asi je bolavý ale trošku to i hraje |
D. Ruščáková 6.1.2017 18:59Re: hlásání a hlásání Pájo, blahopřeju ke štěňátkům a je mi líto Terrynka. Tak ať se dobře hojí! On s tím psem sdílí plot, že po něm ten ten ovčoun vyjel? Ještěže se do toho nezamíchal Chicco (pardon, nevím, jak se píše jeho jméno), to by nejspíš v konečném součtu kousanců dopadlo hůř - i když tvoji kluci by asi zvítězili:)) Je prima, že je aspoň soused rozumnej. |
L. Blaza 6.1.2017 19:14Re: hlásání a hlásání Tedy chudinka Terynek a chudinka ty, je to šok. Tak hlavně aby se zahojil a neměl šrámy na duši <3 |
Z. Lika 6.1.2017 19:30Re: hlásání a hlásání Aspoň že to nedopadlo hůř. Ať se brzo zahojí a bez komplikací. |
T. Zana 6.1.2017 19:58Re: hlásání a hlásání Chudák Terrynek - tak hlavně ať se dobře hojí! |
Z. Vave 6.1.2017 20:25Re: hlásání a hlásání Ach, chudinka malý tatínek Terrynek! Moc mu držím palce, by se brzo zahojil. A z hlášení o malých déčkách mám velikou radost. <3 |
R. Menšíková 6.1.2017 17:49Hotovo a moc dobrý, pochutnali jsme si. Myslím, že jsem dodržela všechna doporučení. Zvládla jsem to se dvěma minutkami a hlavou :-). Určitě zařadím do repertoáru. Jak, Liko, píšeš, že si mícháš řepovou šťávu s mrkvovou, já dělám takový salát - najemno nastrouhaná mrkev a řepa, stejným dílem, ochuceno olivovým olejem, solí a citronem. |
Z. Lika 6.1.2017 18:06Re: Hotovo To jsem ráda, že chutnalo :-) A díky za doporučení na salát - jak jsem zvyklá jen na mrkvový nejvýš s jablkem, tak s řepou by mě to nenapadlo. To musí být moc dobré! |
Z. Asteris 6.1.2017 16:16Hezky se to čte, ten recept, ale já podobně jako Yga boršč nemusím. Vlastně ho vůbec nejím. Tchyně ho vařila, ruský ze 3 druhů masa a pak taky boršč šťovíkový - ten velice miloval můj muž, syn ho má taky rád. Jenže jsem recept včas od tchyně nezískala a nastal problém. I když dokud Jarda žil, tak jsem ho s pomocí internetu asi dvakrát vařila a prý to bylo "skoro ono". |
Z. Lika 6.1.2017 16:35Re: Hezky se to čte, ten recept, Tak šťovíkový mě zaujal, to zní zajímavě :-) |
Z. Jenny 6.1.2017 15:48Dobrý recept, akorát tak na to současné počasí. Ruská kuchyně se hodně odvíjí od různých řep a zelí, proto jsou tak odolní, prostě nezmaři. Mně červená řepa dělá potíže a to z dob , kdy mi ji doma nutili,za každou cenu. Byla bych ráda,kdyby se to změnilo neb je ukrutně zdravá. Pozřu však jen šťávu, teda zatím. :-) |
Z. Lika 6.1.2017 16:36Re: Dobrý recept, Řepová šťáva je moc dobrá. Míchám si ji i s mrkvovou a tak, to je taky lahůdka. |
T. Zana 6.1.2017 13:07Boršč Považuju za jeden z (mála) přínosů země, kde zítra už znamená včera, pro svět. Mám ho ukrutně ráda a nerada ho vařím, neb nejsou lidi a v současnosti ani pořádně lidi na snězení. No, možná se dokopu... ale ten tvůj, Liko, asi budu muset nějak ošidit, protože tolik minutek doma nemám a, že bych si všecky ty jednotlivý lhůty pamatovala, to teda nehrozí :-( |
Z. Lika 6.1.2017 13:20Re: Boršč Měření času v kuchyni je bolačka. Na lodi jsem to dělala tak, že jsem pověřila jednoho nadšence do různých časoměřičů, měl jich plno. A stejně na můj dotaz "už?" se vždycky vyplašil a prý "už dávno!" :D |
L. Blaza 6.1.2017 12:18Dnes bude u nás česnekačka ale taková pořádná, s kapáním, bramborama a klobásou, prostě vydatná! A boršč můžu a dlouho už jsem ho neměla. Tak až odhodím berle, tak se do něj pustím :) |