Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 8.4.2016 8:22Pórek je poklad každé kuchyně Zapamatovala jsem si ho tedy z knihy Sofiina volba, a od té doby ho mám ještě radši. Rolky jsem dělávala tak, že jsem je pokrájela na delší špalky a z nich vysunula vnitřky. Moc dobrý recept. Bešamel bych možná udělala z rozmixované vařené brambory, ochutila česnekem, lahůdkovými kvasnicemi a trochou papriky možná, nebo chilli -páni, tak jo, jdu pro pórek. Bezva inspirace, Maričko, díky. |
Z. Lika 8.4.2016 8:17Re: u nás ještě čtvrtek večer Já už jsem Maričku ponoukala k cestovnímu článku taky. I když bude cesta nudná, tak ať aspoň poznáme, jaké to je, cestovat po americké dálnici, že jo. |
Z. Yga 8.4.2016 8:11Miluju pórek A třebas do uzené polívky je nezbytný. A ty rolky vypadají náramně, takže bych je taky zkusila - jak říkají předřečníci, asi pór nejprve spařit (snad i povařit) a až pak smotat. Do nádivky by možná nebylo špatné dát i kousek mletého masa ... nebo kuřecích jater ... uvidíme, řekl slepý (:o)). Díky za podnětný článek - jako vždy precizně napsaný s dokonalou obrazovou přílohou. |
Z. Inka 8.4.2016 8:05pórek já teda ráda ale nějak spíše v polévce či syrový v salátu. Nebo k masu při přípravě alá čína. Což zase nemůže Bimbo, takže rolky bohužel do repertoáru nezařadím. ALE už se moc těším na chřest |
Z. Yga 8.4.2016 8:04Re: u nás ještě čtvrtek večer Hezky si výlet užijte, milá Maričko ... a třebas z něj vytěžíme nejaké články?! O Bostonu vím, že se tam vaří čaj (chichi - ano, mluvím o Bostonském pití čaje) a o Texasu, že je zemí krav a ropy. Takže foť a pak i piš. A krásnou cestu a šťastný návrat. |
Š. Matyášová 8.4.2016 7:52Re: Pórek já ráda včera jsem opět donesla domů pytel hlívy, tak jsme do večera loupala tenké plátky z kloboučků-růčé,nežem se nedocílí toho správného efektu a udělala jsem zase dršťkovku...jen jsem sýpla pálivou maďarskou papriku a je to teda velice pikantní polévka, ale vynikající. Ale porkový palačinky se sýrem nejsou marný.... |
Z. Matylda 8.4.2016 7:48Pórek já ráda že bychom trochu vylepšili jídelníček? Vypadá to dobře. Jinak kromě pórkové polívky klasické (nemixuju) máme ve velké oblibě ještě polívku savojské tetičky od www (taky nemixuju, mám tam ráda ty barevný kousky). Jenže tu jsme měli minulý týden a na tenhle týden jaksi nemám inspiraci... budu muset něco vymyslet. |
Z. Xerxová 8.4.2016 6:45hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Hmmm - pórek my doma rádi. Že bych zkusila někdy smotance ?? |
Š. Matyášová 8.4.2016 6:30Re: u nás ještě čtvrtek večer Tak si ten delší vejlet pěkně užijte a foť.... |
Š. Matyášová 8.4.2016 6:27zblanšírovasla bych ty porky na rolky... a naplnila je a pak zabalila do rejžového papíru a restla, možná by to šlo i zapéct, takové závitky bych z toho prostě udělala... ale obdivuju,že jsi si s nimi dala takovou práci... |
H. Williamson 8.4.2016 1:54Re: u nás ještě čtvrtek večer Stastne cestovani, Maricko. |
J. Polák 8.4.2016 1:20Jak to tak čtu a sliním tak .. Bych to nepřelíval jen pórkovou drtí ale tu zamíchal to hustšího bešamelu a pak zasypal sýrem. Teprv poté gratinoval. Blanšírování pórku před zabalením taky není taky tak úplně od věci. |
M. Crossette 8.4.2016 0:48u nás ještě čtvrtek večer Máte tu od včerejška milou návštěvu a pokusím se zítra - alespoň shrnutě - odpovědět na případné komentáře. Jinak v pátek přijede švagrová (a návštěva odjede v sobotu), aby pohlídala naše zvířectvo a dům. Protože my v pondělí odjíždíme na cestu "po návštěvách", za dalšími 2 manželovými sestrami do Bostonu a k přátelům v Texasu. Pokud vše bude klapat, budeme pryč 2 týdny, takže se na tu dobu odmlčím. |