Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Glover 22.1.2016 13:54Re: Hanka mi kápla do noty ale liko, ono by to skoro stejný jako od hanky. sice navrch patlám trochu hořtice s medem, bez jablečného moštu, ale zase to předem namáčím do jablečného cider. taky se mi z komentářů zdá, že to není v česku snadné koupit |
Š. Matyášová 22.1.2016 13:22Re: Hano, možná koupit klasiku- šunku od kosti, nekrájenou a upéct..šunku od kosti má třeba Globus.A ten tukovej proužek na ní je... kilo je cca za 170 korun. |
Š. Matyášová 22.1.2016 13:20Re: to vypadá moc dobře šikovní chlapečkové...jako ti moji hajzlíci...včera jsem pekla králika na česneku s bůčkem a vařila králičí polívku... v noci něco cvaklo..probral ajsem se naštěstí rychle, když mi v podvědomí došlo,že to byla poklička na té smetanové polívce..., to víš,že v ní Kačenka měla ručičky až po loktíčky...no, nikomu to povídat nebudu, takže s eto přes víkend sní :-D |
Z. Jenny 22.1.2016 13:15Hano, určitě vyzkouším ale musím pohledat zda se něco takového u nás v kotlince dá pořídit.To koleno je dobrý nápad ,myslím, že to však nebude to pravé.Kýta, je kýta. Jinak mám koleno ráda, různě.Děláme si doma takovou malou zabíjačku, koupím,srdíčka,jazyky,kolena,ovar,vaříme s veškerou kořenovou zeleninou,pepř,bobkáč a pak pojídáme s přáteli a se zvířaty,voní to jak hrom a s křenem,prostě mňam. |
Z. Jenny 22.1.2016 13:04Re: Aaaach! To,jo, a bude Ti to sežráno "ajncvaj", viz. svíčková, hihihi. |
Z. Lída 22.1.2016 12:31Re: Aaaach! Kdybys napsala, kdy to budeš dělat, určitě by se ti návštěvníci rozmnožili! |
Z. Lída 22.1.2016 12:28Mám k obědu brambory se zelím a čtu si k tomu o té báječné šunce... Hned mi to líp chutná :-)) |
T. Zana 22.1.2016 12:16Re: Aaaach! soustřeďte se na svíčkovou, děvčata :-)))) |
Z. Matylda 22.1.2016 12:08Re: Hanka mi kápla do noty Mám dvě menší kolena a plánuju je vařit těch 45 minut a péct podle toho, jak mi to bude připadat :) |
Z. Matylda 22.1.2016 12:06Re: to vypadá moc dobře Jasně, jsou úplně vysláblí, když jsem přivezla nákup a nahoře leželo to uzené kolénko, musela jsem prvně nasypat věci od masa do lednice a teprve pak vzít psy ven- po půl hodině venku bych toho mohla najít polovinu, včera snaživě a tiše odstrčili poklicu z hrnce se psím žrádlem- rýže, mrkev, brokolice, maso- a kus toho sežrali. |
Z. Dalmi 22.1.2016 10:33No, tak i když zase tak moc maso nemusím, tak tohle bych si tedy dala. A dostala jsem hlad :-) |
Š. Matyášová 22.1.2016 10:19Re: to vypadá moc dobře neupadl chudinka,hlady ??? |
Š. Matyášová 22.1.2016 10:18Re: Aaaach! udělej doma "Pražení" :-D , my přijedeme... |
Z. Lika 22.1.2016 10:12Re: Aaaach! Zano, nabídni v aukci :DDDD |
Z. Lika 22.1.2016 10:11Re: Hanka mi kápla do noty No Wendulko, to je slovo do pranice. A nemohla bys udělat Mlsotník o roast gammon? To jsou všechno příjemná zimní jídla! |
V. Glover 22.1.2016 9:26Re: Hanka mi kápla do noty liko, ta uzená je dost slaná, neuzená je dobrá, a taky proto ji namáčím přes noc do cideru, aby se z toho ta slanost odmočila. asi stejný účinek má to vaření před pečením. já dělám výborný roast gammon. až budeš v anglii, pozvu tě. |
T. Zana 22.1.2016 9:21Re: hezký den U vás by se to dokonce i mohlo sníst :-) |
T. Zana 22.1.2016 9:20Aaaach! Vypadá to úžasně. Ale nenapadá mne, jak to pojmout pro dvojčlenou domácnost, s jedním, max. dvěma návštěvníky? To koleno... já ho moc nemusím, na mne je tam málo masa a moc těch divnejch ostatních věcí ;-) |
Z. Yga 22.1.2016 9:15Milá Hanko, Nádherně napsaný recept (včetně té literární vsuvky a fotek). Akorát že to není nic pro mne - nemám ráda maso "na sladko" - a už vůbec bych ho nemohla jíst se sladkou rýží (nebo-li čínskou pomstou). Nevadí, nemusím mít všechno. A vám ostatním, kteří si šunku uvaříte (nebo to kolénko), přeji dobré chutnání. |
Z. Lika 22.1.2016 9:10Re: to vypadá moc dobře Chichi, Oriáš je šikovný, i v pádu kus práce odvede. Napiš zase o nich, prosím, a nafoť je. O témata určitě není nouze :D |
Z. Rpuťová 22.1.2016 8:54Tedy je to inspirativní, ale 3kg šunky bych jedla tak rok. Budu se muset nad tím zamyslet! :))) |
Z. Lika 22.1.2016 8:49Hanka mi kápla do noty Protože Franta se slzou v oku vzpomíná na gammon (pečenou šunku), s níž se seznámil v Anglii a nemohl se jí nabažit. Já ji ochutnala a připadala mi nepříjemně přesolená. A Hančin recept tento nedostatek nepochybně odstraní. Určitě po pořádné šunce zapátrám. Koleno mě taky napadlo, jen myslím, že se bude muset péci nebo vařit trochu déle? Jinak jsem učinila s kolenem zkušenost tu, že když jsem ho pomalila (velepomalu pekla), tak se z té kůže svlíklo :-) Doporučuji kůži ukotvit párátky. |
Z. Matylda 22.1.2016 7:31Re: to vypadá moc dobře Se omlouvám za překlep, Oriáš mi upadl na klávesnici a stihl to i odeslat. |
Z. Matylda 22.1.2016 7:29Re: to vypadá moc dobře Jo, uzené koleno mě taky napadlo, protože burgundská nebo pražská šunka se tady na JJM koupit nedají, zato kolénko s ků ,ží v pohodě. |
Š. Matyášová 22.1.2016 6:56Re: to vypadá moc dobře koumu,jak by s tím "omajzem" chutnalo,pečené-uzené ovarové koleno... |
Š. Matyášová 22.1.2016 6:54ještě,že jsem po snídani.... ale i tak mám slin plnou hubu....nádhera, hned bych ochutnala.... |
Z. Xerxová 22.1.2016 6:25hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. hmmm - jsem jedinec silně masožravý, takže mě dnešní mlsotník velmi zaujal :o) Likviduju další den staré dovolené - takže mráz nemráz, za chvilku vyrážím s Nightem do lesíka |
V. Glover 22.1.2016 4:37Re: to vypadá moc dobře hanko, já myslím, že ani neznám nikoho kdo předvařuje, ale příště to zkusím podle tvého návodu místo marinování v cideru |
H. Williamson 22.1.2016 2:09Re: to vypadá moc dobře Tak to slovo gammon jsem neznala. Ale, diky googlu jsem zvedela,ze je to totez - cili ham neboli sunka. Tedy zadni noha prasete. A kdyz uz jsem to mela vygooglene, tak jsem si s potesenim precetla, ze i v Anglii se sunka/ gammon casto predvaruje. To je prave ta tradice, ktera se v Americe temer vytratila - aspon podle mych zkusenosti. |
V. Glover 22.1.2016 1:36to vypadá moc dobře Hanko jak se jmenuje anglicky? Je to stejné jako gammon? To kupuju velký kus, namočím do cideru, a potom peču v alobalu, a na posledních 20 minut nakrájím tuk na kostičky, všechno potřu medem s hořticí, a zapíchám hřebíčky. Chris to miluje. |