Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Malý mlsotníček pro líné a ještě línější mlsaly
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Glover 10.4.2015 5:06jaký je rozdíl? já jsem z toho celá zmatená, co jsou to lívance? já myslela, že lívance se dělají z kynutého těsta a to se pak rozválí trochu a vykrojí skleničkou a smaží se v pánvi, ponořené v oleji. nebo myslím, že se taky dají napůl upéct v troubě a pak dosmažit v pánvi. těsto z vajec a mouky a mléka, bez droždí a prášku do pečiva, dělala mamka na palačinky. já těch 20 let co nežiju v česku nic českého nepeču, nemá to cenu jenom pro mě a manžel nemá moc zájem. |
J. Polák 10.4.2015 0:40K lívancům bez kynutí Tento recept používám již dlouho a tak obvzláštním mlsalům doporučuji použít místo sladkého mléka mléko kyselé (kyšku, acidofilní i kysané podmáslí možno). Těsto je pak lehčí. Jen přidávám trochu citronové kůry a na špičku nože prdopeče. Nevlastním, ač je to jistě zavrženíhodné, lívanečník a tak požívám palačinkovou pánev. Tyto tlustší palačinky jsou mezi dítky, která občas přijedou na prázdniny, aby se zmlsala, natolik oblíbené, že jsou považovány za nutné uvítací menu. Jejich matky mne pak hluboce a upřímně nenávidí, neboť je jim dáno slýchat výroky jako "Stejda dělá palačinky lepší" a pod. |