21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuře na bramborách se smetanou

V jednom pekáčku!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 11.3.2022 11:22

Mám! ;-D

Z. Lika 11.3.2022 11:33

Já si říkala, že jsi velkopěstitelka rajčat - a vynikajících, v plné zralosti sklizených. Takové mají na Sicílii R^

T. Zana 11.3.2022 7:45

Tohle by se asi dalo, uvidíme :-). Teď nás čeká víkend doma a pak Meggie, takže musím hlavně spotřebovávat suroviny, kterým by se po nás stýskalo ;-).

Z. Lika 11.3.2022 8:00

Ono je to hlavně ohromně jednoduché na přípravu a chuťově tutovka R^

Užijte si víkend, i když soudím, že za tak krásného počasí taky doma nepobudete :-)

Z. Matylda 11.3.2022 7:40

Včera jsem zapíkala rizoto- takové to české, červené. o víkendu mám v plánu zapíkat červenou řepu se sýrem.

Z. Lika 11.3.2022 7:59

Zapečené rizoto? Páni, neznám, zapečenou rýži znám jen jako švestkový nákyp. A červená řepa se sýrem je mňamka, znám ji teda nezapečenou, něco jako karpáčo. Zapátrám :-)

Z. Yga 11.3.2022 8:06

Červenou řepu vyloženě nezapíkám, ale peču v troubě nakrájenou na hranolky a omatlanou v ochuceném olol (buď různými bylinkami nebo pro změnu klidně i grilovací koření na kuře nebo naopak koření na grilovanou zeleninu). Výborná záležitost! :-P (olizovací) . Jenom je třeba píct na pečpapíru. Stejně tak peču i jiné druhy zeleniny - dýni nebo sladkou bramboru.

Z. Matylda 11.3.2022 11:48

Tenké plátky uvařené řepy- opepeřené a lehounce osolené- prokládáš s kroužky cibule a plátky mozzarelly. nahoře zaleješ zakysankou a pečeš.

Z. Lika 11.3.2022 12:12

Díky! A co je to červené rizoto?

Z. Matylda 11.3.2022 13:20

No, dělám takové to školnějídelnové rizoto a sypu do něj papriku a trochu grilovacího koření( do základu s masem a zeleninou- cibulka, maso a mražená zelenina se udělají postupně spolu, pak do toho zamíchám hotovou rýži a nechám zapéct, líp se to prolne. ) Je to fajn na spotřebování zbytků...

Z. Lika 11.3.2022 14:56

To je dobrý nápad, rýži s mletou paprikou jsem ještě asi nezkoušela R^

Z. Jenny 11.3.2022 7:00

Liko díky! Budu chystat snídani a tady už taková ňamka. Dvě kuřecí kýtky už mám udělané a tak to ještě nějak zaonačím s těmi bramborami a možná smetanou,tak nějak po svým,trochu obráceně. Kýtky vyndám na talíř,do téhož pekáče dám ty brambory a pak to po udělání nějak propojím.Kořenové zeleniny,smetany a sýra není nikdy dost.;-D Jo, a kafe zvlášť, toho taky není nikdy dost. R^V

Z. Lika 11.3.2022 7:57

No Jenny, jsi vyloženě tvůrčí člověk, což dobří kuchaři vždycky jsou. Tak přeji dobrou chuť, i k té kávičce R^

E. Zvolánková 11.3.2022 6:55

Krásný pátek všem včetně víkendu.

Liko díky za recept. Také ráda zapékám brambory s čímkoli. Klidně i s tím hovězím, když je mleté a pěkné. Se skleněným víkem zapékací mísy problém nemám, nemám pocit, že by to s ním trvalo nějak výrazně dlouho. Alobalem v troubě nic nepřikrývám od té doby, co jsem ho měla rozteklý v jídle, protože ta sůl, kterou bylo jídlo ochuceno zkondenzovala s vlhkostí vzhůru na alobalovou přikrývku a rozežrala ho tak, že se jídlo pak opravdu nedalo;-(

Z. Lika 11.3.2022 7:57

Páni, ten alobal 8-o To jsem vůbec netušila. No já s tím skleněným pekáčkem udělala asi tu základní chybu, že jsem ho dala do malé troubičky, a to bylo na ni moc. Do plynovky se mi to dávat nechtělo, ale příště jí nepohrdnu :-)

Z. Xerxová 11.3.2022 5:51

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Taky zapékáme poměrně často - občas kuře, občas vepříka, hovězí je na dlouhé pečení... výjimečně i filé. Občas se zeleninou kořenovou, občas s hráškem a kukuřicí, občas jen s brambory. Občas se smetanou, občas jen se sýrem... variant je mocmoc a ta tvoje vypadá moc hezky a zcela jistě jedle...

Z. Lika 11.3.2022 7:55

Á, zapečené filé s rajčaty, to jsi mi dobře připomněla, nebo taky psari plaki - ale asi si počkám na sezonní rajčata.

Zapečeniny jsou vždycky dobré R^

Š. Matyášová 11.3.2022 8:21

filé s rajčaty - u nás to bývalo k obědu pod názven Filé na petrohradský způsob..a bylo to vždycky moc dobré....

Z. Lika 11.3.2022 11:34

Že zrovna petrohradská? Petrohrad si zrovna s rajčaty nespojím ;-D

Z. Xerxová 11.3.2022 13:37

u nás to bylo srbské filé - kromě rajčat tam byla i kořenová zelenina...

T. Zana 11.3.2022 15:41

Já zapékám hodně ocitronované filé prolité vajíčkem a hojně zasypané strouhaným sýrem.