Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 11.3.2022 11:22Mám! |
Z. Lika 11.3.2022 11:33Já si říkala, že jsi velkopěstitelka rajčat - a vynikajících, v plné zralosti sklizených. Takové mají na Sicílii |
T. Zana 11.3.2022 7:45Tohle by se asi dalo, uvidíme . Teď nás čeká víkend doma a pak Meggie, takže musím hlavně spotřebovávat suroviny, kterým by se po nás stýskalo . |
Z. Lika 11.3.2022 8:00Ono je to hlavně ohromně jednoduché na přípravu a chuťově tutovka Užijte si víkend, i když soudím, že za tak krásného počasí taky doma nepobudete :-) |
Z. Matylda 11.3.2022 7:40Včera jsem zapíkala rizoto- takové to české, červené. o víkendu mám v plánu zapíkat červenou řepu se sýrem. |
Z. Lika 11.3.2022 7:59Zapečené rizoto? Páni, neznám, zapečenou rýži znám jen jako švestkový nákyp. A červená řepa se sýrem je mňamka, znám ji teda nezapečenou, něco jako karpáčo. Zapátrám :-) |
Z. Yga 11.3.2022 8:06Červenou řepu vyloženě nezapíkám, ale peču v troubě nakrájenou na hranolky a omatlanou v ochuceném olol (buď různými bylinkami nebo pro změnu klidně i grilovací koření na kuře nebo naopak koření na grilovanou zeleninu). Výborná záležitost! (olizovací) . Jenom je třeba píct na pečpapíru. Stejně tak peču i jiné druhy zeleniny - dýni nebo sladkou bramboru. |
Z. Matylda 11.3.2022 11:48Tenké plátky uvařené řepy- opepeřené a lehounce osolené- prokládáš s kroužky cibule a plátky mozzarelly. nahoře zaleješ zakysankou a pečeš. |
Z. Lika 11.3.2022 12:12Díky! A co je to červené rizoto? |
Z. Matylda 11.3.2022 13:20No, dělám takové to školnějídelnové rizoto a sypu do něj papriku a trochu grilovacího koření( do základu s masem a zeleninou- cibulka, maso a mražená zelenina se udělají postupně spolu, pak do toho zamíchám hotovou rýži a nechám zapéct, líp se to prolne. ) Je to fajn na spotřebování zbytků... |
Z. Lika 11.3.2022 14:56To je dobrý nápad, rýži s mletou paprikou jsem ještě asi nezkoušela |
Z. Jenny 11.3.2022 7:00Liko díky! Budu chystat snídani a tady už taková ňamka. Dvě kuřecí kýtky už mám udělané a tak to ještě nějak zaonačím s těmi bramborami a možná smetanou,tak nějak po svým,trochu obráceně. Kýtky vyndám na talíř,do téhož pekáče dám ty brambory a pak to po udělání nějak propojím.Kořenové zeleniny,smetany a sýra není nikdy dost. Jo, a kafe zvlášť, toho taky není nikdy dost. |
Z. Lika 11.3.2022 7:57No Jenny, jsi vyloženě tvůrčí člověk, což dobří kuchaři vždycky jsou. Tak přeji dobrou chuť, i k té kávičce |
E. Zvolánková 11.3.2022 6:55Krásný pátek všem včetně víkendu. Liko díky za recept. Také ráda zapékám brambory s čímkoli. Klidně i s tím hovězím, když je mleté a pěkné. Se skleněným víkem zapékací mísy problém nemám, nemám pocit, že by to s ním trvalo nějak výrazně dlouho. Alobalem v troubě nic nepřikrývám od té doby, co jsem ho měla rozteklý v jídle, protože ta sůl, kterou bylo jídlo ochuceno zkondenzovala s vlhkostí vzhůru na alobalovou přikrývku a rozežrala ho tak, že se jídlo pak opravdu nedalo |
Z. Lika 11.3.2022 7:57Páni, ten alobal To jsem vůbec netušila. No já s tím skleněným pekáčkem udělala asi tu základní chybu, že jsem ho dala do malé troubičky, a to bylo na ni moc. Do plynovky se mi to dávat nechtělo, ale příště jí nepohrdnu |
Z. Xerxová 11.3.2022 5:51hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům Taky zapékáme poměrně často - občas kuře, občas vepříka, hovězí je na dlouhé pečení... výjimečně i filé. Občas se zeleninou kořenovou, občas s hráškem a kukuřicí, občas jen s brambory. Občas se smetanou, občas jen se sýrem... variant je mocmoc a ta tvoje vypadá moc hezky a zcela jistě jedle... |
Z. Lika 11.3.2022 7:55Á, zapečené filé s rajčaty, to jsi mi dobře připomněla, nebo taky psari plaki - ale asi si počkám na sezonní rajčata. Zapečeniny jsou vždycky dobré |
Š. Matyášová 11.3.2022 8:21filé s rajčaty - u nás to bývalo k obědu pod názven Filé na petrohradský způsob..a bylo to vždycky moc dobré.... |
Z. Lika 11.3.2022 11:34Že zrovna petrohradská? Petrohrad si zrovna s rajčaty nespojím |
Z. Xerxová 11.3.2022 13:37u nás to bylo srbské filé - kromě rajčat tam byla i kořenová zelenina... |
T. Zana 11.3.2022 15:41Já zapékám hodně ocitronované filé prolité vajíčkem a hojně zasypané strouhaným sýrem. |