Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kachní žaludky ve smetanové omáčce a zadělávané dršťky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 12.2.2021 9:05Jo a koprovku taky velmi můžu. Sharko - na několik způsobů?? Jak to? Už se rýsuje další mlsotník! |
Z. Lika 12.2.2021 9:04Já plíčky taky velmi můžu, u nás doma se dělávaly a moc dobré. Takže se těším. |
A. Bytová 12.2.2021 9:02Kachní žaludky mám v dosahu, hned pro ně pádím, dík za návod a připomenutí. |
Z. Lika 12.2.2021 9:01Plíčky jsem jako malá milovala!! Ale teď je sehnat... u řezníka mi říkali, že je okamžitě vykupují pejskaři. |
A. Bytová 12.2.2021 8:59Ách, zadělávané plíčky! Též o nich nostalgicky sním už několik desetiletí. |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:56můžou bejt i kuřecí, ale chuť je jiná....méně výrazná.... a na plíčky se taky těšim... a srdce na smetaně... nebo na slanině... |
Z. Iva 12.2.2021 8:53Kromě čočky na kyselo, šneků, červů a cvrčků jím snad všechno. |
A. Alimo 12.2.2021 8:44Dobrý nápady, to jsou všechno jídla, co můžem, i tu koprovku . Ty žaludky můžou být i kuřecí, ty se seženou snad všude. Až se doplácám k řezníkovi, musím si ty plíčky a dršťky objednat, to bude dobrota |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:33to mi děláš radost... |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:24no jo, Franta tohle může pamatovat, to je fakt... že ho tímto zdravím.... u nás vzpomínal kominík, že to naposledy jedl v Tunelu ( hospoda) v Holešovicích, ale že to už bude tak 10 let... no a teď ze mne dyndají ty plíčky.... |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:21co objednat přes řezníka???? |
Z. Iva 12.2.2021 8:21Já ne |
Z. Jenny 12.2.2021 8:17Kachny,kachny,kachny..... Tady v dosahu nic takového neseženu. Ale dršťky, to můžeme a umím je udělat. Sharko, díky za inspiraci, dále jako u Liky. |
Z. Jenny 12.2.2021 8:15Se budeš divit. My ji máme rádi,teda tu naši domácí. Tu ze školní jídelny jsem už dávno vytěsnila ale odporná byla, to zase jo, skoro jako UHO. |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:07já proti koprovce nic nemám, umím ji na několik způsobů a chutná mi.... a to po mně chtějí plíčky na smetaně...to asi hoděj šavli všichni , co to budou číst....až to Lice pošlu... |
Z. Lika 12.2.2021 7:58Sharko, díky za inspiraci. Kachní žaludky jsem tuhle viděla u řezníka, ale netušila jsem, co s nimi, leda tak do rizota. A když jsem možnost omáčky nanesla doma, bylo zajásáno. A totéž platí pro zadělávané dršťky. MLP nostalgicky zavzpomínal, že je takhle kdysi jedl v Bratislavě. Takže u nás se tahle jídla určitě uchytí - nadělám si polotovary do mrazáku a smetanou budu dodělávat. Prima! |
M. Skálová 12.2.2021 7:55ani jedno ani druhé, raděj chleba s máslem nebo brambory . |
Z. Matylda 12.2.2021 7:40Ty žaludky snad, ale dršťky mi zvedají kufr, jen to froté vidím. Já z českých jídel miluju koprovku a to se otřepete skoro všichni. |
Š. Matyášová 12.2.2021 7:33no však to nevaříš 3 x do tejdne... |
Z. Xerxová 12.2.2021 6:48hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům Když já se snažím množství omáček omezit. Protože fyzicky toho moc neděláme, abychom museli "těžká" jídla... držkovku miluju (jako polívku), ze žaludků taky dělám vývar a o maso se "popereme" s psiskem. On taky rád... |