22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kachní žaludky ve smetanové omáčce a zadělávané dršťky

Nějak jsem naznala, že zanedbáváme naši českou kuchyni. Tahle jídla bývala na jídelních lístcích v hospodách a restauracích napříč republikou, a teď?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 12.2.2021 9:05

Jo a koprovku taky velmi můžu. Sharko - na několik způsobů?? Jak to? Už se rýsuje další mlsotník!

Z. Lika 12.2.2021 9:04

Já plíčky taky velmi můžu, u nás doma se dělávaly a moc dobré. Takže se těším.

A. Bytová 12.2.2021 9:02

Kachní žaludky mám v dosahu, hned pro ně pádím, dík za návod a připomenutí. :-)

Z. Lika 12.2.2021 9:01

Plíčky jsem jako malá milovala!! Ale teď je sehnat... u řezníka mi říkali, že je okamžitě vykupují pejskaři.

A. Bytová 12.2.2021 8:59

Ách, zadělávané plíčky! Též o nich nostalgicky sním už několik desetiletí.

Š. Matyášová 12.2.2021 8:56

můžou bejt i kuřecí, ale chuť je jiná....méně výrazná.... a na plíčky se taky těšim... a srdce na smetaně... nebo na slanině...

Z. Iva 12.2.2021 8:53

Kromě čočky na kyselo, šneků, červů a cvrčků jím snad všechno.

A. Alimo 12.2.2021 8:44

Dobrý nápady, to jsou všechno jídla, co můžem, i tu koprovku ;-D. Ty žaludky můžou být i kuřecí, ty se seženou snad všude. Až se doplácám k řezníkovi, musím si ty plíčky a dršťky objednat, to bude dobrota R^

Š. Matyášová 12.2.2021 8:33

to mi děláš radost...

Š. Matyášová 12.2.2021 8:24

no jo, Franta tohle může pamatovat, to je fakt... že ho tímto zdravím....

u nás vzpomínal kominík, že to naposledy jedl v Tunelu ( hospoda) v Holešovicích, ale že to už bude tak 10 let... no a teď ze mne dyndají ty plíčky....;-)

Š. Matyášová 12.2.2021 8:21

co objednat přes řezníka????

Z. Iva 12.2.2021 8:21

Já ne ;-)

Z. Jenny 12.2.2021 8:17

Kachny,kachny,kachny..... ;-D Tady v dosahu nic takového neseženu. Ale dršťky, to můžeme a umím je udělat. Sharko, díky za inspiraci, dále jako u Liky.R^V

Z. Jenny 12.2.2021 8:15

Se budeš divit. My ji máme rádi,teda tu naši domácí. Tu ze školní jídelny jsem už dávno vytěsnila ale odporná byla, to zase jo, skoro jako UHO.8-o

Š. Matyášová 12.2.2021 8:07

já proti koprovce nic nemám, umím ji na několik způsobů a chutná mi....;-)

a to po mně chtějí plíčky na smetaně...to asi hoděj šavli všichni , co to budou číst....až to Lice pošlu...

Z. Lika 12.2.2021 7:58

Sharko, díky za inspiraci. Kachní žaludky jsem tuhle viděla u řezníka, ale netušila jsem, co s nimi, leda tak do rizota. A když jsem možnost omáčky nanesla doma, bylo zajásáno. A totéž platí pro zadělávané dršťky. MLP nostalgicky zavzpomínal, že je takhle kdysi jedl v Bratislavě. Takže u nás se tahle jídla určitě uchytí - nadělám si polotovary do mrazáku a smetanou budu dodělávat. Prima! :-)

M. Skálová 12.2.2021 7:55

ani jedno ani druhé, raděj chleba s máslem nebo brambory .

Z. Matylda 12.2.2021 7:40

Ty žaludky snad, ale dršťky mi zvedají kufr, jen to froté vidím.

Já z českých jídel miluju koprovku a to se otřepete skoro všichni.

Š. Matyášová 12.2.2021 7:33

no však to nevaříš 3 x do tejdne...

Z. Xerxová 12.2.2021 6:48

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Když já se snažím množství omáček omezit. Protože fyzicky toho moc neděláme, abychom museli "těžká" jídla... držkovku miluju (jako polívku), ze žaludků taky dělám vývar a o maso se "popereme" s psiskem. On taky rád...