Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Uzená polévka – hrstková
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Tora 25.9.2015 20:05Jéžiš no to jsem teda otevřela zrovna tu pravou stránku, kruciš. Ted mám chuť na uzenou polévku a zrovna se mi na plotně táhne hovězí... no tak příště. Ale teda fakt se mi sbíhaj sliny, opravdu. Já jsem taky na polévky zatížená hodně, miluju všechny kromě dršťkové. A ještě bych chtěla poděkovat všem za včerejší komenty, dostala jsem se domů až dnes a přečetla si je před chvílí. Jsem moc ráda, že se díl líbil. Za čas připutuje další, už se na něm pracuje... |
Š. Matyášová 25.9.2015 19:33Poděkování Vám všem, za příspěvky a podněty..tak někdy nad další polévkou zase AHOJ !!!! |
O. Joklová 25.9.2015 12:03přidat vyprané krupky... ... a měla jsem prakticky dočteno teda jako recept, jako povídka dobrý a Pitinka vařící ještě lepší :-))))) |
Š. Matyášová 25.9.2015 12:05Re: přidat vyprané krupky... tak tobě bych to i přecedila....když krupky nejíš....Pitina pomáhal atak,že jsem si myslela,že tam krom uzenýho, bude i kočičí pracka |
O. Joklová 25.9.2015 12:10Re: přidat vyprané krupky... hele, vyvařený by mi možná fakt nevadily, kdyby to nima nebylo cejtit - jinak mi hrstková voní, to zas jo, luštěniny, ČESNEK, majoránka.... :-)))))) |
Š. Matyášová 25.9.2015 12:13Re: přidat vyprané krupky... hm, tak tobě hrstková bez krupek .... já si na tebe vzpomněla včera, měla jsem k obědu houbovýho kubu.... |
O. Joklová 25.9.2015 12:18Re: přidat vyprané krupky... muhehe :-DDDDDDDDDD |
Z. Jenny 25.9.2015 11:13Uáááá! Sharko, ty vrahyňo, švidrám hlady, ještě ,že mám polévku udělanou. Jdu na to neb škvrčí v břuchu. Není nad polévku ze sekerky :-)) Vraz do toho ....... a je to.Čerstvá polévka je výborna ale od včera rozležená - mňam. |
Š. Matyášová 25.9.2015 11:23Re: Uáááá! je nejvyšší čas ji dát hřát Jenny..... blíží se poledne.... tak dobrou chuť... |
T. Zana 25.9.2015 10:39Sharko, Úžasné, řvu tady hlady! Já teda hrstkovou dělám bez uzeného, z mnoha druhů luštěniny - no, aspoň tří ;-) a krup, samozřejmě. A do uzené dávám jen ty kroupy. Ale spojit to dohromady je hezká myšlenka, to určitě zkusím. Máš pravdu, začíná polévková sezóna. |
Š. Matyášová 25.9.2015 10:44Re: Sharko, je to moc dobré Zano,to propojit.... |
Š. Matyášová 25.9.2015 10:33a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? já proberu mrazák, takže bude kuře na paprice a jahodová roláda...našla jsem zopár rybích hlav, takže čistej rybí vývar se zeleninou a z obraného rybího masa knedlíčky....a ke kuřeti fleky...a mám vystaráno, může přijít i návštěva -D |
Z. Lída 25.9.2015 10:45Re: a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? Dostala jsem včera jednoho malého kapříka od rybáře a jednu hlavu k tomu. Takže bude taky rybí polífka a kapr na sardeli s bramborem. A v pondělí máme brigádu na dříví, tak bude pasulj. Je toho hodně a je to jídlo pro dřevorubce :-)) |
Z. Lika 25.9.2015 11:40Re: a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? Tak jsem hned googlila pasulj a nevypadá to vůbec marně! To by si možná zasloužilo samostatný mlsotník? |
Š. Matyášová 25.9.2015 12:06Re: a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? viď, tak ymě to Liko napadlo..tak jen, aby Lída při vaření i fotila a pak to sepsala...slin mám plnou hubu.... |
Z. Lída 25.9.2015 13:17Re: a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? No jo, tak já se pokusím! Fotit neumím, ale snad oceníte i snahu :-)) |
Z. Lika 25.9.2015 13:45Re: a co budete vařit o prodlouženém víkendu??? Výborně, chválím a těším se. |
Z. Yga 25.9.2015 10:20Uzená polívka! Miluju uzenou polívku - já teda nakrájím cibuli na drobno, stejně tak mrkev a petržel (nesnáším kusy cibule a zeleniny v polívce), dodám kroupy osmičky a kus uzeného (křížová kost nemá chybu) a dám pomalu vařit, nakonec dodám brambory. Koření (pepř, nové koření a hřebíček) pomelu (abych to pak nemusela vybírat).Na do polívky talíři pak možno přidat strouhaný křen (mňam) ... jéé, asi půjdu pro kosti |
Š. Matyášová 25.9.2015 10:29Re: Uzená polívka! tak jsi mě namlsala na to přidání křenu...jinak já radši větší kousky zeleniny, ale ne zas moc ..koření z polívky nelovím, dávám ho vařit v takovém nerezovém vejci,co je na sypanej čaj ....líbí se mi tvoje varianta ho dát rozlučené... |
Z. Yga 25.9.2015 11:04Re: Uzená polívka! Ten křen polévce dodá ten správný říz, fakt to chce zkusit. |
Š. Matyášová 25.9.2015 11:05Re: Uzená polívka! dáváš ho i do jinejch polívek? |
Z. Yga 25.9.2015 11:09Re: Uzená polívka! No právě že ne, jenom do té uzené (tak nás to naučil taťka). Ale dávám strouhaný křen ještě na hovězí guláš (na talíř místo syrové cibule) - taky epesní záležitost ... a navíc není cítit z pusy (:o))). |
Š. Matyášová 25.9.2015 11:29Re: Uzená polívka! jo to dělávám taky, když mám...ale jen čerstvej,s naloženým to není ono.... ale ny hustý gulášovce by taky nemusel bejt špatnej...prubnu a řeknu.... |
Z. Lika 25.9.2015 9:31Včera jsem s úžasem zjistila že mi nějak nedělá dobře hromada salátu, zato když si udělám horkou polívku, je mi jako v peřince a svět se opět krásný. Není nad polévky. Víte, že jsou kultury, kde je nemají? |
Š. Matyášová 25.9.2015 10:30Re: Včera jsem s úžasem zjistila Liko,to nejsou kultury, to jsou barbaři :-D |
T. Zana 25.9.2015 10:40Re: Včera jsem s úžasem zjistila Kdo??? |
Z. Lika 25.9.2015 10:47Re: Včera jsem s úžasem zjistila Když jsme v restauraci na Anglickém severu chtěli polévku, dalo to dost práci, a nakonec přinesli řídký slabý vývar z velkými kusy zeleniny. Připadalo mi to jako příprava na podlévání mas, neurčená pro přímou konzumaci :) A polívky tam neměli nikde. |
Z. Yga 25.9.2015 11:07Re: Včera jsem s úžasem zjistila Tak ani na severu nejsou polívky?! - já myslela, že je to spíš záležitost jihu. |
Š. Matyášová 25.9.2015 12:07Re: Včera jsem s úžasem zjistila tak i studené zeleninové polévky jsou dobré,který jih máš na mysli???? |
Š. Matyášová 25.9.2015 11:06Re: Včera jsem s úžasem zjistila kultury-národy, co neznají nebo nemají polívky :-D |