Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 28.6.2019 8:21Re: Gazpacho Jejej, kupovaná rajčatová šťáva bývá pasterovaná a to je fakt nedobrota - ani když se promíchá s vodkou. S těmi rajčaty jsem myslela na vás na jižní Moravě, na ty vaše záhony s rajskými houštinami a rajčaty voňavými a slaďoučkými... Tak kdybyste náhodou nevěděli, co s nimi, tak do gazpáča se jich dost spotřebuje :-) |
Z. Yga 28.6.2019 16:09Re: Gazpacho Ech - já nedělat kupovaná, já dělat vlastní ruka mixovat a pasírovat! (:o))))) |
Z. Lika 28.6.2019 18:27Re: Gazpacho Tak to je mi líto, že ti čerstvá nechutná. Holt různé chutě. |
Z. Matylda 28.6.2019 7:28To jsme ještě netvořila, ale jsem na tom jako Xerxová- polívku radši teplou ( i když v tom našem vedru.... včera tu bylo 35 stupňů) a cherry rajčata miluju syrová. Na dnešek nám Noři hlásí jen 26 stupňů, takže bude vlastně chladno! |
Š. Matyášová 28.6.2019 7:58Re: To jsme ještě netvořila, ono,když to trochu naředíš, dá se to i pít.... v tědlech vedrech je to večer nebo přes den dobrota osvěžující, která i nasytí.... |
Z. Lika 28.6.2019 8:19Re: To jsme ještě netvořila, Taky jsem gazpáčo dlouho odkládala, ale co bych pro Zvířetník neudělala :D |
Z. Jenny 28.6.2019 8:39Re: To jsme ještě netvořila, Asi taky tak ale k vůli Tobě milá Liko ho zkusím a sdělím výsledek. Taky mrknu dle Zany v Lídlu na tu hotovku,nějak jsem ji přehlížela. Co ale zkusím na 100% ,broskve s doplňkem. :-) To by mohlo chutnat i Ege.:-) Díky za inspiraci! |
Š. Matyášová 28.6.2019 10:40Re: To jsme ještě netvořila, jenny, oni ji běžně v Lidlu nemají,jen když je Španělský týden.... |
Z. Jenny 28.6.2019 11:32Re: To jsme ještě netvořila, Aha! Dík! Moc ty markety nesleduji, no uvidíme, třeba napřed uklohním sama :-) Kupuji tam občas chilli corn carne ,MLP to baští ale mně to jejich nechutná, raději dělám svoje. Nevoní mi římský kmín,co je v té konzervě. |
Š. Matyášová 28.6.2019 13:39Re: To jsme ještě netvořila, chápu, je to jedno z těch koření,které si buď oblíbíš nebo ho už nikdy v jídle nechceš |
Z. Lika 28.6.2019 11:27Re: To jsme ještě netvořila, Broskve s doplňkem prý můžu doporučit a může to prý vydržet v lednici až dva dny, ale to prý snad nikdy nestalo... D |
T. Zana 28.6.2019 12:28Re: To jsme ještě netvořila, To vypadá taky dobře :-))) A navíc je to nenáročné na přípravu! |
Z. Xerxová 28.6.2019 6:55hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... Vypadá to krásně. Ale polívka pro mě musí být teplá a ovoce a zeleninu nejraději chroupu syrové :o) |
Z. Lika 28.6.2019 8:18Re: hezký den Tak aspoň že pochvala estetické stránky věci :D Možná je to tím, že se tomu u nás říká polévka, a "studená polévka" zní opravdu odpudivě, to hned vidím ta sražená oka tuku na hladině, br! |
Š. Matyášová 28.6.2019 13:40Re: hezký den bulharskej Tarator, tu taky nikdo nekonzumuje jako polívku,ale všichni ho hodili do kategorie salátů.... |
Z. Lika 28.6.2019 14:52Re: hezký den No přesně, s tím taratorem. Kdyby se gazpacho dalo do kategorie smoothie nebo koktejlů, hnedle by to vypadalo veseleji. |
Š. Matyášová 28.6.2019 6:33Gazpacho miluju, jen nedávám to ovoce, raději víc paprik a ještě j eopeču nad plamenem a sloupnu... odslupkovávám a odpecičkovávám a odsemínkovávám do něj všechno, co tam patří, někdy ho ještě projedu přes cedník, je to hodně crcání,ale vyplatí se to....vychlazené s koriandrem je super... PS: pro ty,co ho nebudou vyrábět - i to , co prodávají na španělské dny v Lidlu,je moc dobré.... |
Z. Lika 28.6.2019 8:16Re: Gazpacho miluju, A co děláš s tím, co zůstane v cedníku? Já si říkala, že bych to vybagrovala lžicí a zbaštila, ve šlupkách bývá to nejlepší :D No jo, koriandr, tuhle jsem si koupila svazek a nějak málo to propláchla, a měla jsem pořádně zemitou omáčku :D |
Š. Matyášová 28.6.2019 10:42Re: Gazpacho miluju, pst, Liko, to si trošku přidám chilli a sním to..... ;-) |
Z. Lika 28.6.2019 11:29Re: Gazpacho miluju, Ano, to věřím - kuchař z inspirativního videa taky miluje chilli a určitě by tě mohutně chválil :-) V létě mám taky ráda ostřejší jídla. Ostatně i v zimě, když se nad tím tak zamyslím... |
A. Zajícová 28.6.2019 4:15Skvělá letní polévka do které osobně nedávám broskev, rajčata nejdřív oloupu a hlavně místo octa přidám trochu sherry. S tou broskví jednu porci zkusím, zajímavý nápad to bezesporu je. Se slaným dalamánkem, klidně lžící zakysané smetany a posypané jarní cibulkou (cibuli jsem do polévky nedala, jen tuhle jarní). |
Z. Lika 28.6.2019 8:15Re: Skvělá letní polévka Broskev doporučuji - je to takový ten detail, který způsobí mírný posun v chuti, zakulatí ji. Přeji dobrou chuť! |