4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Konečně gazpacho

Původně mělo být zlaté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 28.6.2019 8:21

Re: Gazpacho

Jejej, kupovaná rajčatová šťáva bývá pasterovaná a to je fakt nedobrota - ani když se promíchá s vodkou. S těmi rajčaty jsem myslela na vás na jižní Moravě, na ty vaše záhony s rajskými houštinami a rajčaty voňavými a slaďoučkými... Tak kdybyste náhodou nevěděli, co s nimi, tak do gazpáča se jich dost spotřebuje :-)

Z. Yga 28.6.2019 16:09

Re: Gazpacho

Ech - já nedělat kupovaná, já dělat vlastní ruka mixovat a pasírovat! (:o)))))

Z. Lika 28.6.2019 18:27

Re: Gazpacho

Tak to je mi líto, že ti čerstvá nechutná. Holt různé chutě.

Z. Matylda 28.6.2019 7:28

To jsme ještě netvořila,

ale jsem na tom jako Xerxová- polívku radši teplou ( i když v tom našem vedru.... včera tu bylo 35 stupňů) a cherry rajčata miluju syrová. Na dnešek nám Noři hlásí jen 26 stupňů, takže bude vlastně chladno!

Š. Matyášová 28.6.2019 7:58

Re: To jsme ještě netvořila,

ono,když to trochu naředíš, dá se to i pít.... v tědlech vedrech je to večer nebo přes den dobrota osvěžující, která i nasytí....

Z. Lika 28.6.2019 8:19

Re: To jsme ještě netvořila,

Taky jsem gazpáčo dlouho odkládala, ale co bych pro Zvířetník neudělala :D

Z. Jenny 28.6.2019 8:39

Re: To jsme ještě netvořila,

Asi taky tak ale k vůli Tobě milá Liko ho zkusím a sdělím výsledek. Taky mrknu dle Zany v Lídlu na tu hotovku,nějak jsem ji přehlížela. Co ale zkusím na 100% ,broskve s doplňkem. :-) To by mohlo chutnat i Ege.:-) Díky za inspiraci!

Š. Matyášová 28.6.2019 10:40

Re: To jsme ještě netvořila,

jenny, oni ji běžně v Lidlu nemají,jen když je Španělský týden....

Z. Jenny 28.6.2019 11:32

Re: To jsme ještě netvořila,

Aha! Dík! Moc ty markety nesleduji, no uvidíme, třeba napřed uklohním sama :-)

Kupuji tam občas chilli corn carne ,MLP to baští ale mně to jejich nechutná, raději dělám svoje. Nevoní mi římský kmín,co je v té konzervě.

Š. Matyášová 28.6.2019 13:39

Re: To jsme ještě netvořila,

chápu, je to jedno z těch koření,které si buď oblíbíš nebo ho už nikdy v jídle nechceš

Z. Lika 28.6.2019 11:27

Re: To jsme ještě netvořila,

Broskve s doplňkem prý můžu doporučit a může to prý vydržet v lednici až dva dny, ale to prý snad nikdy nestalo... D

T. Zana 28.6.2019 12:28

Re: To jsme ještě netvořila,

To vypadá taky dobře :-)))

A navíc je to nenáročné na přípravu!

Z. Xerxová 28.6.2019 6:55

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Vypadá to krásně. Ale polívka pro mě musí být teplá a ovoce a zeleninu nejraději chroupu syrové :o)

Z. Lika 28.6.2019 8:18

Re: hezký den

Tak aspoň že pochvala estetické stránky věci :D Možná je to tím, že se tomu u nás říká polévka, a "studená polévka" zní opravdu odpudivě, to hned vidím ta sražená oka tuku na hladině, br!

Š. Matyášová 28.6.2019 13:40

Re: hezký den

bulharskej Tarator, tu taky nikdo nekonzumuje jako polívku,ale všichni ho hodili do kategorie salátů....

Z. Lika 28.6.2019 14:52

Re: hezký den

No přesně, s tím taratorem. Kdyby se gazpacho dalo do kategorie smoothie nebo koktejlů, hnedle by to vypadalo veseleji.

Š. Matyášová 28.6.2019 6:33

Gazpacho miluju,

jen nedávám to ovoce, raději víc paprik a ještě j eopeču nad plamenem a sloupnu... odslupkovávám a odpecičkovávám a odsemínkovávám do něj všechno, co tam patří, někdy ho ještě projedu přes cedník, je to hodně crcání,ale vyplatí se to....vychlazené s koriandrem je super...

PS: pro ty,co ho nebudou vyrábět - i to , co prodávají na španělské dny v Lidlu,je moc dobré....

Z. Lika 28.6.2019 8:16

Re: Gazpacho miluju,

A co děláš s tím, co zůstane v cedníku? Já si říkala, že bych to vybagrovala lžicí a zbaštila, ve šlupkách bývá to nejlepší :D

No jo, koriandr, tuhle jsem si koupila svazek a nějak málo to propláchla, a měla jsem pořádně zemitou omáčku :D

Š. Matyášová 28.6.2019 10:42

Re: Gazpacho miluju,

pst, Liko, to si trošku přidám chilli a sním to..... ;-)

Z. Lika 28.6.2019 11:29

Re: Gazpacho miluju,

Ano, to věřím - kuchař z inspirativního videa taky miluje chilli a určitě by tě mohutně chválil :-)

V létě mám taky ráda ostřejší jídla. Ostatně i v zimě, když se nad tím tak zamyslím...

A. Zajícová 28.6.2019 4:15

Skvělá letní polévka

do které osobně nedávám broskev, rajčata nejdřív oloupu a hlavně místo octa přidám trochu sherry. S tou broskví jednu porci zkusím, zajímavý nápad to bezesporu je. Se slaným dalamánkem, klidně lžící zakysané smetany a posypané jarní cibulkou (cibuli jsem do polévky nedala, jen tuhle jarní).

Z. Lika 28.6.2019 8:15

Re: Skvělá letní polévka

Broskev doporučuji - je to takový ten detail, který způsobí mírný posun v chuti, zakulatí ji. Přeji dobrou chuť!