Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Španělské inspirace (4) - fazolová snídaně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 8.10.2021 21:51Tak jsem si dlouho myslela, že vaříš fazole jako někdy já, ale páč jsem suroviny jen tak přelítla, vajíčko na fotce mě zaskočilo, chicht. Ale jeví se to jako dobrý nápad, vyzkouším. Spíš k obědu, protože u nás se snídává později, leč někteří jedinci vyžadují oběd pokud možno blízko poledne. Zatímco já jsem příznivec opulentní snídaně (a kdyby mi někdo dělal ty anglické, vůbec bych se nezlobila), se kterou můžu vydržet do dvou tří hodin. Bohužel mi není dáno, protože zas nejsem takový blázen, abych celý den provařila a proservírovala. Dík, tohle vypadá velice zajímavě a jedle a je to zjevně rychlé, když má čék fazole v plechu. Ještě jsem se nedokopala k tomu, abych vyhrabala odkudsi papiňák a zkusila si je sama uvařit. |
A. Bytová 8.10.2021 18:09Ne, bohužel ne, fazole k snídani mi opravdu nelze. Zrovna jako mně dělali strašidelný psychosomatický potíž sledi k anglické snídani. Ale jinak zas útlocitná nejsem, nevíte někdo nějakej zajímavej recept na bůček? Takovej příhodnj kousek bůčku light se mi dnes vnutil. |
Z. Lika 8.10.2021 18:25Udělej z bůčku řízky, beze srandy. |
A. Bytová 8.10.2021 18:33Jóo, a v těstíčku. Hm, a když inovace, tak jako přílohu dušený hrášok. Dík. |
M. Skálová 8.10.2021 12:59Přidat maličko saturejky a nepovznáší to tolik |
T. Zana 8.10.2021 12:27Hmmm, to bych zkusit mohla. My máme luštěniny rádi , já teda až do té míry, že nekupuju (např. fazole) v plechovce, ale poctivě vařím. I když teda posledně mě otrávily takové ty velké bílé fazole z Lidla - 24 hodin namočené a vařily se strašlivě dlouho (a furt to nebylo úplně ono, ale už jsem na ně neměla nervy. |
Z. Lika 8.10.2021 13:34Vařím fazole tak, že je taky hooodně dlouho namáčím, a pak je vařím v papiňáku - nejméně 100 minut a ty strakaté dokonce 130 minut. Taky dávám přednost doma vařeným, ale když je někde akce a plechovka fazolí v jednoduchém nálevu (bez cukru a škrobu) je třeba za deset kaček, jdu do nich. |
T. Zana 8.10.2021 17:09Jasně, rychlost se cení. Budu muset začít číst etikety, tak nějak jsem myslela, že jsou všechny stejné . Navíc to má tu výhodu, že nemusím vždycky znova koumat, kolik fazolí mám uvařit, aby jich bylo jako v plechovce . |
Š. Matyášová 8.10.2021 11:42jo a Liko, když ti tohle chutná,zkusila jsi někdy arabskou šakšuku? Je to podobný a taky mooooc dobrýýýý |
Z. Lika 8.10.2021 11:53Znám znám, ale když já jsem na ty fazole :D A souhlas, dobrota. |
Z. Tečka 8.10.2021 11:55Jo, taky mi to připomělo... |
E. Beranová 8.10.2021 11:41mňam fazole...zítra budeme vařit chilli con carne, to všichni můžeme i bez carne skoro pořád, jakmile se venku ochladí |
Z. Tečka 8.10.2021 10:19Jo, tak tohle bych mohla, neb jsem luštěninožrout, ale určitě ne k snídani. Spíš dobrý a vydatný oběd, a s krajícem chleba. Dělám podobně, ale s klobáskou, a mám to nadvakrát, tady by to vajíčko nedělalo dobře. Ale můžu tu porci opracovat a před konečnou fází rozdělit. Pro jednoho by to bylo najednou moc. A asi bych to udělala jako Sharka, fazole v rajčatové šťávě, jinak používám spíš v chilli nálevu. No, dobrá inspirace díky. |
Z. Yga 8.10.2021 10:00Bezva recept - u nás teda spíš k brzké večeři či pozdnějšímu obědu. Jeníkovi bych ale musela ještě ukrojit gavalec chleba . A možná, že je udělám už dneska! Teď mne napadá - co takhle udělat vajíčka jen v rajčatové omáčce a zbaštit se špagetami?! |
Z. Lika 8.10.2021 10:15Rajčata s vajíčky jsou moc dobrá |
Z. Nítkovská 8.10.2021 9:25Johnny Cash se sice mrzel, že má "Beans for breakfast once again" ( https://www.youtube.com/watch?v=13d64rWiFoA ), zato já si ukládám pro některý z budoucích obědů. Velmi lákavé. |
Z. Lika 8.10.2021 9:29No hurá, jsem zvědavá, jak bude chutnat :-) Bratrovi se takhle znechutila rýže - měli ji prý na vejšce v menze a i pak na vojně skoro pořád. |
Z. Jenny 8.10.2021 9:06MLP je fazolový král,takže ano udělám tento receptík ,venku už je dostatečně chladno,tak se to na zahřítí docela hodí a taky bude častěji větráno,bez těch řečí "zavři to okno" neb jak známo muži nemají rádi větrání. Včera byl Liko, Tvůj parikášový květák a měl úspěch. |
Z. Lika 8.10.2021 9:18Jsem ráda, že květák chutnal. A ano, větrání je velké téma... |
Š. Matyášová 8.10.2021 8:53možná bych to zjednodušila fazolemi v rajčatovém nálevu...a přidala menší plechovku rajčat...a skvělá jsou pečená rajčata v piksle..chuťově je to k fazolím naprosto geniální... ale k snídani bych to nedala..teda k moéjí ne, snídám v 6 ráno..ale k pozdní,tak v 10, to ano |
Z. Jenny 8.10.2021 8:56Šárko ,kde koupit ta pečená rajčata ať jdu na jisto. :-) Jinak ty v té plechovce, různé mám doma pořád. |
Š. Matyášová 8.10.2021 10:22Polsko,Německo..tady jsem je neviděla... |
Z. Lika 8.10.2021 9:18Ve fazolích s rajčatovým nálevem je spousta cukru a škrobu, bohužel. K pozdní snídani je to vynikající |
Š. Matyášová 8.10.2021 9:54ne ve všech..... |
Z. Lika 8.10.2021 9:26Sharko, neměla bys v zásobě nějaký mlsotník, prosím? Jinak o pečených rajčatech taky nevím, musím zapátrat, díky za tip. |
Š. Matyášová 8.10.2021 10:24vyklepni celá z plechovky a dej do rozpálený trouby...jak začnou brát barvu,vyndej a mixuj nebo pokrájej ..tady jsme je neviděla, vozej mi je z venku... |
Š. Matyášová 8.10.2021 10:25Liko, něco sesmolím, fotek dost, jen ten čas je potvora.... |
Z. Lika 8.10.2021 10:43Díky, budu se těšit. A Zvířetníci určitě taky, bude konečně něco pořádného |
E. Zvolánková 8.10.2021 7:28Zdravím všechny při pátku, Liko díky za parádně zpracovaný fazolový recept. To, že si je středomořské národy k snídani dávají, je mi již dlouho známo, neb zbožňuju Španělsko a jeho přilehlé ostrovy, takže na dovolených jsme si ty fazolky ráno dávali moc rádi. Já tohle jídlo miluju, ale bohužel ho příliš nemají ráda má střeva, takže musím jen velmi opatrně a po troškách a dát si ho jen tehdy, vím-li, že nikam nemusím |
Z. Lika 8.10.2021 9:21Když to budeš zkoušek po troškách a pravidelně, vypěstuješ si v bříšku příslušný mikrobiom. Je fakt, že od dětství jsem na nejrůznější luštěniny zvyklá. Zase máš výhodu pejska - můžeš s ním do přírody nebo na zahradu |