30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Dršťková

U mnohých nepochybně nosím dříví do lesa, ale divili byste se – jsou domácnosti, kde manželka odmítá uvařit manželovi dršťkovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Iva 16.6.2017 12:18

Re: Pokaždé přemýšlím,

Tak to jo. Říkala jsem si, jestli to vaříš jen pro sebe, tak ti to musí za pár dnů lézt i ušima ;)

T. Zana 16.6.2017 10:54

Drštkovka

Franta ji miluje, já ji můžu :-) Docela bych si ji dala, dneska polevilo včerejší vedro, v noci dokonce byla bouřka a pršelo. Ne že by nebylo dusno, ne že by bylo chladno, ale člověk musí být vděčný za tu úlevu.

Zaujalo mne, že vaříš z celého žaludku. Kde to, prosím tě, kupuješ??

Z. Lika 16.6.2017 11:15

Re: Drštkovka

Na Bělehradské Mrázek, bývají v úterý a středu. A často jsem na ně narazila v malém, ale zajímavém řeznictví u tramvajové zastávky Dělnická, ve směru blíže k Holešovické tržnici.

J. Řezák 16.6.2017 10:51

Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

... z Bulharska. Už těch oficiálních zdravic a bolševických keců měli až po krk (byli totiž normální). Uspořádal jsem proto procházku po Praze s hlavním bodem jídelna u Rozvařilů (kdysi naproti Labuti). Držková to u nich vyhrála na celé čáře, pánové chtěli přidat, dámy chtěly recept ... revanžovali se mi Pliskou (celá láhev), recept jsem sice nechtěl, ale také to bylo boží. ..... Jo, jo, odpusťte starému člověku jeho vzpomínky; zamáčknu slzu a jdu zase nadávat.

T. Zana 16.6.2017 10:57

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Ale to je hezká vzpomínka. Škoda Rozvařilů...

K. Holubová 16.6.2017 11:19

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Jejda to je krásné!

A Rozvařilovi fungují dál naproti v Bílé labuti až nahoře v posledním patře. A jí se tam stále stejně dobře, akorát se tam špatně parkuje!

Z. Lika 16.6.2017 11:23

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

To je výborná informace, že Rozvařilovi stále fungují, to se hodí!

J. Řezák 16.6.2017 11:24

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Jé, tak to jsem ani nevěděl. Musím vyzkoušet. Parkovat nebudu, pojedu trojkou.

Z. Jitur 16.6.2017 11:35

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Jj, bufet U Rozvařilů, kdeže ty časy jsou...

Š. Matyášová 16.6.2017 11:36

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

jo,Rozvařilovy taky pamatuju i tu Plisku jsem kdysi ochutnala....

K. Holubová 16.6.2017 11:56

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Tak kdo se budete pohybovat v centru, HURÁ k Rozvařilům! Chutná tam stále stejně dobře. A pak doporučuji Lidovou jídelnu na Těšnově. Tam se také jeden moooooc dobře nají. Ono těch jídelen se zase vyrojilo více, ale ne všechny stojí za návštěvu. Někde bych si nedala už nikdy nic - odzkoušeno na vlastních chuťových pohárcích. A nejen proto, že jsem mlsná, ale hlavně proto, že ráda vařím a neomylně poznám šizení nebo nekvalitní surovinu.

T. Zana 16.6.2017 12:32

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Jsou pořád na Těšnově fronty? Já tam asi před 15 letey dělala a vědělo se, že tam musíš fakt hodně brzo.

A. Bytová 16.6.2017 12:47

Re: Kdysi jsem dostal na starost oficiální delegaci ...

Lidovou jídelnu na Těšnově jsem míjela cestou do práce a vždycky tam bývala fronta až ven. Takže určitě nejen proto, že ceny lidové. Odzkoušenou mám jídelnu ve Štefánikově, na Arbesáku. Dtto, čisto, chutno a poměrně levno.

A majitel je zřejmě lidumil, (éch Karolíno, bývalý taxikář) co se neprodá do pěti hodin, prodává pak za třetinové ceny. Dřív to přímo rozdával potřebným, ale jiní "lidumilové" mu to zatrhli. :/

O. Joklová 16.6.2017 10:21

dršťkovou miluju

ale je to podle mě "zimní polívka" :-DDDDDDDDD

hm, celé kraví žaludky jsem snad ještě nikdy neviděla, tak klidně kupuju ty převařené mražené - a je to taky dobrota

O. Joklová 16.6.2017 10:31

Re: dršťkovou miluju

P.S. Kačka to nejí, ale říkávala jí - "kožíšková" :-DDDD

když ji vařím pro zeťáka, dá si kousek samotné té "vody"

K. Holubová 16.6.2017 11:21

Re: dršťkovou miluju

U některých jídel fakt nerozlišuju "zimní" nebo "letní". Gazpacho si dám v létě, krásně osvěží, ale proč si ho nedat v zimě, když na něj mám chuť? A jakoukoliv zahuštěnou polévku si dám klidně i v létě jako hlavní chod. Pořád lepší než svíčková se šesti!!!!!!!!!!!!

Š. Matyášová 16.6.2017 11:40

Re: dršťkovou miluju

asi jen podle tebe..:-D

Š. Matyášová 16.6.2017 13:42

Re: dršťkovou miluju

kraví žaludek? Bedo,jak poznáš, že to je samičí žaludek..snad hovězí ne?

O. Joklová 16.6.2017 13:47

Re: dršťkovou miluju

no jo, striktně vzato ano, ale já V MASE asi nerozlišuju jestli je to holka nebo kluk a říkám občas "kraví" nebo i "kravičkové" :-DDD

Z. Yga 16.6.2017 9:19

No teda!

Tak já vám toto společenství držek naruším (:o))! Nejím a nevařím! Konečně, pokud si chce Jeník dát dršťku do drž ... do úst, může každou středu tady v naší hospodě, kam chodíme na oběd - prý je dobrá. Já totiž nemám ráda ani gulášovku ... natož držkovou

U nás žere držky jenom Brooke - zelené, neprané a zásadně na dvoře (:o)) ...

Z. Lika 16.6.2017 9:20

Re: No teda!

Často slýchám o zelených držkách - to je z nějakých ekologických kraviček? :D

Z. Iva 16.6.2017 9:55

Re: No teda!

Zelené dršťky jsou neprané , to zelené je zbytek obsahu žaludku.

Z. Inka 16.6.2017 10:26

Re: No teda!

prý to pejsci milují, naše Manda asi není pejsek, neb jiné hnusy a smrady ano, ale tohle teda ne.

J. Řezák 16.6.2017 11:29

Re: No teda!

Tak to je dobře, že krávy jedí "zelené", i když je nic hezkého nakonec nečeká.

Vždycky mně jich bylo líto, že žerou seno, otruby a kdejaký svinstvo, místo pořádného bejka přijde brigádník - student veterinární fakulty v brejličkách s bandaskou (za takovej sex bych ho nejraději nabral na rohy) ...

M. Pajakerryková 16.6.2017 10:31

Re: No teda!

hlásím se jako druhý narušitel, nejím nevařím

ale gulášovou pro změnu mám ráda :)

T. Zana 16.6.2017 10:56

Re: No teda!

Ygo, z těchhle důvodů nepeču vánočku :DDD

Z. Jitur 16.6.2017 9:08

dršťková

...ještě jsem Liko nečetla, jen ten název, to je kapitola sama pro sebe, miluju ji

Z. Lika 16.6.2017 9:09

Re: dršťková

No Jitur, páni, to jsem ráda. Zatím to tu vypadá na příznivce!

Z. Inka 16.6.2017 8:32

tak dršťková to je moje

a doma jsme ji nikdy nevařili. Ono také proč, v Praze bývalo několik uzenářství, kde ji dělali dobrou.

Já sama ji vařím z vepřových žaludků, pokud se nedostanu k dršťkám mraženým nejlépe francouzským. Ale ten Bidfood - tak se dneska jmenuje Bidvest - má opravdu moc dobré dršťky. Nemusím ty houbové. Jinak nepoužívám ten vývar z drštek, ale z masa

Z. Lika 16.6.2017 8:36

Re: tak dršťková to je moje

Tak vepřové žaludky jsem asi u nás neviděla, resp. po nich nepátrala.

Jo pan Vrabec navrhuje na konec přidat ještě kousek nakrájeného uzeného, ale už mi připadalo moc dobrého najednou a zbytečné míchání chutí. Ale někdo bez uzeniny nedá ani ránu, tak by se mohla uplatnit i zde.