3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Chutney (čatný) „co dům dal“

Když jsem byla malá holka a někdo přede mnou řekl „čatný“ nebo „lečo“, pokaždé jsem se otřásla odporem. Ale dnes...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 13.8.2021 10:01

Vzpomínám na kdysi dávno, kdy byly patizony obrovský hit. Adély rostly na každém volném místě a jejich plody se mohly použít jako biologicky odbouratelné disky na atletických mistrovství světa. Od té doby mi patizon nesmí přes práh. Ach, kde je WWW, který by z toho udělal hororovou pohádku!! VV

Z. Matylda 13.8.2021 10:06

No je fakt, že patizon se loupe blběji než cuketa. A je to skoro stejný...

E. Zvolánková 13.8.2021 10:28

Já dýně i patison, pokud teda musím loupat, nakrájím na cca 1 cm plátky manželovou "mačetou" a pak už normálním nožem okrájím jen tu slupku dokola. Někdy to jde dokonce škrabkou. Mám pořádně ostrou.

Z. Jenny 13.8.2021 10:50

Aha, MLP má taky " žabykvak" slušnej, asi to nechám na něm.;-D Mačetu nemáme, nahradíme.:-)

Z. Lika 13.8.2021 10:56

Á, tak odtud móda katan. Mohla bych požádat kamaráda, ale možná by se urazil ;-D

Š. Matyášová 13.8.2021 11:05

stačí povařit...chvilku...;-)

Z. Lika 13.8.2021 11:28

Aha, tak to mě nenapadlo, povařit... díky za tip i recept R^

Š. Matyášová 13.8.2021 11:06

1 patizon na plátky cca 0,5 cm (mladý můžeme nechat i se slupkou)

10 dkg parmazánu

2 PL mouky

3 vejce

trochu mléka/piva (pivo je lepší)

sůl pepř chilli koření

trochu česneku a koření dle chuti

mohou být i bylinky Patizon nasolíme a necháme vyplakat.Potřeme česnekem, nakořeníme a obalíme v těstíčku z vajec, mléka, mouky a sýra.

Lze smažit na pánvi v oleji nebo jako já dát na pečpapír a strčit do trouby. Dala jsem na 220 st. cca 35 minut.

Z. Xerxová 13.8.2021 6:29

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

nadbytky zeleniny nemáme (letos to i hodně ovoce opadalo ;-( ), tak se nemusím zavářením zabývat. Doufám, že nějaká švestka vydrží na stromě a kdyby bylo kilíčko blům, tak i marmeládu ještě udělám, Zatím byl jen rybíz...