Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Chutney (čatný) „co dům dal“
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 13.8.2021 10:01Vzpomínám na kdysi dávno, kdy byly patizony obrovský hit. Adély rostly na každém volném místě a jejich plody se mohly použít jako biologicky odbouratelné disky na atletických mistrovství světa. Od té doby mi patizon nesmí přes práh. Ach, kde je WWW, který by z toho udělal hororovou pohádku!! |
Z. Matylda 13.8.2021 10:06No je fakt, že patizon se loupe blběji než cuketa. A je to skoro stejný... |
E. Zvolánková 13.8.2021 10:28Já dýně i patison, pokud teda musím loupat, nakrájím na cca 1 cm plátky manželovou "mačetou" a pak už normálním nožem okrájím jen tu slupku dokola. Někdy to jde dokonce škrabkou. Mám pořádně ostrou. |
Z. Jenny 13.8.2021 10:50Aha, MLP má taky " žabykvak" slušnej, asi to nechám na něm. Mačetu nemáme, nahradíme. |
Z. Lika 13.8.2021 10:56Á, tak odtud móda katan. Mohla bych požádat kamaráda, ale možná by se urazil |
Š. Matyášová 13.8.2021 11:05stačí povařit...chvilku... |
Z. Lika 13.8.2021 11:28Aha, tak to mě nenapadlo, povařit... díky za tip i recept |
Š. Matyášová 13.8.2021 11:061 patizon na plátky cca 0,5 cm (mladý můžeme nechat i se slupkou) 10 dkg parmazánu 2 PL mouky 3 vejce trochu mléka/piva (pivo je lepší) sůl pepř chilli koření trochu česneku a koření dle chuti mohou být i bylinky Patizon nasolíme a necháme vyplakat.Potřeme česnekem, nakořeníme a obalíme v těstíčku z vajec, mléka, mouky a sýra. Lze smažit na pánvi v oleji nebo jako já dát na pečpapír a strčit do trouby. Dala jsem na 220 st. cca 35 minut. |
Z. Xerxová 13.8.2021 6:29hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům nadbytky zeleniny nemáme (letos to i hodně ovoce opadalo ), tak se nemusím zavářením zabývat. Doufám, že nějaká švestka vydrží na stromě a kdyby bylo kilíčko blům, tak i marmeládu ještě udělám, Zatím byl jen rybíz... |