17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jestliže je zima, budeme péct bůček

Tentokrát bez crcání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Holubová 27.1.2017 10:26

Re: Bůček pečený

Ygo děkuji za pochvalu mého ústního orgánu. Bůček bych si dala hned a možná že si o víkendu kousek uvařím. Dnešní Mlsotník je opravdu inspirativní.

K. Holubová 27.1.2017 10:22

Re: Bůček pečený

Když si mám na chlebu pochutnat, tak si koupím Mšenský kváskový u nás v pekárně z rohem. Půlka kulatého bochníku za dvacku mi vydrží týden. Až budu pojízdná, tak Ti dovezu.

L. Blaza 27.1.2017 10:20

No páni

v rámci zdravé stravy jsem tučné maso nepřipravovala - ani nepamatuju kdy naposledy. Je čas to napravit! :)

D. Ruščáková 27.1.2017 10:08

Ahoj Liko,

tak moje maminka to dělávala stejně a já to tak dělám už roky, když potřebuju péct "obyčejně":)) Přiznám se, že jsem s časem ustoupila při pečení od cibule a česneku a když mám dobré maso, ráda peču jen se solí a kmínem. Když si dám záležet na dobrém upečení, tak ta chuť masa je úžasná tak jako tak. No a ke chlebu buď horkej (mňam, šiš já to neměla roky!) nebo studenej, a pak klidně se všelijakou chutnou nakládanou zeleninou.

Z. Yga 27.1.2017 9:41

Re: Bůček pečený

Naše kočičková holubička je známá svým chlupatým jazýčkem (:o)) a slyšela jsem, že její recept je fakt delikatesa ... bohužel, nikdy jsem nezkusila, u nás se všecko sežere hned za tepla (:o)))

Z. Yga 27.1.2017 9:38

Re: No Liko!

U nás se odjakživa vařil tzv. polívkový křen - nevím, jestli to znáte? To se v troše rozpuštěného sádla rozmíchala hladká mouka a tahle kaše se zalila horkým čirým vývarem na požadované množství a hustotu a povařilo se to. Křen se dodal posléze jak do klasické křenky ... tuhle omáčku jsem milovala velice velmi a daleko víc než klasickou mléčnou omáčku, kterou dělám teď. No a jedna známá, která tuhle omáčku u nás jedla a chutnala ji, chtěla recept - jenže nepochopila, že z toho sádla a mouky se nedělá zásmažka! "Něco tak hnusného jsem v životě neochutnala, jako byla ta omáčka!!!" (:o)))

No vida - mám vývar a mám sádlo - zítra bude polívkový křen!!! Mňam

Z. Lika 27.1.2017 9:13

Re: No Liko!

To jsi udělala dobře s tou krkovicí, Ygo, tenhle recept chce bůček vyšší, jinak by z něj nic nebylo. Nízké bůčky jsou dobré třeba na roládu.

Přeji na zítřek dobrou chuť. Připomněla jsi mi můj první pokus s křenovou omáčkou - povařila jsem ji i s křenem :DDD

Z. Yga 27.1.2017 8:57

No Liko!

A já včera sáhla po krkovici - taky na pečení. Nad bůčkem jsem sice přemýšlela, ale on byl takový moc nízký a krkovička vypadala daleko lákavěji. Ale kdyby tu byl ten recept včera (jak vyžadovala Wendulka), tak bych šla asi taky do bůčku. No co už - zítra bude pomaloučku pečené vepřo-knedlo-křeno (:o)))) - na tu křenovku se už moc těším.

Z. Lika 27.1.2017 8:20

Re: já se moc omlouvám

Nu ano, mám pochopení, maso a zejména tučné není pro každého. U nás připravuji na zakázku :-)

Z. Lika 27.1.2017 8:18

Re: Bůček pečený

No, paní Holoubková, vy jste opravdu labužnice. Kváskový chleba... ten by mi stačil i jen s tou hořčicí a cibulkou :-)

Přeji pěkný den.

Z. Lika 27.1.2017 8:17

Re: hezký den

Tak to jsem ráda :-) Pomalené maso je vždycky lepší, ale holt někdy časová tíseň vyžaduje jiné postupy. Jsem ráda, že chutná všem generacím.

Z. Inka 27.1.2017 7:48

já se moc omlouvám

ale jen ten pohled mne dostal pomalu nad mísu, protože jestli je jídlo, které fakt nemám ráda, tak je to knedlovepřozelo a zejména tlustévepřo..Když už se u nás bohužel tlusté vepřové objevilo, je odkázáno buď do sekané, nebo do rilletes, neboli Bimbova oblíbeného rilce. Kterýžto byl včera večer potupně dožrán, takže jistě bude v mrazáku hledán další kousek tlustého vepřového...

K. Holubová 27.1.2017 7:09

Bůček pečený

a předem povařený je vynikající mls.

Já ho dělávala také tak (pokud se nepřipravoval v troubě kachlových kamen, kde přes noc měkl, aby se nakonec téměř rozpadal). Výborný je připravený jak popisuješ a zahorka obalený v pálivém koření, zabalený do alobalu a zastudena podávaný. Kváskový měkký chléb lehce máznutý hořčicí a na něj bůček s proužky cibulky nebo posekaným česnekem a pííívo.

Z. Xerxová 27.1.2017 6:39

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

No konečně pořádný recept od Liky :o) Kus flákoty. Pečený bůček miluju za studena - na chleba. Tučné teplé maso nemusím, to si k tomu bůčku vždycky přihodíme i kus ramínka. A pečeme dlouho, až je maso skoro rozsejpací. Pak ho rádi jak naši Trpajzlíci, tak naši "staříci". Najednou se jídelníček těch o osmdesát let posunutých generací zajímavě sjednocuje...