Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Re: já se moc omlouvám
Nu ano, mám pochopení, maso a zejména tučné není pro každého. U nás připravuji na zakázku :-)
Re: já se moc omlouvám
: Z. Inka- když vepřo knedlo tak je to nejlepší když se to vypečené sádlo troch zapráší moukou,ne moc aby to nebyla omáčka a potom smíchané se zelím je to lahůdka,protože tuk je nositelem a příjemcem chuti.A když je zelí jen vodové a ne jemně zahuštěné tak je to jako břečka, s tou šťávou, která se tím naředí.A nejlepší je to s houskovám knedlíkem,který se nacucne tou šťávou zatímco u bramborového ti šťáva zteče mimo i když je tady spíše populárnější ten bramborový a hlavně ten tuhý a ne takový ten krupičkový s přidáním krupice do těsta.A ještě je výborný chlupatý ale ne jen ze syrových brambor ale z 1 třetiny vařených. A libové maso a knedlo zelo to není nic moc. protože z toho není ta pravá šťáva nebo jak se říká sos.Ale někdo to má rád a proti gustu žádný dyšputát, ale stejně je to lepší s masem alespoň částečně prorostlým.A v zelí smažená cibulková jíška do růžova(dodává zelí tu správnnou chuť) a a dobré je i s uškvařenou slaninou a to hlavně na ty knedlíky bramborové nebo chluoaté.Ale to už je otázku, kdo a jak to má rád.A hlavně všeho s mírou a pak je to dobré a to jak to libové tak i to tučnějčí.,protože všeho moc škodí a tady platí to příslioví,jez do polosyta a pí do polopita.
Re: já se moc omlouvám
Děkuji, při tomto popisu již opravdu blinkám. Teplé zelí je ten druhý fuj na tom pokrmu. Tuk jako nositel chuti je pro mne žádoucí v sýru, jogurtu a podobném
Bůček pečený
a předem povařený je vynikající mls.
Já ho dělávala také tak (pokud se nepřipravoval v troubě kachlových kamen, kde přes noc měkl, aby se nakonec téměř rozpadal). Výborný je připravený jak popisuješ a zahorka obalený v pálivém koření, zabalený do alobalu a zastudena podávaný. Kváskový měkký chléb lehce máznutý hořčicí a na něj bůček s proužky cibulky nebo posekaným česnekem a pííívo.
Re: Bůček pečený
No, paní Holoubková, vy jste opravdu labužnice. Kváskový chleba... ten by mi stačil i jen s tou hořčicí a cibulkou :-)
Přeji pěkný den.
Re: Bůček pečený
Naše kočičková holubička je známá svým chlupatým jazýčkem (:o)) a slyšela jsem, že její recept je fakt delikatesa ... bohužel, nikdy jsem nezkusila, u nás se všecko sežere hned za tepla (:o)))
Re: Bůček pečený
Ygo děkuji za pochvalu mého ústního orgánu. Bůček bych si dala hned a možná že si o víkendu kousek uvařím. Dnešní Mlsotník je opravdu inspirativní.
Re: Bůček pečený
Když si mám na chlebu pochutnat, tak si koupím Mšenský kváskový u nás v pekárně z rohem. Půlka kulatého bochníku za dvacku mi vydrží týden. Až budu pojízdná, tak Ti dovezu.
Re: Bůček pečený
Paní Holoubková, radši žádný chleba nevozte - hned bych ho zbodla :D
Re: Bůček pečený
Pardon, paní Holubová, to je hrozné faux pas, splést jméno, omlouvám se.
Re: Bůček pečený
Ygo, ano :-) Ale plést paní Holubové jméno nebylo ode mě pěkné.
Re: Bůček pečený
V pohodě Liko! Holubová jsem byla jako slečna. A náhodou kočičková-Holoubková se mi docela líbí!
hezký den
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.
No konečně pořádný recept od Liky :o) Kus flákoty. Pečený bůček miluju za studena - na chleba. Tučné teplé maso nemusím, to si k tomu bůčku vždycky přihodíme i kus ramínka. A pečeme dlouho, až je maso skoro rozsejpací. Pak ho rádi jak naši Trpajzlíci, tak naši "staříci". Najednou se jídelníček těch o osmdesát let posunutých generací zajímavě sjednocuje...
Re: hezký den
Tak to jsem ráda :-) Pomalené maso je vždycky lepší, ale holt někdy časová tíseň vyžaduje jiné postupy. Jsem ráda, že chutná všem generacím.