8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuřecí prsíčka na česneku a cibuli

Příprava velmi snadná s dostupnými surovinami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jitur 1.8.2023 14:45

Vypadá to vééélmi lákavě :-P

T. Zana 28.7.2023 17:28

V mrazáku už nějaký čas polehávají dvoje (macatá ;-)) kuřecí prsíčka, tak bych to mohla někdy zkusit. Teď moc doma nebudeme, ale stejně mi přijde, že je to recept do trošku chladnějšího počasí. Díky, Maričko!

M. Crossette 28.7.2023 18:29

Ano Zano:-), je to tepl0 jídlo, klidně jeho vyzkoušení počká. Však já právě dala do lednice mísu šopského salátu na sobotu. Dnes jedeme zase na grilované steaky "za hlídání fenky", takže zeleninový sálát (no je tam i feta sýr) bude ta správná studená večeře.

L. Lika 28.7.2023 18:57

U nás tedy ráno bylo osm stupňů a teprve pozdě odpoledne se to vyšplhalo na devatenáct.

T. Zana 28.7.2023 19:13

Tak to u nás bylo kupodivu tepleji - v půl sedmé asi 14 stupňů, dopoledne se to o moc víc neohřálo. Ale odpoledne bylo místy slunečno a v tu ráno začalo být horko a dusno.

M. Crossette 28.7.2023 16:11

Hezký pátek přeji všem. MMCH, asi znáte oblíbenou zkratku Američanů (oni milují zkratky) - TGIF (thank God it‘s Friday – díky Bohu, už je pátek. Tak "zpěvně" se vyslovuje „týdžíájef) :-)

Děkuji za komentáře. My jsme druhou část měli včera k večeři (zase s rýží) a odleželé je to ještě o žďibec lepší. Evo Zv. jistě by to bylo dobré i s krůtím, nebo třeba i s vepřovou panenkou, kdy je maso, rychle hotové.

Jenny, v jídle opravdu je jen to, co je na první fotce, tedy kromě limetky, tu jsem dodala neplánovaně až ke konci, tak na fotce není. Asi klame italská směs koření, je mírně zelená. Na druhé fotce je v ní obalené maso. A asi jak jsem maso pak přidala do rozmix. omáčky a koření se odlepilo, omáčka dělá dojem více zeleniny. Ale klidně tam nějakou můžeš přidat, třeba brokolici, ta je rychle hotová:-). Každopádně dobrou chuť těm, kteří vyzkouší.

Klikla jsem i na ostatní recepty kuchaře. Vypadá to na polskou stránku. Jméno sice Mark, ale někdy vypadají ruce při práci spíše ženské, nebo je má pan kuchař jemné, tak si nejsem jistá :-). Ale je tam hodně dalších zajímavých receptů, třeba vás tam nějaké jiné budou inspirovat.

A. Rgova 28.7.2023 14:08

Vůbec to sem nepasuje, ale říct to musím, vyklvetly mi první květy ibišku. Heč. Jsou tak moc pěkné. Už pokají další kvítky, moc se těším až jich bude plný strom

A. Rgova 28.7.2023 14:10

vykvetly a pukají:-)

M. Crossette 28.7.2023 16:13

pukají a vykvetlé vy(od)střelují :-) . Každopádně je radost květy vidět.

A. Rgova 28.7.2023 14:03

Vypadá to lákavě Maričko, nějaké kuřecí mám, spoustu nesnědené rýže taky. Ze záhadného důvodu pořád nějakou kupuju a přitom ji vařím vlastně je pejsům, když jim není úplně úplně ;-D

Z. Jenny 28.7.2023 9:39

Maričko díky! Určitě udělám,je to jednoduché, akorát se mi zdá z fotek, že je tam té zeleniny víc. No uvidím až nakrájím, cibule a česneku není nikdy dost a tak možná přidám. :-)R^V

L. Lika 28.7.2023 9:20

To je to pravé do chladnějšího počasí! Líbí se mi, jak Marička "ostří" omáčku, to je skoro jako ji "nabrousit", naprosto přesně to vystihuje, oč jde :-) Maričko, voní to až sem!

Z. Matylda 28.7.2023 7:55

A nebylo by lepší osmažit cibulku a česnek nechat pak jen trochu osmažit? Já ho nerada moc udělaný, připadá mi, že má tendenci hořknout.

L. Blaza 28.7.2023 7:55

Hmm, Maričko, to taky vyzkouším! ;-)

Pekla jsem podle receptu Neliny brambory s květákem a slaninou, okořenila jsem je creaolským kořením podle Maričky (používám a míchám si sama) a měly obrovský úspěch! Určitě ten recept vyzkouším i s brokolicí! :-)

Mějte se všichni moc krásně! V

Z. Jenny 28.7.2023 9:37

My jsme ten Nelinin květák měli už vícekrát, je výborný ! R^

L. Blaza 28.7.2023 10:56

R^:-)

M. Crossette 28.7.2023 20:47

Blážo, jsem ráda, že koření stále chutná:-)

L. Blaza 31.7.2023 6:35

Já si to koření míchám stále a stále používám! :-)

K. Ohnilá 28.7.2023 7:31

To mi připomíná jídlo mého dětství - kuřecí kousky a droby v bešamelu. Bešamel = jíška s muškátem ředěná smetanou. Jo, to dělávala babička a dávala do té omáčky ještě kusy květáku a tlustké plátky kedlubny. Taky to bylo s rýží. Mňam.V

E. Zvolánková 28.7.2023 6:55

Krásný den všem, jakož i nadcházející víkend.

Díky za recept...Vypadá to lákavě. Protože kuře moc nemusím, zkusím to někdy s krůtou, to by jistě šlo taky.

Z. Xerxová 28.7.2023 6:30

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

to nevypadá špatně. U nás bylo v týdnu kuře se sýrovou omáčkou (taky s rýží), tak by mohla být pro příště změna dle Maričky