Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Iva 18.8.2017 11:53Re: Miluju pomazánky Inko, já mám jako druhou, když je toho moc na sušení tuto - https://lacnenotebooky.cz/d/status-sta-193100---susicka-potravin--zdarma-krajec-potravin/27938 , není až tak dobrá jako ta od ezidri, ale suší líp, než Eta, kterou jsem měla kdysi (nepálí). Se stejným vrškem je tato - http://www.my-concept.cz/so2010-susicka-ovoce-quick_d112585.html , ta má rozdělávací síta, takže můžeš sušit i vyšší věci. |
Z. Inka 18.8.2017 12:06Re: Miluju pomazánky Děkuji mnohokráte za typy, musím holt koupit novou, nedá se nic dělat |
Z. Inka 18.8.2017 12:49Re: Miluju pomazánky Ivo, máš vyzkoušenou tu Quick? Tu s těma rozdělávacíma sítama? Ta je i cenově docela hezká a pokud šlape, mají ji v Datartu dokonce i levbněji a v sobotu by mohla být moje! |
Z. Iva 18.8.2017 12:59Re: Miluju pomazánky Inko, nemám. Prohlížela jsem si ji V Makru, má nemlich stejný vršek jako ta Status, Číňani to vyrábějí asi pro víc značek... Dají se k ní dokoupit síta, u té Status nee. |
Z. Inka 18.8.2017 13:49Re: Miluju pomazánky No, sít je 9, to mi připadá ažaž. Já jsem zjistila, že bez regulace to není ono. Zase něco moc drahého se mi kupovat nechce, tenhle číňan si taky zamakal a drahý nebyl. Megaloman kačka má 30 keříků rajčat a bude jí to tak měsíc ještě rodit... |
Z. Iva 18.8.2017 14:21Re: Miluju pomazánky Doporučuji rajčata sušit na 1 cm plátky. Už jsem viděla, že někomu to začalo kvasit (půlky) dřív, než se usušilo. |
Z. Inka 18.8.2017 14:45Re: Miluju pomazánky Suším osminky, dělala jsem i plátky, ale poslední várka právě zakvasila, bylo toho moc. |
Z. Iva 18.8.2017 10:48Re: Miluju pomazánky Ygo, vařím omáčku na špagety - rajčata pokrájím, povařím, proženu pasírovacím nástavcem (máš ten k boshovi?), svařím na vhodnou hustotu, lehce osmahnu na olivovém oleji plátky česneku, přidám do rajčat, osolím, případně trochu přisladím, přidám bazalku. Zavařuji cca 20 minut. V zimě jak když najdeš, mladej si do toho přidává tuňáka, navrch sype sýrem. |
M. Crossette 18.8.2017 17:39Re: Miluju pomazánky YGo, ano Gazpacho je dobra polévka, ale jestli máš rajčat vskutku hodně, udělej si Nelininy plněné papriky a omáčku z čerstvých rajčat. Já první dělala z mými rajčaty, podruhé už jsem je neměla a použila jsem konzervu. Oboje bylo dobré, ale s těmi domácími rajčaty byla omáčka mnohem, mnohem lepší. A pokrájená a podušená rajčata můžeš namrazit (jen pak v zimě asi zase nejsou papriky. Tedy jsou, ale drahé. Já když je v zimě potřebuji a za jednu trochu větší platím půl dolaru i víc, se slzou v oku vzpomínám na tu záplavu svých, kterých mám vždy tolik, že se jimi cpe i Trixie) |
Š. Matyášová 18.8.2017 6:56děkuji Liko,za čas, který jsi tomu věnovala.... budiž ti odměnou skvělá pomazánka na topinky nebo majda do špaget :-D Velice mne potěšilo,že jsi ji vyrobila...ještě mi napiš,jak Vám chutnala.... Rozleželá je nejlepší, takže zkuste opravdu nacpat do skleniček ,zavíčkovat a na minimálně 2 měsíce na ni zapomenout....a nebo jich udělejte hooodně a máte skvělé dárky k vánocům :-D |
Z. Lika 18.8.2017 7:14Re: děkuji Liko,za čas, který jsi tomu věnovala.... U nás jsem zeleninová spíš já, takže jak píšeš "k uzenému kolenu", tak u nás by se to rozdělilo. Včera jsem si ji dala začerstva ke smaženému květáku. A přestože jsem ji v mnoha směrech "zbabicovala" (tj. vynechala nebo nahradila některé přísady), snědla jsem jí hromadu, je to velmi jedlé, i když se to nemusí na první ochutnání zdát. Povedený prívarok, jak by řekli na Slovensku. Děkuju, Sharko, za recepis. |
Š. Matyášová 18.8.2017 8:08Re: děkuji Liko,za čas, který jsi tomu věnovala.... rádo se stalo...hned máš co do aukce :-D |
Z. Lika 18.8.2017 12:30Re: děkuji Liko,za čas, který jsi tomu věnovala.... Kdepak, ubývá rychle :-) |
Z. Xerxová 18.8.2017 5:55hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... pomazánky jsou vděčné. U nás nejčastěji vajíčkovka, česnekovka, rybičkovka a masová (ta bohužel výjimečně - protože studené maso u nás nezbývá. Nemůže za to pes, ale já...) |