16.12.2019 | Svátek má Albína


Diskuse k článku

PUPÍCI: Jak šla Monty na vandr

Když mi před časem Monty coby mladá divoká slečna křečková utekla, protože jsem jí večer zapomněla zavřít akvárko a šťastně jsme se pak našli, slíbila jsem si, že už ji ani nás nikdy nevystavím takovému stresu...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
30.6.2006 21:48

Naše Lejdy

Měla jsem křečka holčičku, zeměřela je to 2 měsíce .Měla klec do které se chodila napít a pro dobroty, ale bydlela si na 3 místech po bytě. Nepouštěla jsem ji pouze do záchoda a kuchyně, kde by prolezla do šachty. Ze začátku se snažila vše rozkousat, ale postupně se naučila, že se to nesmí. Byla s ní strašná sranda jak si budovala pelíšky,tahala do nich dobroty.Chce to hodně trpělivosti,ale vyplatí se. Večer vylezla a hrála si s námi , nechala se honit ,schovávala se. Je nám po ní moc smutno.  

8.3.2006 7:23

Re: Re: Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

Koukám, že mám k vaření podobný vztah jako Vave. Maminka (kuchařský profík) tvrdila, že jsem kuchařka po praseti. Asi jsem ji iritovala svým přístupem k receptům i výrobě. Nesnášela jsem to její : "Jak to držíš, to musíš z druhé strany, míchej to doleva..." . A recepty jsem přelétla okem umělce a pak jsem tvořila variace na dané téma.  No i rozvětvená rodina nevyhynula, tak co.
7.3.2006 17:32

Re: Mys - POKRACOVANI

Pane WWW,
tohle je také geniální. Díky za krásný příběh. Pište dál, každý Váš příběh je perla.
7.3.2006 16:35

Re: Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

To vůbec není špatný nápad - zkusím se zapojit!
7.3.2006 15:56

Re: Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

JJ! Budu se vynasnažit zapsat to, co vymýšlím a co rodina jí. :o)
7.3.2006 15:51

Re: Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

velmi se přimlouvám za tuto rubriku a pokud bude otevřena, zavazuji se přispívat...  Bohužel, zvířátko nemám žádné, takže se do diskuse vlastně skoro nezapojuji - ony se ty vzpomínky rychle vyčerpají..., čtenářem jsem však absolutně pravidelným.
Zrovna včera jsem si uvařila v Čechách asi trochu netradiční avokádovou polévku a protože mám digifoťák, můžu zaslat recept i fotkou - vyfotím zbytek, který budu mít k večeři dnes :)
A gumbo, o kterém jste psala Vy paní D.R. by také možná stálo za samostaný článeček, o receptech Lídy Š. ani nemluvím. Zvláště ty od její maminky byly úžasné
7.3.2006 15:32

Re: Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

JO JO JO!!!!!  To bude skvělé DĚKUJU
7.3.2006 15:29

Vážení, já vás vezmu za slovo a zřídím Mlsotník!

Pokud se ovšem zavážete každý aspoň občas napsat o své oblíbené mlsce a inspirovat tak své kolegy k víkendovému vaření. Když se recept zabalí do drobné příhody nebo se přidá vysvětlení, proč zrovna tohle vám tak moc chutná a kde jste sebrali ten recept, tak to nebude mít chybu. Co vy na to?
7.3.2006 15:29

Medvídku

Vy neznáte šlehačkové brambůrky? To se brambory nakrájí jako francouzské, ale místo uzeniny se mezi ně naskládá masíčko na kostky nakrájené, osolí, opepří, opaprikuje a zaleje šlehačkou a všechno se dá péct do trouby. A pak už se to jen cpe do hlavy a dělají se boule za ušima
7.3.2006 15:19

Re: Hele, Medvídku a Li,

Chumelilo jen ráno (západ Čech). Jinak jsem na tom stejně - měl jsem jedno jablko.
7.3.2006 15:17

Re: Medvídku

Ty neznám.
7.3.2006 15:14

Hele, Medvídku a Li,

běžte se těmi dobrotami koulovat jinam, jo? Od rána jsem snědla jen dvě jablka a pomeranč a je mi jasné, že jen co půjdu kolem něčeho poživatelného, sním to a sním toho hodně!
Mimochodem, taky u vás odporně chumelí???????
7.3.2006 15:02

Medvídku

a co šlehačkové brambory? Těch bych se zase užrala já
7.3.2006 14:57

Re: Re: Jinak máš samozřejmě

...myslím těch brambor...se dosmrti nedojím.
7.3.2006 14:56

Re: Jinak máš samozřejmě

Zeptejte se mně. Odvětím vám francouzské brambory. A klidně každý víkend, já se dosmrti nedojím.
7.3.2006 14:54

Re: Jinak máš samozřejmě

Viď? Kluci tady v práci taky vždy říkají - no nějaké masíčko a tím to končí:-/ Někdy dodají, že masíčko na grilu dělané....
7.3.2006 14:53

Ano, ale když sníš skvělého

dietního jídla dvě porce, tak už tak dietní není.
7.3.2006 14:52

Jinak máš samozřejmě

skvělý nápad! Bude konec s mým obcházením kanceláří s obligátní otázkou: "a co budete jíst o víkendu¨?". Nic proti kolegům, ale i jejich repertoár je omezený ...
7.3.2006 14:51

Vave a Zdeno bez psa

vždyť je to v podstatě dietní jídlo
7.3.2006 14:48

Re: Re: Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

Četla jsem to 2x a mám +2 kg.
7.3.2006 14:46

Re: Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

Téda Lído, vy jste fakt nadaná, já se vyjadřuji k Vašemu recepisu o 20 příspěvků níže a vy si dáte repeté
7.3.2006 14:46

Hergot, Li, a co moje nekuřácká kila navíc?

Jak se jich zbavím, když mě takhle mlsně poňoukáš?  Ještě že malujeme a do kuchyně se nejspíš vůbec nedostanu.
 
7.3.2006 14:44

Re: Re: Re: Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

to já jo - měli jsme v závodce šopský salát s houskou. Dobrý to bylo, ale kručí mi v břiše:-/
7.3.2006 14:40

Re: Re: Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

Lído Vy jste zvíře...já ještě neobědval...
7.3.2006 14:39

Re: Dobrý nápapad Kaštane

Ach Kaštane, to bylo za hluboké totality a flákotu jsem sháněla poměrně těžko. Vařila jsem pro zedníky a ti už viděli horu VKZ  (vepřová, knedlík chlupatý, zelí) a k tomu se vezl kozel. To u Trutnova chlapům moc chutnalo.  Teda lidi, vy mi dáváte s vařením. Včéra o línii a dnes o papáníčku. BAF, BAF. Já tloustnu i po čtení receptů
7.3.2006 14:38

Re: Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

A safra - já jsem ale umělec:-((((((
7.3.2006 14:37

Kaštan má skvělý nápad:-) Recepty na Zvířetníku:-)

Dobrý nápapad Kaštane : Autor: Lída Š. IP: 212.27.197.xxx Datum: 07.03.2006 14:30
Navrhuji tomu  zasvětit třeba páteční Zvířetník - jako nápadovník co vařit na víkend:-) Brala bych to všema deseti! I Z jistých důvodů už vím co budu v sobotu vařit:-) Kuřecí prsíčka anebo kotletky naklepeme, osolosíme solí, opepřípe nejlépe pepřem, vložíme na vymazaný pekáč, na každý kousek masa položíme plátek šunky, plátek uzenýho sýra, plátíček jablíčka a půlku broskve plněné brusinkama., zasypeme strouhaným sýrem a zakápnem smetanou. Při pečení s brusinkama udělá naprosto úúúůůůžasnou chuť. Dělám k tomu americký brambory a už jen při představě tohoto pokrmu slintám do klovesnice:-) Doporučuju! Myslím to jídlo
7.3.2006 14:30

Dobrý nápapad Kaštane

a zasvětit tomu třeba páteční Zvířetník - jako nápadovník co vařit na víkend:-) Brala bych to všema deseti! I když z jistých důvodů už vím co budu v sobotu vařit:-) Kuřecí prsíčka anebo kotletky naklepeme, osolosíme solí, opepřípe nejlépe pepřem, vložíme na vymazaný pekáč, na každý kousek masa položíme plátek šunky, plátek uzenýho sýra, plátíček jablíčka a půlku broskve plněné brusinkama., zasypeme strouhaným sýrem a zakápnem smetanou. Při pečení s brusinkama udělá naprosto úúúůůůžasnou chuť. Dělám k tomu americký brambory a už jen při představě tohoto pokrmu slintám do klovesnice:-) Doporučuju! Myslím to jídlo
7.3.2006 14:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dovolím si přispět malou radou...

A dali jste jí žížalu? Já měla jednou v jahodách OKD, protože se lovil "sísál" (to není provaz, ale žížál" naší princeznou.
7.3.2006 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: dovolím si přispět malou radou...

U mouchy taky....