Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
PSI: Black
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Matylda 22.10.2009 21:21Re: Zdravím všechny! Peču tak na 180, když máš hodně času, jde to i na 160, ale to chce fakt čas. Já peču klidně tři a půl hodiny. A obracím. Nebo naporcuju na čtvrtky nebo na půlky a nemusím obracet a jde to i trochu rychleji. A chce to jen posolit, okmínovat a vymazat solí zevnitř kachny. Pokud je kachna tučnější, tak s citem propíchnout občas kůžičku, aby se to sádlo vypeklo. A to sádlo já odebírám průběžně, ale vždycky ho tam musíš trochu nechat, aby to nebylo úplně suché. |
![]() |
aida 22.10.2009 19:32Re: Zdravím všechny! S kačenou moc neporadím, my ji doma moc nejíme, místní dámy tomu rozumějí určitě víc. Kdyžtak ještě mrkněte pro inspiraci na Labužníka. P.S. Kdyby se Vám to nevyvedlo, nezoufejte - u mě to obvykle bývá tak, že když mám nějakou hodně důležitou nebo vzácnou návštěvu, jídlo většinou pokazím, i když jsem ho před tím vařila třeba 100x. Holt, zákon schválnosti. |
![]() |
RenataE 22.10.2009 22:20Re: Zdravím všechny! Jen nasolit a okmínovat. Nasolit znamená vetřít sůl do kůže i do dutiny břišní. Nechat přes noc nasolenou v lednici. Jak už pravily dámy přede mnou, nejlépe je péct dlooouho na nižší teplotu, to při dvoukolové kachně dá tak 4-5 hodin. Pokud je kačena tučná, tak je dobré v průběhu pečení odebírat část vypečeného sádla (nevyhazovat, dá se použít na cokoliv). Dutá kachna se dá vycpat jablky (bez jaderníku), je z toho potom výborná součást přílohy. |
![]() |
RenataE 22.10.2009 22:21Re: Zdravím všechny! Hihi, nemyslela jsem dvoukolovou kachnu ale dvoukilovou |
![]() |
pudlíková 22.10.2009 22:32Re: Zdravím všechny! Ha, dvoukolovou nemám, s tou jsem se bavila před mnoha lety |
![]() |
Jakub S. 22.10.2009 22:52Re: Zdravím všechny! Já mám čtyřkolovou kachnu. Bubnující. Pro vnoučky. Tak ji nemůžu upéct, dá rozum. |
![]() |
RenataE 22.10.2009 22:57Re: Zdravím všechny! Ještě k tomu sádlu - byli jsme onehdy v restauraci, která se na kachny specializuje, a hokejista hřívnatý si dal "konfitovanou kachnu". Samo se předem zeptal, co to je. Je to kachna v podstatě vařená ve vlastním sádle a musím říct, že lepší jsem nejedla (tedy neochutnala). POZOR skvělý stav zažívacího traktu podmínkou |
![]() |
Jakub S. 22.10.2009 23:00Re: Zdravím všechny! Ale to sádlo musí být v e l m i přepálené... ne? |
![]() |
RenataE 22.10.2009 23:09Re: Zdravím všechny! Vůbec ne, to je právě kouzlo úpravy při nízkých teplotách. Dlouho a pomalu. Sádlo se přepaluje cca při 200 stupních (musela bych to hledat, tak jen přibližně) a když kačenu morduješ jen na 120-140 (taky nevím přesně), tak se přepálit nemůže. Prostě si tam plave v sádle, měkne a křehne (nemůže se logicky vysušit, ale to sádlo z ní vyteče). |
![]() |
Jakub S. 22.10.2009 23:24Re: Zdravím všechny! Aha. Dyž su hlúpý, tož sa optám, no co? Nic. A už nejsu, a pokluzené! |
![]() |
RenataE 22.10.2009 23:28Re: Zdravím všechny! Jakoubku, jestli máš v pořádku žlučník, tak můžu jen doporučit! |
![]() |
pudlíková 22.10.2009 23:29Re: Zdravím všechny! To jsou infomácije !!! Tak nevím, jestli mám sádlo odebírat, anebo podlévat vodou, nebo tu pticu nebohou chutnou v tom sádle vařit za mizivých teplot! Budu se muset rozhodnout a posléze referovat a referovat |
![]() |
RenataE 22.10.2009 23:31Re: Zdravím všechny! Odebírej a malinko podlej vodou nebo vývarem (drůbežím). Konfitovaná kachna je opravdu vysokej level |
![]() |
Jakub S. 22.10.2009 23:45Re: Zdravím všechny! A - nebít - to sádlo potom vylít, že? |
![]() |
RenataE 22.10.2009 23:57Re: Zdravím všechny! Neee! Slít a použít na cokoliv. Jako jiné sádlo. Kachní sádlo neztuhne jako vepřové, ale přesto se po vychladnutí oddělí od výpeku. Lze použít pod cibulku, pod maso, pod zeleninu, na topinky. Nikoliv na sladká jídla. |
![]() |
Jakub S. 23.10.2009 0:01Re: Zdravím všechny! Tož - ne na sladká... myslíš fakt, že su až takový vůl? Děkuju... |
![]() |
RenataE 23.10.2009 0:05Re: Zdravím všechny! Nemyslím, ale napsala jsem "na cokoliv" a až potom mi došlo, že to tak není. Kdyby se kachna pekla bez koření, tak klidně, ale takhle sádlo natáhne kmínové aroma. A protože třeba koblihy jsou nejlepší smažené na sádle, tak jsem musela varovat |
![]() |
Alča 23.10.2009 9:02Re: Zdravím všechny! Nevím, zdali už není pozdě - zde je návod mé švagrové, zkoušela jsem podle něho péct, výsledek byl výtečný: Kachnu naporcovat, nasolit, nechat odpočinout přes noc. Vložit do pekáče kůžičkou nahoru, podlít vodou cca na prst vysoko, přidat asi 4 půlky jablek, přikrýt horním pekáčkem, na 180 st. péct tři hodiny. Půl hodiny před dokončením je možné sejmout horní pekáček a nechat kůžičku dopéct, pozor však, aby nebyla moc přepečená = tvrdá! Jablka pak vyhodit. |
![]() |
Jana Bu. 22.10.2009 15:15Omluva Myslela jsem, že přijdu na pražení, ale byla bych asi roznašečem virů, něco na mě leze......takže na vás budu vzpomínat a připiju si na dálku v posteli horkým čajem, mějte se tam bezva |
![]() |
Apina 22.10.2009 16:32Re: Omluva Já tentokrát také nemohu, i když ne kvůli nemoci. Jano hlavně se brzy uzdrav |
![]() |
Li 22.10.2009 14:48Zdravím Mávám všem z Dráčkova Jirka má za sebou už množství vyšetření, ale stále víme jen to, že má nádor v plících, ale jaký to ještě není známo. Zato mu při jednom vyšetření na parkovišti lapka propíchnul bandu u auta a do lavorku chytal benzín. Musel být asi hodně naštvaný, když se Jirka vrátil, díru zacpal a odjel i s lavórkem domů. A moje lodička taky pluje v nejistých vodách. Ale říkám si, že se to musí jednou votočit a zase bude líp. |
![]() |
Apina 22.10.2009 16:20Re: Zdravím Li, přeji tvému Jirkovi hodně síly, to je velmi vážná diagnóza, snad to doktoři chytili včas. Moc a moc držím palce |
![]() |
baty 22.10.2009 18:51Re: Zdravím Moc na vás myslím |
![]() |
YGA 22.10.2009 18:53Re: Zdravím |
![]() |
Velká kočka 22.10.2009 19:02Re: Zdravím Milá Li, pro Jiřího i pro tebe hodně síly a naděje. |
![]() |
aida 22.10.2009 19:27Re: Zdravím Ježišmarjajosef, držím pěsti. |
![]() |
Lucka V. 22.10.2009 21:10Re: Zdravím Lídošku zlatej, moc na tebe i na Jirku myslím |
![]() |
Matylda 22.10.2009 21:22Re: Zdravím Jejda, Li, to teda držím |
![]() |
ika 22.10.2009 22:32Re: Zdravím Dráčkovic držíme, držíme, držíme |
![]() |
Jakub S. 22.10.2009 22:54Re: Zdravím Velice držím |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=7Po4kL5T_DuLB2m&p=P6eIeHDR%7cNn14Nv5qL9%7ckDeL45q5oL%7cSeGc8QRa5eO99fMhBQ%7ck5mC7Lt9o%7cQ6pDfCMMsS&x=xkBV2w)