11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

PŘÍRODA: Jak se fotí krokodýli

Na rozdíl od většiny ostatních Zvířetníků se u mě doma nevyskytuje žádný huňatý, pernatý či šupinatý společník, o kterém bych mohla vyprávět. Zato mám "zvířecího koníčka" - zabývám se fotografováním divokých zvířat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mishi 6.1.2010 14:45

Re: nový článek

Dííííík. Jsem netušila, že by to mohlo bejt až takhle jednoduchý. :-)

Xerxová 6.1.2010 14:46

Re: nový článek

v tyráži neviditelného psa (vpravo) najdeš odkaz na adresu Dagmar Ruščákové ("naše redaktorka" Dede). Té pošli text i fotky emailem a až na tebe dojde řada, tak článek vyjde. Jinak na Zvířetníku vpravo ve sloupku aktualit je návod (dva články) jak psát a co psát a jak upravovat...

Jakub S. 6.1.2010 15:00

Re: nový článek

Dášo, Dášo... járáž, tyráž, onráž... heršvec! Smajlík...

Xerxová 6.1.2010 15:05

Re: nový článek

no moment - já vím, že tiráž, ale vpravo je Yráž  :o)

Jakub S. 6.1.2010 15:08

Re: nový článek

Jó! Máš recht jako vždy, zas jsem se ostudně provařil, prosmažil, propekl. Pak že nejsu hlúpý. Aha né!

Zdena b.p. 6.1.2010 15:21

Re: nový článek

BINGO, a ještě navrch není Dáša CHACHACHA

Jakub S. 6.1.2010 15:22

Re: nový článek

Jasně, to nějak mimoděk jsem popletl, soustředě se jinam...

Rpuť 6.1.2010 14:35

Tak takhle vypadala naše Arinka,

jen měla gracilnější a špčatější čeníšek. Ale tahle holka běhá dobře, když jí poliši nemohli chytit:))

http://zpravy.idnes.cz/fena-ktera-zablokovala-prazskou-podzemku-dostala-jmeno-metracek-phg-/praha.asp?c=A100106_105331_praha_lpo

Jakub S. 6.1.2010 14:12

Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

když slyším z rádia, že už tu s náma není Ivan Medek, Hlas Ameriky, Vídeň. Syn gen. Rudolfa M., brácha Mikuláše - jednoho z největších českých malířů druhé poloviny století. Citlivý muzikolog, přímý a čestný člověk, na kterém se dalo stavět. Dona eum pacem, Domine.

Pitrýsek 6.1.2010 14:48

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

Také jsem už četla. Škoda pana Medka. Takoví by tady měli zůstat aspoň do stovky a nebylo by to mnoho.

cuoco 6.1.2010 14:55

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

S velkou úctou se připojuji.

jiný Honza 6.1.2010 14:50

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

Další osobnost už jen jako heslo pro encylopedii. Měl jsem ho rád.

Zdena b.p. 6.1.2010 14:59

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

I já si ho velmi vážím a mám ho ráda. Vedle v Lidovkách je odkaz na rok starý rozhovor. Ten je velmi zajímavý.

baty 6.1.2010 16:08

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

bude moc chybět, R.I.P.

veram 6.1.2010 17:05

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

Byl to dobrý člověk, škoda ho. R.I.P.

zana 6.1.2010 18:39

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

Čas je hrozně nemilosrdnej... R.I.P.

RenataE 6.1.2010 21:28

Re: Právě chci napsat, jaké to jsou překrásné citlivé vzácné záběry,

R.I.P., moc jsem si ho vážila.

Karolina 6.1.2010 13:47

Od Vás všech se teda člověk dočká.............

ŽRADOVÁNKY!!!! Úžasný název! Též zařadím do slovníčku. Nicméně: teď vypuknou DIETÁNKY!!! Resp. nejprve něco na způsob dožínek - tohle budou DOŽÍRKY! A to proto, že zbylo!!!! Hodně zbylo! Zatím tedy zbytky vyhrávají 10:0, ale budou na hlavu poraženy! Vyhlásila jsem stopstav jakýmkoliv nákupům jídla krom pečiva, nezlákaly mne ani skvělé ceny hovězího zadního a krkovičky naproti u řezníka, NE!!! Přednosta má přísný zákaz cokoliv donést domů, naopak má přísný příkaz konzumace! A nebudu psát o jídle, mám na Vás všechny připraveno něco jiného!!!! To bude národ Zvířetnický opravdu zírat! Jen co to dám - dáme dohromady! Snad koncem týdne! Tak se těšte, víc neprozradím, jen jedna dobrá dušička, tak trochu zabukistka, ví, o co jde!

Zdena b.p. 6.1.2010 15:29

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

No, dožírky nejsou špatné, ale asi si na ně nevzpomenu. U nás se tomuto stavu zásobování domácnosti říká  DOŽERNÁ.  A dietánky mám už od pondělka :o(

Karolina 6.1.2010 21:06

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Chicht!!!!!!!!!! Fakt? Dietánky od pondělka? Na jak dlouho????

AU AU AU AU, nemlátit po hlavičce, zblbnu!

sempervivum 6.1.2010 18:34

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Milá Karolíno, nemohla bys učiniti přehled, kterak jísti pestře a rozumě zužitkovat zbylé jídlo? Např. u nás dnes k večeři budou sendviče s kachním masem. Nebudu péci kachnu, kvůli sendviči. :-) Leč, je-li v mrazáku zamražen zbytek pečené kachny, proč ho nezařadit v půlce týdne. Paštiku neumím. Namíchání do rizota mne napadlo, až když zde píšu.

zana 6.1.2010 18:43

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

No, nepatří to přímo do žradovánek, ale jak přišly mrazy, vzala jsem včera na poslední chvíli z balkonu brambory, kilo a půl. Měla jsem nahnáno, jestli už nejsou namrzlý, tak jsem se bála je dát do šatny (kde je tak 18-20) a do lednice se momentálně nevejdou...

Tak jsem je uvařila. A teď hloubám, co s nima. Nechci dělat zapečený brambory. Něco bych mohla vzít na bábovku... Synek nerad placky (grrr)...

RenataE 6.1.2010 19:26

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Placky, roládu naslano, tyčinky (brambory/tuk/mouka)....

RenataE 6.1.2010 19:27

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Jo, synek nerad placky? Tak ať si dá suchej rohlík 8))) A taky jdou udělat rösti, ale líp ze salátových.

Karolina 6.1.2010 21:14

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Rösti jsou fantastický nápad! Taky z brambor dělám šišky, placky, kuličky se sýrem, obalené v sýru nebo strouhance, také jdou uvařené zapéct se zbytky masa a zeleninou, také jdou osmažit a posypat parmazánem, šťouchané brambory jdou udělat i z těch uvařených, když se do nich vmíchá smažená cibulka na špeku. A bramborová polévka, hutná, rozmixované brambory, zelenina a sušené houby. Já bych měla spoustu nápadů, ale teď nemám čas, něco dám dohromady.

YGA 6.1.2010 21:49

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Já dělala na nový rok přesňáky - ale když "rozežhraný" synek narad placky, tak ať si dá brambory na loupačku - chich.

Anebo - udělej šumajstr - uvař fazole, ta zamíchej s rošťouchanými brambory a škvarky, lehce omasti a osol - je to fakt dobré a je to typické postní páteční jídlo ve výspě Moravského Hanácka - k tomu se přikusují beleše (v Čechách vdolky).

zana 6.1.2010 19:53

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Hmmm, roláda ... to by mohlo bejt vono. Ď.

ika 6.1.2010 21:04

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Taky jsou dobré rolinky mojí babičky. Rozválené syrové bramborové placky naplnit rozsekaným uzeným podušeným na zpěněné cibulce, zarolovat a narovnat do pekáčku s rozpuštěným sádlem (jako buchty omastit po všech stranách) a dát péct do růžova.

zana 6.1.2010 22:07

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

Děvčata všecka, jste úžasný, díky! A ještě mě samotnou vlastní hlavou napadly špekový knedlíky ... no upřímně řečeno, těch brambor je dost ;-)

Karolina 6.1.2010 21:09

Re: Od Vás všech se teda člověk dočká.............

To je docela skvělý nápad!!! Jednak zbývá spousta zbytků z chalupy, něco se dá zamrazit, ale něco ne! Pak se to musí nějak zkombinovat, aby se to spotřebovalo s užitkem. Určitě ale nedávám mrazit pečené maso, protože pak nemá žádnou chuť. Paštika je naprosto jednoduché a velmi dobré jídlo! Rizoto, těstoviny s čímkoliv a dochucené zeleninou apod.

Hmmmmm, asi to bude námět na MLSOTNÍK!