Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Křidýlko, nebo možná i stehýnko?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 5.12.2021 17:50Tak to jsem ráda, že se to nakonec povedlo. Já si dnes dala ohřívanou porci křidélek a jsem tu celá spokojená |
L. Blaza 5.12.2021 16:59Jojo, pekla jsem přikryté 3/4 hodiny a dalších 20 minut odkryté, ale příště je trochu podleju hned vodou, než samy pustí šťávu, tak to chce trochu tekutinu. Nakonec to bylo dobré, podlila jsem to o trochu později trochou vody a zachránila masíčko. |
Z. Lika 5.12.2021 9:56Mně se naštěstí křídla nepřipálila, i když jsem je trápila docela dlouho... Paličky bych možná pekla nejdřív přikryté a na závěr je třeba čtvrt hodinky odkryté dopřipekla, aby zčervenaly. Díky za zkušenost! |
L. Blaza 4.12.2021 10:02Ten recept bude asi fakt jen pro ta křidýlka, která se rychle upečou a nezačne se česnek připalovat, jako se to děje právě mně u kuřecích paliček, které potřebují delší dobu. |
Z. Lika 3.12.2021 20:36To mám z toho, že se nevyjadřuju přesně Ale kdybys ho nááhodou někdy v dohledné době pekla ty, i na tom rožni, to by bylo prima - uděláš dvě tři fotky a máme mlsotník! |
F. Ifijová 3.12.2021 20:32Jasně, rožeň. Myslela jsem rožeň, píšu rošt. Řekl jsem pět, myslel jsem deset... Není zač, vyzkoušej a napiš. |
A. Zemanová 3.12.2021 19:44No páni, majonéza by mě nenapadla. Ale asi to bude moc dobré, majoránku mám ráda a dost ji cpu všude. |
Z. Lika 3.12.2021 19:26Jenny, máme se dobře, vychutnávejme si to :-) |
Z. Lika 3.12.2021 19:05Achich, přímo vidím, jaký by z toho byl epesní Mlsotník... otáčecí rožeň (rošt?) nemám, ale nutí mě to vymyslet nějaké řešení. To je chutí, díky, Fifi! |
F. Ifijová 3.12.2021 18:27Vlastně jsem ještě chtěla přidat svůj kuřecí recepis, náhodou je také s česnekem. Ideální provedení je na otočném roštu nad ohněm v létě nebo na otáčecím roštu v troubě (můj starý sporák takovou vymožeností vládne). Jednoduché, nenáročné. Celé kuře důkladně omyjeme vně i zevnitř. Kořeníme JEN zevnitř: poměrně důkladně prosypeme Vitanou nebo podobným polévkovým kořením (vím, je to čuňárna, ale můžete jen dle libosti osolit), dutinu pak vyplníme namačkaným/nakrájeným česnekem, cibulí na plátky a máslem. Hodně másla. Kuře sešijeme po nabodnutí na rošt tak, aby vytékalo co nejméně šťávy. Grilujeme a otáčíme až do zlatova, všechny ingredience probublají zevnitř až přes kůži, je to velice delikatesní. |
Z. Lika 3.12.2021 18:24Ono to právě vůbec není po bramboráku cítit - nějak se to propojí s ostatními přísadami a je z toho něco (pro mě) nového. Jinak tě ráda čtu, Štětinko :-) |
Z. Stetinka 3.12.2021 18:20Cesnek, majoranka... ze by bramborakovy kridylka? |
Z. Lika 3.12.2021 18:20Mariččin salát mám taky moc ráda. A kupodivu (vlastně ne kupodivu) batátové čipsy pro psy - jelikož nemám psa, tak je že-baštím já, a jsou vynikající. |
F. Ifijová 3.12.2021 18:16Famózní je i Coleslaw salát od Maričky. Hezky nenápadně popostrkuješ, dobrá, zkusím něco vymyslet a sepsat. Krásný víkend všem. |
Z. Jenny 3.12.2021 18:10Liko! Mňam,mňam, dělám podobně či skoro stejně,hlavně kýtečky,křidýlka málo,těch jsme se tak nějak už docela nabažili.No a pak,že se nemáme dobře! |
Z. Lika 3.12.2021 18:09Ještě tip: 2x proříznout masitější kus křídla (viz video hned zpočátku), asi se tím urychlí propečení. |
Z. Lika 3.12.2021 18:01Kuře po řecku je famózní. A je vidět, jak moc záleží na správné kombinaci koření - hnedle je z toho úplně jiné jídlo! Zdravím a - co už se ode mě dá čekat - těším se, že si zase někdy o vás počteme. |
Z. Lika 3.12.2021 18:00Maričko, to jsem moc ráda Ony ty zdejší recepty mají ten půvab, že jsou vyzkoušené lidmi, které osobně nebo skoro osobně známe, a můžou k tomu přidat svoje osobní postřehy. Vždycky mě moc potěší, když se recepty někde ujmou. A pozdravuji tvého manžela - je moc fajn, že je ochoten ochutnávat jídla, která nezná, to vůbec není samozřejmost :-) |
F. Ifijová 3.12.2021 17:58Liko, to vypadá náramně, někdy prubnu. A díky za video, příjemně jsem si osvěžila ruskij jazyk. Máš výborné tipy na jídla, kuře po řecku se stalo jednou z mých nejoblíbenějších kuřecích variací. |
Z. Jenny 3.12.2021 15:39Jo, taky to tak mám. |
M. Crossette 3.12.2021 15:20Liko, to vypadá snadné, voňavé a tedy i velice dobré - díky za inspiraci, určitě vyzkouším. Vlastně se moje týdenní menu stává čím dál vice "zvířetnicko-mlsotnické" začínají v něm převažovat zdejší recepty Máme tu od středy na pár dnů švagrovou a když jsme se včera vrátili domů, k večeři byly těstoviny s houbami (a špenátem). Předem naplánované, takže suroviny už nakoupené. Zatímco se vařily nudle, švagrová "dusila houby" a já myla a krájela špenát - hotovo byla raz dva a móc jsme si zase pošmákly. Ať žijí zdejší mlsotníky !!!!! |
Z. Xerxová 3.12.2021 15:19jojo - kuřat "v akci" je u nás vždy plný mražák. |
Z. Lika 3.12.2021 13:13Šárko, díky za info, to je zajímavé. |
Z. Lika 3.12.2021 13:12Určitě by tak šly naložit a upéct i kuřecí řízky, přednostně stehenní. Ale kouzlo křupavé kůžičky by sis musela domyslet |
Z. Lika 3.12.2021 13:10Já taky ráda okusuju, nejradši ty špičky, které na křídle nechávám |
Z. Lika 3.12.2021 13:10Ešusová, určitě prubni, i tu kombinaci koření (kopr volitelně), překvapilo mě, jak to voní. Večer po naložení jsem si pořád očichávala ruce |
E. Šusová 3.12.2021 12:33že jo, taková krásně vypečená kůrčička na mase!! Ešče, že už jsem se najedla. :-D |
M. Skálová 3.12.2021 12:27Já, když maso, tak musí být pěkně propečené. Neochutnám ani syrovou sekanou nebo klobásy. |
E. Šusová 3.12.2021 11:27a pak.... pěkně propečený křidýlko, tak krásně chroupe! |
Š. Matyášová 3.12.2021 11:13majoránku na kuřecí křídla a malý paličky dávají Amíci a j eto součást jejich grilovacího koření..a vůbec to není špatný.... |