6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Maskované ledvinky

Dělají se při nich boule za ušima i nedůvěřivcům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 12.11.2021 12:17

Zase mi od rána padá připojení. 8-o

Dobrý recept a asi bych si ho pěkně vychutnala, kdyby mi bylo někde nabídnuto.R^ Já ty sfině klouzavý doma nedělám,nechce se mi s tím crcat pro dva lidi, z nichž jeden by toho spucl hafol a druhá by jen čučela. Ale jinak játýrka kuřecí atd. to bych si dala a dělám,králíčí taky a dneska přemýšlím nad husími, mám je dát do kaldounu jako kuličky nebo udělat jednohubku narychlo,či je frknout do husího sádýlka. To jsou starosti , co?! ;-DR^V No ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy a když mi něco v hlavě uvízne,většinou to nakonec udělám ,prostě obsese. ;-D Dík za dnešní recept, uschovám ho.V

A. Bytová 12.11.2021 12:24

Frknout do sádýlka. Jednoznačně! R^

Š. Matyášová 12.11.2021 12:39

jednoznačně do sádla....:-PVR^

Z. Jenny 12.11.2021 13:54

Splněno! R^V:-)

Š. Matyášová 12.11.2021 11:20

já ledvinky miluju,stejně jako žaludky a jiné vnitřnostě...díky Abytko, slintám tu jak bernardýn!:-P;-)

A. Bytová 12.11.2021 11:30

Já zas furt slintám když vzpomenu na recept na tvé zadělávané kachní žaludky. No, samozřejmě jsem je od té doby nepotkala. Éch, plíčky taky ne.

Š. Matyášová 12.11.2021 12:40

ty budu dělat zejtra, v Globusu je měli...vzala jsem troje ;-DR^ ..to je víkend a ještě v pondělí do práce ;-)

A. Bytová 12.11.2021 12:48

Budu muset vylézt na nějakej vysokej strom a podívat se, kde je tady nejbližší Globus. :-)

Z. Yga 12.11.2021 8:56

Tak já se přiznám - vepřová játra, ledviny či dokonce plíčka nemusím! Za to drůbeží miluju - vzpomínám si, jaká lahodná dvě sousta byly ledvinky, upečené spolu s králíkem (:o)). Drůbeží játra jakéhokoli druhu vůbec jsou pro mne top - rychlá a dobrá. A takový guláš z krůtích srdíček (či na víně!) - mňam (i když většinou je kupuju Brooke, ale sem tam jí část uzmu).

Tenhle recept se mi líbí a dokonce by mi ani nevadilo, že je v něm potlačena chuť ledvinek ;-D... já totiž nivu můžu velice velmi. Ale sypala bych asi medvědím česnekem, neb je v mražáku ;-)

A. Bytová 12.11.2021 11:03

Ygo, záleží na tom, kolik Nivy v to vrhneš. Zas moc né, aby to nebyla sýrová vomajda. Ale neboj, ledviny se nedaj, chuťově přičinlivě vykukujou mezi petrželí. ;-D

T. Zana 12.11.2021 7:42

Helemese, to vypadá dobře to bych mohla někdy zkusit :-(.

Ledvinky my rádi a "Já rád játra" taky. Ale přiznám se, že v první chvíli jsem myslela/doufala že to budou ledvinky zapečené - snad v Anglii to dělají - pod brkaší nebo listovým těstem, už nevím jistě.

A. Bytová 12.11.2021 11:22

To jsou asi skopové ledvinky, na ostrovech velmi oblibované. Zkusím pohledat recept a výhledově dám vědět. Dík za nasměrování. :-)

Š. Matyášová 12.11.2021 12:45

jsou luxusní-jehněčí i skopové,jen tak opečené na pánvi ale pod brkaší, to je dobrota..ale to by šly i ty králičí....;-)

Z. Lika 12.11.2021 7:34

Ledvinky jsem nikdy nedělala, ale ochutnala jsem je na návštěvě a byly moc dobré. Ledvinky to byly malé, kuřecí nebo slepičí, a hostitelka říkala, že s tím čištěním bylo strašné crcání - krmě byla hromada!

Což mě přivádí k dotazu: recept se vztahuje na jakékoli ledvinky, které u řezníka vídám?

Abyt, děkuju za bezva mlsotník! R^

Z. Iva 12.11.2021 9:38

Kuřecí ani slepičí to být nemohly, ty se neprodávají. Je to ten kousek tmavé hmoty u páteře u pánevní kosti. Nejspíš to byly králičí ledvinky.

Z. Lika 12.11.2021 10:05

Aha, díky za vysvětlení!

A. Bytová 12.11.2021 11:18

Vídám jen vepřové. Telecí ledvinu jsem nepotkala několik desetiletí a myslím, že se i tehdá prodávala jen dohromady s telecí pečení. Niňat se v králičích, to muselo být něco jako bobřík nadlidské trpělivosti. :-)

Z. Inka 12.11.2021 7:26

U nás vnitřnosti letí, játra na mnoho způsobů. Já teda nemohu obalované, Bimbo si je sem tam dá od sousedů. Ledvinky milujeme, už zase je jejich sezóna, já je v létě moc nekupuju. Patlám se s tím, i když vykrajuju rozmáchle, neb na zbytky čeká za dveřmi kočičí gang. Plíčky mohu, ale nevařím. Zato vařím srdce, to hlavně nadivoko.

Tahle úprava ledvinek je asi chutná, ale myslím, že je zastřena ta typická chuť ledvinek.

A. Bytová 12.11.2021 10:56

Fakt nevím, jak to ten Bufík (hrnec) dělá, ale ona tam ta ledvinková chuť je. Jen ten sósík je atypickej.

Z. Iva 12.11.2021 12:19

Tu ledvinkovou chuť opravdu ničím nepřerazíš, ta tam je pořád, i kdybys tři dny máčela v mléce a vyměňovala co půl dne. Bufík na to vliv nemá.

A. Bytová 12.11.2021 12:41

Ledvinkovou chuť jsem vymýtit nezamýšlela, od toho to jsou ledvinky. A neber mi iluze, prosím, Bufík je můj zázračnej milák. ;-D

E. Zvolánková 12.11.2021 7:15

Taky všem přeji krásný pátek i nadcházející víkend.

Abyt díky za recept, já miluju játra, ledvinky jednou za čas taky ráda dám, a plíčky taky nemusím. Jsem na tom stejně jako Xerxová. Sama to doma nepřipravuji, protože se mi s tím nechce patlat. Já jsem v kuchyni ten typ, co sice vaří, ale snaží se napatlat co nejméně nádobí a co se dá uvařit v jednom hrnci a s co nejsnazší přípravou, to preferuji. Tvůj recept mi přijde právě v tomto fajn, a tak ho vyzkouším. Manžel ledvinky miluje, ale klidně se vsadím, že tento recept nezná, takže mu to zkusím udělat. Až půjdu kolem řeznictví, koupím ledvinkyR^

A. Bytová 12.11.2021 11:07

Teď na zimu bývají ledvinky všude a ve větších řeznictvích je prodávají už nakrájené. Což je vskutku véélmi, véélmi přínosné. :-)

Z. Xerxová 12.11.2021 6:06

játra miluju, ledvinky mi nevadí, plíčky nemusím... Ledvinky nedělám, nebavilo mě se s tím čistit... Ty dáváš prý petržel prý i do buchet, já prý i na krupicovou kaši ;-D

jo a málem jsem zapomněla - hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

A. Bytová 12.11.2021 11:26

Když ona je ta petržel tak slušivá, že jo ? ;-D

Z. Xerxová 12.11.2021 12:08

hlavně mi voní i chutná. Třeba libečku mám strom... ale nemusím ho (používám, ale petrželku podstatně víc)

A. Bytová 12.11.2021 12:22

Mně taky. Voní a chutná. Bejt králík, vybuduju si noru poblíž petrželového záhonu.