3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Žaves koblihy

Aneb jak si nezasvinit kuchyň

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 3.3.2017 9:21

Nejvíc

mě zaujal ten sáček o objemu přesně 3,78541178 litru :DDD Nevím, jestli bych doma našla správný!

Jinak se musím přiznat, že koblihy a podobné sladké smaženosti nejím. Teda jím, třeba na návštěvě, to by mi bylo blbý, když se s tím někdo patlal, ale sama nepatlám ani nekupuju. Není v tom čokoláda!

Z. Rpuťová 3.3.2017 9:38

Re: Nejvíc

Zano,

a co ti brání do toho tu čokoládu dát?

T. Zana 3.3.2017 9:50

Re: Nejvíc

Lenost :-)))

M. Pajakerryková 3.3.2017 11:34

Re: Nejvíc

já si taky myslím, že je rychlejší sníst čokoládu jen tak bez koblihy :)

Zana je můj člověk čokoládový

J. Jovo 3.3.2017 17:24

Re: Nejvíc

Souhlasím!!!

Z. Jenny 3.3.2017 21:31

Re: Nejvíc

Já taky.

Z. Matylda 3.3.2017 8:53

Hmmm,

to kynutí v pytlíku ve mně nevzbuzuje důvěru. Kdysi mi dorazila do domu mísa na kynutí těsta s víkem, když víčko odskočilo, bylo těsto nakynuté. No to sice bylo, ale ty plyny vznikající při kynutí neměly kam utíkat a to těsto otřesně smrdělo kvasnicemi. Takže v tomhle jsem tradicionalista a nechávám kynout normálně "v misi" pod utěrkou.

Z. Rpuťová 3.3.2017 9:04

Re: Hmmm,

Matyldo, já nechávám těsto uvrtět a vykynout v pekárně, což je taky zavřené. A po kvasnicích (sušených) to nesmrdí!

J. Jovo 3.3.2017 17:25

Re: Hmmm,

Nám to taky vrtí a nesmrdí!

M. Pajakerryková 3.3.2017 8:36

to vypadá, že bych to mohla zvládnout

aj já :)

dost možná vyzkouším

Z. Yga 3.3.2017 8:00

Sušené kvasnice

Nevím, nevím, nějak k nim nemám důvěru - kdysi si chtěla mamka udělat dobré oko u Jeníka a že mu navaří pěr - místo nadýchaných kynutých knedlíků vyrobila mísu krikeťáků (neměla jsem doma klasické kvasnice, ale ty sušené). A já tuhle chtěla upíct chleba - a že nejsem žádná troškařka, tak rovnou dva pecínky - a vzniklo mi kvalitní atletické náčiní - disky. Tak se ptám, zda máte nějakou značku sušených kvasnic, které zaručeně nakynou - kdysi to byly "kvasnice s vlaštovkou", ale nevím, zda se ještě dají koupit, v obchodě jsem je už drahnou dobu neviděla ...

Z. Rpuťová 3.3.2017 8:11

Re: Sušené kvasnice

Ygo, já se s levnými taky sekla. Používám DrOetker, zatím vzešlo vždy.

L. Blaza 3.3.2017 9:02

Re: Sušené kvasnice

Používám sušené droždí značky Vitana. Chleba zatím vždy vykynul, snad jsem to nezakřikla :)

J. Jovo 3.3.2017 17:30

Re: Sušené kvasnice

My používáme sušené droždí Labeta. Nasypeme do mističky, přidáme trochu cukru a hladké mouky. Přilijeme trošku vlažného mléka nebo vody a rozmatléme na kašičku. Necháme vzejít a přidáváme do různých těst.

Z. Janaba 3.3.2017 11:21

Re: Sušené kvasnice

Ygo, vsadila bych na Vitanu. Je pod Orkla group, má norský management a Norové jsou známí kvalitními produkty.

Já sama používám sušené droždí do všeho, protože nikdy nevím, kdy mne popadne přičinlivost. V těchto řídkých případech bych musela sednout do auta a dojet pro kostku kvasnic do nejbližší prodejny. Sušené droždí to jistí a nikdy nezklame. Používám Idun, který také spadá pod Orkla group. Vitana tu droždí nemá, takže osobní zkušenost nic, ale sázím na Nory.

K. Holubová 3.3.2017 7:57

Skvělé

to bych snad zvládla i v těch mých pidipodmínkách.

Já sladké moc nejím, ale občas mám takovou chuť na něco, že neodolám a koupím si - právě koblihu nebo krucánek. Nejlepší jsou v Antonínově pekařství. Tam mají vůbec úžasné věci: borůvkové koláče, piškotové řezy s ovocem, pravé buchty s povidly, výborné housky, kváskový chleba a ten prodávají i v podobě krajíců s vynikající vajíčkovou pomazánkou. Za 25,- kaček obří krajíc a mám oběd.

Z. Rpuťová 3.3.2017 8:14

Re: Skvělé

Jj, ani kočičí chlup do pytlíku nespadne! :)))))))))))

Z. Xerxová 3.3.2017 6:34

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Tak u nás máme vynikající koblihy a krucánky (to jsou beznáplňové zakroucené osmažené odkrojky těsta) hned a vůbec si kuchyň nezašpiníme :o) Máme v domě babču :o) A byl teď čas koblih...

T. Zana 3.3.2017 9:18

Re: hezký den

Jo, to je optimální přístup :DD

Š. Matyášová 3.3.2017 6:25

Rputi,

balíček kvasnic-myslíš tu malou kostku ze supermarketu?

Z. Rpuťová 3.3.2017 6:51

Re: Rputi,

Šárko, pravda - myslím špatně! Samozřejmě pytlíček! Balíček je čerstvé droždí!